21.5.2016

Remontin ihanuudesta

Tällä hetkellä meillä on menossa uuden asunnon remontti. Remonttia on vasta viikko takana mutta alkaa jo kisaväsymys iskeä. En muistanutkaan miten rankkaa on töiden jälkeen mennä aina maalailemaan ja kokoamaan ikean kalusteita vaikka eihän siitä ole kuin vähän yli pari vuotta kun viimeksi tuli asuntoa remontoitua. Aika kultaa muistot. Toivottavasti sitten lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. Itse en pysty ymmärtämään ihmisiä jotka jaksavat hartiapankilla rakentaa muutaman vuoden omakotitaloa. Kuinka he jaksavat töiden jälkeen aina tehdä lisää työtä.

Ilmeisesti olen hiukan liian laiska tällaiseen. Vielä pitäisi muutama viikko jaksaa ja sitten tämä rypistys on ohi. Budjettikin on "hiukan" heikossa hapessa. Budjetoin alunperin nimittäin 8000 € remonttiin, mutta nyt kun laskin tarkemmin niin budjetti onkin lähempänä 13 000 €. Laskin näköjään alakanttiin lähes jokaisen kulun, suurimpina ylityksinä varmaan urakoitsijan arvio hänen työstään. Toisaalta meillä ei ole mitään hätää sillä olemme säästäneet tätä varten rahaa. Sain ihan hyvin rahaa irti vanhan asuntoni myynnistä.

Ajattelin käyttää alunperin osakkeisiin siitä rahasta jonkun 17 000 €. Nyt luulen että käytänkin vain jonkun 14 000€. Saahan silläkin toisaalta muutaman hyvän osakkeen =) Aion hajauttaa ostot ajallisesti ainakin vuoden ajalle.

Toivottavasti pääsisimme pian muuttamaan että voitaisiin nauttia uudesta pihasta ja isommasta tilasta.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on remontista?

8 kommenttia:

 1. Jaksaa jaksaa! ;)

  Lopputulos varmasti palkitsee joten jaksa vielä hetki remontin kanssa. Olet joka päivä lähempänä kesän grillailuita kylmine juomineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä se siitä pikku hiljaa etenee =)

   Poista
 2. Minä olin viime remontissa jo ihan puhki, kun hain sijoitusasuntoon keittiön Ikeasta ja kannoin sen kolmanteen kerrokseen (ei hissiä). Olin ensin koko päivän Ikeassa, kun otin keittiönsuunnittelun kriteerien mukaan, että saan kaikki osat mukaan. Sain. Oli ilta. Kannoin tarvikkeet peräkärrystä yöllä. Päätin, että ei enää ikinä. Mutta niin vaan keittiöstä tuli niin hieno, että tekisin uudelleen (keittiöön tuli kalusteasentaja joka laittoi laatat, kaapit ja kaikki kuntoon 550 e hintaan... hinta oli sen verran alhainen että laskin että itse en edes lähde yrittämään kokoamista).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, me tilattiin kotiin kuljetuksella jossa kannetaan tavarat sisälle asti. Olihan se kallista, 119€, mutta jos miettii että tavaraa tulee 4 eurolavaa jotka painavat yhteensä 1,2 tonnia niin mielestäni tuo hinta on ihan sopiva =D

   Poista
 3. Zemppiä remonttiin!

  Minä pääsin suht helpolla omassa remontissa, kun isäpuoli teki kokeneena remonttimiehenä raskaimmat hommat. Suurin osa työstä olikin tehty aina työpäiväni aikana ja itse vain illalla tulin katsomaan lopputulosta. Jo pelkkä kalusteiden ja materiaalien valitseminen ja haku kaupasta oli mielestäni uuduttavaa hommaa. Ja vastuu on iso, kun tekee itse kaikki päätökset. Lopputuloksen on pare ollakkin upea! :D

  Jaksamista toivottelee: Ananas
  Yksinhuoltajan selviytymisopas

  VastaaPoista
 4. Toisaalta, eikö tällainen puuhastelu ole juuri mitä parhainta vastapainoa toimistotyölle :) Tekee omaan tahtiin rauhassa ja nauttii evästä välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi se varmaan jos osaisin ottaa rennosti, minulla on kuitenkin koko ajan deadlinet mielessä =D

   Poista