19.6.2016

Remontin ihanuudesta, osa 2

Melkein kuukausi sitten kirjoitin että olimme aloittaneet uuden kämppämme remontin. Valitettavasti budjetti ei ole taaskaan pitänyt ja remontti ei ole vielä valmis. Ihan alun alkajaisiksi mietin että remontista selviäisi n. 8000€, mutta hyvin nopeasti kävikin ilmi että eihän tuolla rahalla saisi vielä oikein mitään. Nyt budjetti on 15 000€ tuntumassa, ja loppu on jo aika lähellä. Aluksi arvioin myös että remontti veisi 3 viikkoa. Sekään ei pitänyt paikkaansa sillä ensi viikolla on jo remontin kuudes viikko.

Olen oppinut tästä remontista montakin asiaa:

- Nälkä kasvaa syödessä. Moni asia on vaihtunut parempaan tai olemme korjanneet kämpässä olevia pieniä puutteita uusilla ratkaisuilla. Esimerkkeinä jääkaappi ja pönttö olivat molemmat parinkymmenen vuoden takaa.

-Kannattaa olla tarpeeksi rahaa remonttiin. Olisi ottanut aika paljon päähän jos olisi rahat loppuneet kesken. Onneksi olimme molemmat tyttöystäväni kanssa säästäneet remonttia varten pitkän pennin käteistä että meillä on sitten varaa maksaa ylityksistäkin.

-Remontointi töiden jälkeen on yllättävän rankkaa. Osa budjetin ylityksestä johtui siitä että emme jaksaneetkaan tehdä niin paljoa itse kuin alun perin suunnittelimme.

-Urakoitsijan kanssa kannattaa olla tiukkana. Monesti joku urakoitsijan ratkaisu ei ollut mieleemme ja pyysimme häntä tekemään asian toisella tavalla samaan hintaan. Miten muuten olisimme saaneet sellaista kun halusimme.

-Olen tietysti oppinut joitain asioita remontoinnista, mutta täytyy myöntää että tämänkin kokemuksen jälkeen aion pysytellä IT-hommissa ja jättää remppahommat osaajille.

Huh, vielä viikko tätä iloa jäljellä ja sitte pääsisi muuttamaan, ei kyllä haittaisi yhtään jos remontti olisi ohi jo nyt! =)

6 kommenttia:

 1. Itse innostuin tapetoimaan viime viikonloppuna ja koko homma meni ihan reisille. Toiseen seinään tuli maisematapetti ja se onnistui hienosti.

  Toiseen seinään valitsimme yksivärisen harmaan ja tapettilaatu osottautuikin tosi haastavaksi. Kun tapetti kostui liisteristä, se veti kieroksi, mikä johti siihen, ettei saumoja saanut osumaan ja kun niitä pakotti yhteen tuli rumia vekkejä. Kaiken lisäksi tapetti on sellaista, että hikoavista kämmenistä jää siihen rasvatahroja jotka ei lähde millään pesuaineella pois.

  Ei varmaan huvita tehdä remppahommia ihan vähän aikaan :)

  VastaaPoista
 2. Nimetön19.6.16

  Kun muutin ensiasuntooni niin tein itsekin siellä heti rempan, josta opin seuraavat asiat:
  1) Tee yksi asia kerrallaan. Minulla kävi helposti niin, että tein viittä eri remppakohdetta kerralla jolloin stressitaso kohosi pilviin kun mikään ei näyttänyt valmistuvan.
  2) Remppamiesten kanssa saa olla tiukkana ja välillä pitää haukkua ja jopa uhkailla. Minulle kävi ainakin niin vaikka oli ihan ison firman hyväksymä remppafirma, että yrittivät ihan kusettaa työn laadulla silmään, koska olin nuori ja yksin. Jos työn laatu on paskaa niin paskasta laadusta ei makseta mitään ja se pitää sanoa heti ennen työn alkua ja työn jälkeen. Kaikki korjaustoimet paskan työn laadusta menee remppafirman piikkiin.
  3) Jokainen euro, jonka laitat remppaan saat pääkaupunkiseudun ulkopuolella ehkä 50%:sti takaisin. Remontista pääsee todella harvoin edes omilleen Hesan ulkopuolella. Nm. 14k € remppaan laitettu ja asunnon arvo nousi 5k €.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sentään Vantaalla kämppä että luulisi edes osan rahallisesta panostuksesta menevän myyntihintaankin. Pääasia kuitenkin että tulee kiva kämppä koska aiomme asua tuossa aika pitkään.

   Poista
 3. Viikko enää ja sitten muutto. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, ei tätä kauempaa kyllä jaksaisikaan :)

   Poista