8.10.2016

Blogin kävijämäärä mahtavassa nousussa viime vuodesta

Jos seuraa mediaa yhtään niin on ollut viime aikoina mahdotonta välttyä lukemasta juttuja sijoittamisesta. Oli se sitten Pohatta kertoilemassa teeveessä säästämisen iloista, Martin Paasi kirjoittamassa lehdissä lapselle säästämisen ja indeksisijoittamisen riemusta, Terhi Majasalmi  puhumassa vaurastumisestaan ja kehottamassa muitakin vaurastumaan viikoittain Iltasanomissa tai Jukka Oksaharju kertomassa elämäntarinaansa ja buffaamassa uutta kirjaansa niin tuntuu että sijoittaminen on tapetilla. Kun ihmisillä lisääntyy kiinnostus sijoittamiseen niin myös me bloggarit hyödymme. Onkin ollut ihan mielenkiintoista nähdä miten tämä kaikki hype on vaikuttanut blogini kävijämääriin...

Olen aina pitänyt numeroista. Olet ehkä kuullut sanonnan "Numbers don't lie". Blogin suosion mittaamisessa tämä pitääkin monesti paikkansa. Mutta ainoastaan jos data on kuranttia eikä tuloksia pääse pilaamaan analytiikka spam ja muu turha liikenne mikä ei ole aitoa. Tämä voi nimittäin vääristää dataa aivan väärään suuntaan. Pari vuotta sitten heräsin ihmettelemään että miksiköhän blogiini viitataan niin monelta eri oudon kuuloiselta ulkomaiselta sivustolta. Googlailin hiukan ja kyseessä olikin "referral spam". Ideana varmaan että käyttäjä menee sitten noille mainossivuille innoissaan katselemaan että mistä sivulle on linkattu.

Toinen asia mikä minua alkoi epäilyttämään oli kun kerran katsoin liikenteen lähteitä reaaliaikaisesta näkymästä. Yhtäkkiä näkyi 20 kävijän piikki joka hävisi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Jotain oli siis tehtävä ja löysinkin Googlesta hyviä ohjeita millä eliminoida turha analytiikka spam. Käytin samoja keinoja kuin tällä sivustolla. Nyt olen todella tyytyväinen lopputuloksiin. Suomalaisten kävijöiden määrä suhteessa kaikkiin kävijöihin on lisääntynyt (nykyään n. 95%), referral spam on kadonnut kokonaan ja data vaikuttaa melko kurantilta.

Sain idean tähän postaukseen Herkuille persolta piensijoittajalta joka kirjoitti myös aiheesta viime viikolla. Ajattelin ottaa tähän postaukseen samoja datoja koska ne olivat aika oleellisia. Tärkeimpänä varmaan näkymä josta löytyy tiedot istunnoista, käyttäjistä ja sivun katseluista. Kaikki arvot ovat nousussa vuoden takaisesta 100-129%. Tähän on varmasti vaikuttanut nuo kaikki uutiset sijoittamisesta valtamediassa. Istunnot syyskuussa 2016 olivat 11 591, käyttäjät 4292 ja sivun katselut 21 991 (klikkaa kuva isommaksi halutessasi).Google adsense tulot ovat nousseet samassa suhteessa kävijämäärien kanssa. Viime vuoden syyskuussa tulot olivat 7€, tänä vuonna 19€. Ei tällä touhulla vieläkään ihan leiville lyö =DSuurin osa tulee näköjään sivustolle esim kirjoittamalla osoitteen suoraan osoitepalkkiin. Myös sosiaalinen media on suosittu tulotapa. Mielenkiintoista on kuitenkin katsoa tuota referral osuutta eli mistä on sivulleni linkitetty.Voiton vie tietysti Pohatta! Hänen blogistaan onkin tullut erittäin suosittu kaiken julkisuuden myötä. Kakkossijan vie Twitter. Vuosi sitten minulla ei ollut vielä twitteriä käytössä. Nyt kun minulla on noin 750 seuraajaa niin huomaa että sekin vaikuttaa osaltaan kävijämääriin. Kolmantena tulee Laiska Sijoittaja joka onkin tehnyt jo vuosikausia hyvää työtä bloginsa kanssa. Seuraavana onkin aika uusi tuttavuus, nimittäin blogi nimeltään Yksinhuoltajan selviytymisopas. Jos miettii että blogi on ollut alle vuoden pystyssä niin aika nopeasti on kirjoittaja saanut paljon lukijoita sivulleen. Ja tämähän ei onnistu ilman laadukasta sisältöä. Viidennen sijan vie Rahalla Vapaaksi. Hänkin on postaillut jo vuosien ajan ja olen seurannut hänen blogiaan melkein alusta asti. Parhaimpia tekstejä on mielestäni olleet pohdinnat jossa mietitään esimerkiksi omistusasumisen ja vuokralla asumisen eroja ja järkevyyttä.

On todella hienoa että sivuni löytyy niin monesta toisesta blogista, kiitos siitä teille bloggaajat. Haluan tietysti myös kiittää blogini lukijoita, ilman teitä tämä harrastus tuntuisi todella tylsältä. Minulla on myös oma blogrolli jota käytän itsekin blogien seuraamiseen. Yritän pitää siellä vain blogeja joita päivitetään 3 kk välein sillä pidän tuoreesta lukemisesta.

Oletko sinä huomannut että blogisi kävijämäärä olisi nousussa pinnalla olevien sijoitusasioiden ansiosta?


* Vertaa sähkösi hintaa ja säästä jopa satoja euroja! Klikkaa ja tutustu Nordic Green Energyyn. *20 kommenttia:

 1. Pitää varmaan poistua sijoitusmarkkinoilta, kun aletaan puhumaan siitä enempi. Nousukausi on huipussaan vai miten se meni.

  VastaaPoista
 2. Nimetön8.10.16

  "Tällä kertaa kaikki on toisin" T:pantti

  VastaaPoista
 3. Uteliaisuuskysymys: tuleeko allekirjoittaneen sivun kautta kuinka paljon trafiikkia?

  En ole saanut asennetuksi Googlen Tag Manageria, sieltä saisi noitakin irti. Siksipä uteliaana kyselen.

  Vinkki: jos intoudut palaamaan analytiikan maailmaan, niin kuukausittaiset luvut ja etenkin niiden suunta kertovat paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi että vastaus viivästyi mutta olin lomamatkalla ulkomailla.

   Syyskuun luvuilla sivultasi tulee 108 kpl(2,29 %)

   Jeps onhan tämä aika mielenkiintoista tutkia että kehittyykö suosia vai ei.

   Poista
 4. Onnittelut menestyksestä. Pitänee tutkia tuota kävijäseuranta-asiaa omaltakin kohdalta. Olen muuten itsekin taas viime aikoina suunnitellut Google adsensen käyttöönottoa. Blogini alkuvaiheessa Adsense nimittäin mainosti itseään, mutta sen jälkeen ei kahteen kertaan suostunut hyväksymään sivuani. Sähköpostistse tulleet perustelut olivat kovin hämärät, mutta paras arvaukseni on, että vähintään puolen vuoden blogihistoria parantanee mahdollisuuksiani päästä Googlen mainoskanavaksi. Ehkä joululomalla voi olla hyvää aikaa järjestellä blogissa olevat mainokset itselle helpoksi ja Adsenseen perustuvaksi kokonaisuudeksi, ja pian alan minäkin hankkia useita euroja joka kuukausi tästä mielenkiintoisesta sivutulonlähteestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos. Muistelen että itsellänikin oli blogi jonkin aikaa jo ollut toiminnassa ennenkuin tein Adsense hakemuksen. Sitten se menikin kertalaakista läpi.

   Poista
 5. Hienoa kasvua! Pitäisi varmaan itsekin jossain vaiheessa kokeilla AdSenseä, nyt kun blogi on jo yli 6kk ikäinen.

  Oman kokemukseni mukaan tuo "direct traffic" voi muuten olla aika hämäävä käsite. Osa kävijöistä varmasti naputtelee osoitteen suoraan selaimeen, mutta noin suurilla määrillä uskon myös joidenkin lukijoidesi mobiilisovellusten tai Bitlyn hukkaavan referer-informaation, jonka vuoksi GA ei osaa merkata käyntiä muuksi kuin directiksi.

  T: Ikiholdaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Tienaa siitä ainakin ylläpitokustannukset.

   Se voi muuten olla juurikin näin.

   Poista
 6. Nimetön9.10.16

  Plokin yksi tärkein jutska on osoite. hyvänkin plokin saattaa unohtaa, mutta ozinkokuninkas pysyy muistissa. ok

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hyvä osoite pysyy surffaajan muistissa ja sinne on sitten helppoa palata myöhemminkin.

   Poista
 7. Tänä vuonna sijoittaminen kieltämättä ollut näkyvästi esillä mediassa. Hienoa että asia kiinnostaa ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on. Mukavampi kirjoittaa kun on enemmän kiinnostuneita =)

   Poista
 8. Täytynee ottaa sisäinen it-mimmi esiin ja tehdä tuo sama, sillä tänään jostain syystä kävijämäärä oli dramaattisessa nousussa ja liikenteen lähteenä google.com. Enpä ole löytänyt blogiani koskevaa uutisointia tai vastaavaa, joten lienee virhe tai spämmiä kyseessä. Mutta brändäys on kaiken a ja o, sulla on mahtava ja toimintaasi sopiva blogin nimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites tuo trendi on jatkunut? Voihan se olla että nousit jonkun sanan hakutuloksissa korkealle yhtäkkiä...

   Poista
 9. Aika näyttää olevan otollinen talousblogeille :) Onneksi tarjontaakin on vaikka millä mitalla ja monesta eri näkökulmasta kirjoitettuna. Kiitos maininnasta! Sinunkin blogistasi tulee minulle jatkuvasti eniten kävijöitä (heti Googlen jälkeen).¨

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma että lukijani löytävät sinnekin päin =)

   Poista
 10. Komiaan seuraan olen joutunut ja mukava nähdä, että ihmiset ovat tulleet myös tänne! Keep up the good work!

  VastaaPoista