22.10.2016

Mitä haluaisin nähdä Sijoitus-Invest messuilla 30.11.-1.12.

Olen yleensä aika laiska menemään erilaisiin tapahtumiin. Monesti ongelmana on työkuvioiden sovittaminen yhteen tapahtumien aikataulun kanssa. Nyt aion kuitenkin tehdä poikkeuksen sillä nämä messut ovat vain kerran vuodessa. Messukeskus on myös täydellinen paikka tällaiselle tapahtumalle. Toivottavasti uusi messupaikka auttaa messuja kasvamaan vielä lisää ja sitä myöden saadaan enemmän ihmisiä kiinnostumaan sijoittamisesta. Pasilaan on myös paljon paremmat liikenneyhteydet kuin Wanhaan satamaan missä messut olivat aiemmin.

Messut ovat siis kahden päivän mittaiset (30.11.-1.12. klo 9-18). En halunnut käyttää kahta päivää talvilomastani tätä varten joten valitsin mielestäni kiinnostavamman päivän. Messujen ohjelma löytyy täältä. Mielestäni keskiviikkona on mielenkiintoisemman oloisia esityksiä joten valitsin tällä kertaa sen torstain sijaan. Hetken listaa tutkailtuani tuli mieleen että en välttämättä jaksa kuunnella esityksiä kello 9-18 vaan valitsen vain mielenkiintoisimmat päältä. Sitten jää aikaa myös pörräillä eri kojuilla ja hakea ilmaiset mainosroippeet pois =D

Alla olevat esitykset vaikuttavat kiinnostavilta. Näistä voisin erikseen mainita pörssikellon kilinän ennen kymmentä joka on hyvä avaus päivälle. Mukavaa kuulla vihdoin myös Terhi Majasalmea livenä.

Lapset ja raha -blogin kirjoittaja Nina Nordlund pitää mielenkiintoiselta vaikuttavan esityksen aiheesta sijoitusneuvoja lapsiperheille. Nordnetin pörssilavalla näkeekin sitten lempi podcastini rahodin tekijät Miikka Luukkosen ja Martin Paasin.

PÄÄLAVA

Klo 9.55-10.00
Nasdaq Helsinki – pörssimarkkinoiden avauskellonsoitto

Klo 11.00-11.30
Asuntosijoittajan matka Suomesta Yhdysvaltoihin
sijoittaja Terhi Majasalmi, Hamilton & Cooper Group

TALOUSLAVA

klo 10.15-10.45
Talouden näkymät vuodelle 2017 – 10 tärkeintä pointtia sijoittajalle
pääekonomisti Reijo Heiskanen, OP

NORDNET PÖRSSILAVA
Lavan isäntinä #rahapodin Miikka Luukkonen ja Martin Paasi

klo 13.30-14.00
Revenion matkassa terveyttä luomassa
Olli-Pekka Salovaara, Revenio Group Oyj

INVESTIUM LAVA

Klo 11.40-12.00
Sijoittamisen ABC: Lapset ja raha – sijoitusneuvoja lapsiperheelle
yksityissijoittaja, bloggari Nina Nordlund

Klo 12.00-12.20
Sijoittamisen ABC: Tunnuslukujen hyödyntäminen osakesijoittamisessa
toimitusjohtaja Mikael Rautanen, Inderes

klo 12.20-12.40
Osakemarkkinakatsaus
analyytikko Henri Huovinen, Osakesäästäjien Keskusliitto ry

Tuon osakemarkkinakatsauksen jälkeen aion pitää sitten lounas tauon. Toki syön omia eväitä enkä mitään ylihintaisia messukeskuksen mättöjä =D Sitten onkin mielenkiintoista kuulla mitä Reveniolla on meneillään.

Onko kukaan muu tulossa messuille ja onko jotain vinkkejä mielenkiintoisista esityksistä?

10 kommenttia:

 1. Tuonne on pitänyt jo monena vuonna tulla, muuta aina on jäänyt. Täältä pohjoisesta käsin siitä muotoutuu aika massiivinen, parin päivän stadi-retki. Olen sillä tavalla outo, etten viitsisi mokoman takia riisua vyötä ja kenkiä; pitäisi tulla junalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun ois vähä helpompi mennä tänne http://oulu.sijoitusmessut.fi/ Taitavat taas pitää vaan välivuotta...

   Poista
 2. Mielenkiintoista, tällaiseen tapahtumaan pitää joskus mennä kuuntelemaan. Harmi kun on tällä kertaa keskellä viikkoa, niin ei pääse paikan päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on aina keskellä viikkoa =) Tämä onkin eka kerta kun jaksan lomapäiviä tällaiseen käyttää.

   Poista
 3. Nimetön25.10.16

  Tämä Sijoitus Invest on ollut pari vuotta aika ummehtunut tapahtuma tuolla Wanhassa Satamassa ollessaan. Toivottavasti on nyt jotain uutta tarjolla. Wanhassa mallissaan mielenkiintoisiin esityksiin sai juosta pikaisesti edellisistä, koska ahtaat tilat tulivat hyvin äkkiä täyteen.

  Ihan hyvät poiminnat olit ottanut, kun katselin em. sivuston kalenteria. Keskiviikko tosiaan näyttää mielenkiintoisemmalta, joten isken itsekin silloin paikalle. Terhin ja Ninan esitykset käyn varmasti kuuntelemassa. He kun edustavat vähän poikkeavaa linjaa muihin myyntimiehiin nähden. Kyseinen tapahtuma voisi hyödyntää kasvavan talousblogiskenen ja ottaa puhujiksi bloggaajia. Vai pitäisikö taloudelista riippumattomuutta tavoittelevien luoda omat face-to-face-pippalot...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps toivotaan että on kova meno =) Itse olen vähän kahden vaiheilla noissa tapaamisissa anonymiteetin takia...

   Poista
 4. Mietin kyllä myös lomapäivän ottamista, että pääsisi mukaan. Tosin ilman omia eväitä... 😀
  Aina mielenkiintoista kuulla livenä tunnettuja henkilöitä ja saada vaikutteita muilta sijoittajilta. Myös yritysten edustajien kanssa keskustelut ovat olleet antoisia aiemmin käydessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otahan toki, ei näitä tilaisuuksia Suomessa kyllä liikaa ole =)

   Poista
 5. Hyviä poimintoja! Tällä kertaa taidan jättää väliin, sillä vähän vaikea irrottautua tuonne kesken päivän.

  VastaaPoista