28.1.2017

Luottokortilla alennusta lennoista


Aikoinaan mietin kauankin luottokortin hommaamista. Järkeilin ettei sillä tee mitään sillä minulla oli ensin Visa Electron ja sen jälkeen Visa Debit kortit. Niillä pystyi shoppailemaan ihan hyvin. Kun ikää alkoi tulemaan ja aloin matkustelemaan enemmän ulkomailla niin ajattelin hommata luottokortin. Tein kuitenkin jo silloin päätöksen että en tule käyttämään luottokorttia ikinä niin että se tulisi kerryttämään korkomaksua vaan maksan tehdyt ostokset heti seuraavalla laskulla.

Luottokortin olen huomannut ihan hyödylliseksi kapistukseksi varsinkin ulkomailla ja nettikaupoista tilaamiseen. Joskus käytin korttia jopa niin että en pitänyt tililläni yhtään rahaa vaan ostin kaikki luottokortilla ja maksoin sitten seuraavalla palkalla laskun. Tässä ei ollut mitään järkeä ja nyt minulla onkin paljon parempi puskurirahasto. Käytän kuitenkin vieläkin luottokorttia kaikkiin ostoksiin. Kaikille luottokortti ei kuitenkaan sovi ja jos koet että saattaisit joutua vaikeuksiin luottokortin kanssa niin sitä ei kannata hankkia. Electron -kortti toimii monessa tilanteessa aivan yhtä hyvin. Näistä luottokorteista minulla on kokemusta: 

S-Etukortti Visa Credit/Debit


Jos oikein muistan niin tämä taisi olla ensimmäinen luottokorttini. Luottokorko on aika matala, 3kk euribor + 6% tällä hetkellä. Asialla ei itselle ole mitään väliä sillä en anna luottokoron juosta, maksan ostokset heti ensimmäisellä laskulla. S-pankin sivuilla sanotaan että kortti on vuosi- ja kuukausimaksuton. Hieno juttu mutta jos luotto-ominaisuutta käyttää niin menee tilinhoitomaksu joka on 2€ kuussa. Senpä takia lopetinkin tämän kortin aikanaan sillä en halua maksaa mitään hoitomaksuja. Nyt minulla on vain S-Etukortti Visa Debit jossa ei ole maksuja.

Nordea Gold


Tämä kortti tuli sitten oman pankin puolesta. Avainasiakkaana kortissa ei ole kuukausimaksua eikä laskutusmaksua. Tilinhoitomaksu on 2,50€ kuussa mutta se alkaa rullaamaan vasta jos ei maksa laskua eräpäivänä ja se alkaa kerryttämään luottokorkoa. Itse en näin tee joten kortti on ilmainen minulle. Muita ominaisuuksia kortissa on matkavakuutus ja tuoteturvavakuutus. Luottokorko on 3kk euribor + 7,5%.

Bank Norwegian Visa


Bank Norwegian luottokortin otin sen takia että lennämme yleensä Norwegianilla. Kun kortilla ostaa jotain niin jokaisesta ostosta saa 1% Cashpoints -pisteitä joita voi käyttää sitten Norwegian Airlinesin lentojen maksuun. Jos korttia käyttää ostaessa Norwegian Airlinesin lentoja niin saa 5-20% pisteitä. Olen jo kerennyt hyötymään kortista vaikka se on ollut minulla käytössä vasta muutaman kuukauden. Varasimme nimittäin muutama päivä sitten 2 viikon euroopan matkan keväälle ja lentoyhtiönä käytimme Norwegian Airlinesia. Otin tuon kortin joskus lokakuussa ja siinä taisi saada liittymislahjana 15 tai 10€ edestä Cashpoints -pisteitä. Kortin ansiosta saimme siis yli 30€ alennusta lennoista. Tätä korttia olen höylännyt nyt eniten sillä on kivaa nähdä kun Cashpoints -pisteet kertyvät tilille ja saamme alennusta lennoista. Tässäkin luottokortissa on matkavakuutus -ominaisuus. Tilaa kortti tästä.

Luottokorko on aika suuri eli 21,92%. Jos ei halua että korko alkaa juoksemaan niin ostokset tulee maksaa heti seuraavassa laskussa. Näin olen itsekin tehnyt eikä mitään kuluja tai korkoa ole tullut.

Onko sinulla luottokorttia ja onko se mielestäsi hyödyllinen?

Tämä kirjoitus sisältää affliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.

22 kommenttia:

 1. Pari viikkoa sitten Qatar Airwaysillä oli Travel Festival -kampanja, jossa myytiin tosi edullisia lippuja pääasiassa Aasiaan ja Australiaan.

  Huomasin, että lentolipuista olisi saanut vielä 15% lisäalennuksen, jos ne olisi maksanut Visa-kortilla.

  Meillä oli jo Thaimaan reissun liput plakkarissa, joten en hyödyntänyt Qatarin kamppista. Kävin kuitenkin hakemassa S-Pankin Visa-kortin seuraavaa vastaavaa kampanjaa varten. Entuudestaan minulla oli Nordean Gold Mastercard, mutta sillä lisäalennusta ei olisi saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai noinkin päin voi tulla alennuksia. No mikäpäs siinä. Lompsasta löytyy Visa ja Masteri =)

   Poista
 2. Minulla on täysin sama kolmen kortin kombo lompakossani. :) Suomessa käytän yleensä S-Pankin debit-korttia tai Nordean debit-puolta. En tarvitse luottoa, enkä halua ottaa sitä riskiä että joutuisin epähuomiossa maksamaan järjettömiä korkoja päivittäisistä ostoksista. Ulkomailla sen sijaan vinkuu Norwegianin Visa.
  Tarkan euron miehelle nämä ovat edullisimmat ja käyttökelpoisimmat kortit, mitä markkinoilta löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm hmm. Nyt et sitten saa Cashpointseja jos et käytä Norwegian korttia? Mulle tulee lasku e laskuna verkkopankkiin ja siitä tekstari- ja sähköpostimuistutus. Sitten ainakin muistan maksaa laskun =D

   Poista
 3. Nimetön28.1.17

  Amexilla on käytännössä aina päällä tarjous "ilmainen kultakortti vuodeksi". Sillä kerättyjä pisteitä voi sitten konvertoida eri lentoyhtiöiden ja hotelliketjujen pisteohjelmiin, eikä ole sidottu vain yhteen. Suosittelemalla kaveria molemmat saavat 10 000 pistettä. Tätä käytän aina itse hyväkseni, muutoin vuosimaksu (170 EUR) on järkyttävä, enkä sitä koskaan omalla rahalla maksaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkin Amexiakin mutta järkeilin ettei itselle tulisi käyttöä niille yrityksille joihin pisteet käyvät. Toisaalta sitten kaveripiirikin on niin suppea ettei pistebonareita paljoa tipahtelisi :D

   Poista
 4. Itselläni on ollut jos jonkinnäköistä luottokorttia elämän varrella, mutta tällä hetkellä on enää yksi VISA, maltillisella 1000 euron luottorajalla :) Haluaisin päästä siitäkin eroon, mutta koska matkustan työni puolesta paljon ulkomailla, pidän sen aina mukana hätävarana (pohjoismaissahan voi kyllä pääsääntöisesti tehdä ostokset ihan pankkikortillakin). Lisäksi kaikenlaiseen nettishoppailuun ja erilaisiin kuukausimaksuihin (esim. Spotify) tarvitsee luottokortin, joten ihan helpolla siitä er eroon pääse :) Mitään muuta varsinaista hyötyä en ole luottokortista huomannut olevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi haluat päästä luottokortista eroon, eikö luotto sovi sinulle? Itse olen tottunut ostamaan kaikki luottokortilla ja sitten maksamaan ne kerralla yhdellä laskulla. Nyt kun on Bank Norwegian luottokortti niin siitä on jotain hyötyäkin kun saa noita pisteitä :D

   Poista
  2. Haluaisin pitää luottokortit ainoastaan hätävarana, sillä pari kertaa elämässäni olen ollut tilanteessa, joissa pari parin tonnin luottokorttia on ollut tapissa ja ihan tyhjänpäivästen ostosten takia. Haluaisin luottokortista eroon senkin vuoksi, että joka kuukausi menee 3-4 euroa kuukausimaksua, mikä on ihan pöllöä, jos ainoa "ostos" on 9,99€ Spotify. Tulee siis Spotifyn hintaan käytännössä 33% ylimäärästä!

   Poista
  3. No joo ihan järkeviä syitä! Tosin moni luottokortti on kuukausimaksutonkin.

   Poista
  4. Nimetön29.1.17

   Spotify ei vaadi luottokorttia. Ihan tavallinen Visa/MasterCard debit toimii.

   Poista
  5. Ja Debit toimii myös monessa muussakin palvelussa.

   Poista
 5. Osaisinkohan käyttää järkevästi tuota Bank Norwegianin korttia. Toisaalta kerryttelen mielelläni s-kortin maksutapaetua.. vai onkohan se lopulta arvoltaan vähäisempi kuin tuon BN:n etu lentopisteissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sitä aina testata. S maksutapaetu on 0,5% ja sitä kertyy vain s paikoista. Me kun käymme aina Lidlissä niin tuosta ei ole hyötyä. Kaikki nettikauppatilaukset yms yms... Kaikista kertyy Norwegian Cashpointseja. No joo nyt menee jo melkein mainostuksen piikkiin vaikka en tee edes yhteistyötä Bank Norwegianin kanssa :D Taidan olla vain liian innoissani kun ensin kerättiin hartaasti pisteitä ja nyt saatiin kunnon ale lennoista :)

   Poista
 6. Nimetön29.1.17

  S-Pankin Debit/Credit -kortista ei mene sitä 2 euron kuukausimaksua kun pitää Credit-saldon koko ajan plussalla. Tallettaa sinne joskus pieniä summia, niin voi tilata vaikkapa eBaysta jotain roinaa luottopuolella ja kuukausilaskut on 0-euroisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on itselle uusi tieto, kiitos vinkistä! Toisaalta mulle riittää nuo Nordean ja Norwegianin läpyskät luottokorteiksi :)

   Poista
 7. Norwegianin Visassa on se vika, että oletuksena laskuttavat vain sen minimilyhennyksen (3% tms), eli jos käyttää e-laskua niin pitää joka kuukausi muistaa muuttaa laskun summa jottei korkoja ala juosta.
  En tiedä saako tuota minimilyhennystä muutettua, ei ainakaan nettisivujen kautta onnistunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuohon olen tottunut sillä Nordealla on ihan sama juttu että laskussa on aina tiettyä minimisumma/prosentti. Sen joutuu sitten aina itse muokkaamaan sen maksusumman.

   Poista
 8. Itsekin olen BN Visan käyttäjä ollut nyt puolisen vuotta ja taitaa joku 900 cash pointsia olla kasassa (osa liittymispalkkiona). Ennen maksoin Visastani olisiko ollut 24 € vuodessa ja kun tuohon summaan lisää cash points -edun sekä matkavakuutuksen arvon, niin helposti tulee yli 100 € vuodessa säästöä pelkällä Visa-kortin vaihtamisella toiseen Visa-korttiin. Olettaen tietysti, että lentää Norwegianilla vähintään kerran parissa vuodessa, jottei pointsit pääse vanhenemaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho sähän oot kerinnyt keräämään jo yli 100€. Ja aika nopeassa ajassakin vielä! Joo tuota en ollutkaan huomannut että pisteet myös vanhenevat. No onneksi käydään kerran vuodessa matkoilla! Lainaus Norwegian Rewards sivulta https://en.norwegianreward.com/about-norwegian-reward/terms-and-conditions

   "3.7 Unused CashPoints expire and are deleted every 24 months after the end of the calendar year in which the CashPoints were earned. That means that CashPoints must be used in the year that they are earned or during the two following years."

   Poista
 9. Mielenkiintoinen tieto tuo, että kaikki Norwegianin Visalla tehdyt ostokset kerryttävät CashPointseja. Täytyy pistää harkintaan.

  VastaaPoista