10.2.2017

Parhaat talousohjelmat joita seuraan

En ole kaikkein parhaimpia lukumiehiä. Kirjat joita luen vuodessa pystyisi laskemaan yhden käden sormilla. Surffailussa olen taas erittäin hyvä, pystyn nimittäin viettämään päivässä tuntikausia talousblogeja lukien tai Seeking Alphassa artikkeleita selaillen. Onneksi on olemassa myös mielenkiintoisi talousohjelmia joita voi joko kuunnella tai katsoa. Aika on kuitenkin rajallista ja sen takia seuraankin itse lähinnä suomenkielisiä ohjelmia. On mukavaa kun tutut henkilöt kertovat talouden koukeroista monesti myös helposti ymmärrettävässä muodossa.

Nyt esittelenkin teille lempiohjelmani!

Rahapodi on erittäin suosittu Nordnetin podcast joka tuli kakkossijalle vuoden 2016 podcast -äänestyksessä. Tässä showssa Nordnetin Martin Paasi ja Miikka Luukkonen hölisevät torstaisin erilaisista talouteen liittyvistä asioista. Aluksi luulin että tarkoitus on ainoastaan buffata Nordnetiä, mutta kyllä tuossa on parissa jaksossa otettu jo miedosti kantaa kalliisiin jenkkimarkkinoiden välityskuluihinkin. Podcastissa on viikoittain vaihtuvat aiheet, mutta ne painottuvat aika lailla indeksisäästämiseen.
Jälkipörssi on Ylen tv ohjelma jossa jutellaan vaihtuvalla konklaavilla päivänpolttavista talousaiheista. On ihan mielenkiintoista seurata ihmisten väittelyä varsinkin kun välillä heillä on niin erilaiset poliittiset agendat takana. Tämä ohjelma tulee tiistaisin kerran viikossa.

Pörssipäivä on Ylen radio-ohjelma joka tulee ilmeisesti hiukan epäsäännöllisesti noin kerran kuussa tiistaisin. Toimittaja Mikko Jylhä jubailee aina vaihtuvista aiheista eri vieraiden kanssa. Edellisessä jaksossa oli vieraina pääanalyytikko Kim Gorschelnik FIMiltä, analyytikko Henri Huovinen Osakesäästäjien Keskusliitosta ja strategi Juha Kinnunen Inderesiltä.

Kova talous oli itselleni uusi tuttavuus, kiitos vain Ikisijoittajalle joka tästä vinkkasi :) Tämäkin ohjelma tulee Yleltä ja siinä haastatellaan aina vartin vartin ajan eri henkilöä jostain talousaiheesta. Ohjelma tulee kerran viikossa maanantaisin.

Heikkilä & Vilén on Inderesin sarja jossa kaksi heppua jutskailevat rennosti mutta samalla asiallisesti erilaisista  sijoituksiin liittyvistä asioista. Sarja ilmestyy parin viikon välein. Kiitos Rahamiehelle vinkistä :)

Mikä maksaa? -ohjelmassa toimittaja Juho-Pekka Rantala etsii vastauksia tavallista kansalaista askarruttaviin talouden kysymyksiin. Tämä Ylen radio-ohjelma kestää hiukan yli 50 minuuttia ja ilmestyy torstaisin.

MTV


Maikkarilla on myös hyvä panostus talousohjelmiin, heiltä tulee nimittäin 3 eri ohjelmaa viikossa. Kaikki tulevat aamuisin Huomenta Suomen yhteydessä n. 7.35 alkaen. Juontajina toimivat tutut Huomenta Suomen juontajat.

Maanantai alkaa Talouden viikolla jossa pari vaihtuvaa vierasta käy läpi viikon ajankohtaisia talousaiheita.

Keskiviikkona tulee Omat Rahat joka käsittelee monesti eläkettä ja säästämistä. Tässä sarjassa on monesti myös ihan tavallisten ihmisten haastatteluja mukana.

Perjantaina onkin sitten Markkinaraadin aika. Studioon tulee muutama talousasiantuntija käsittelemään päivän polttavaa aihetta, viime viikolla oli aiheena verotus. Tämä ohjelma on mielestäni aika samankaltainen Talouden viikon kanssa.

Onko sinulla mielessäsi joku hyvä ohjelma jota kannattaisi ehdottomasti seurata?
 

8 kommenttia:

 1. Itsellänikin tulee seurattua monia noista yllä mainitsemistasi. Maikkarin tarjonta ei ole tosin tullut niinkään tutuksi...noiden lisäksi voisi vielä mainita sellaisen ohjelman Ylellä kuin Kova Talous. Haastattelussa eri alan talousvaikuttajia n. 15 minuutin pätkissä. Ihan mielenkiintoisia aiheita ollut toistaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Lisäsin myös blogisi blogrolliini =)

   Poista
 2. Mä lisäisin listalle Inderesin videosarjan Heikkilä & Vilen. Rentoa jutustelua, mutta samalla paljon asiaa.

  VastaaPoista
 3. Rahapodia joskus kuuntelin ahkerasti, hyvä kuunnella samalla kun siivoaa. Ja mtv3:n talousaamut osuu just usein samaan aikaan kun syön aamiaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvä että joku jaksaa tehdä tuollaisia ohjelmia.

   Poista
 4. Nimetön15.2.17

  Suosittelisin YLE puheen Mikä maksaa? Ohjelmaa
  http://areena.yle.fi/1-1811853

  VastaaPoista