21.3.2017

Fondia listautuu First North -listalle ja salkkuuni

Lähde: Fondia.fi

Olimme eilen livetwiittaaja Zijoittajan kanssa tutustumassa lakifirmaan nimeltä Fondia. Fondialla on parhaillaan listautumisanti menossa ja osakkeiden merkkaaminen jatkuu todennäköisesti vain tämän viikon perjantaihin. Kannattaa olla siis nopea jos haluaa saada osakkeita merkattua. Itse yritän saada merkattua 131 osaketta 7,65€ kappalehintaan. Jos saisin nuo kaikki niin pääsisin 1000€ positioon joka on minulle ihan sopiva. Itse en tunnetusti tutki paljoakaan lukuja vaan sijoitan monesti ihan fiilis pohjalta. Yhtiöstä on tehty paljon muitakin postauksia, mm. Sijoittaja-Tursaan ja Osinkotalouden toimesta joista löytyy hyvää analyysiä. Hieno homma, poijjaat säästi multa lukujen kertaamisen!


Maistelimme reaaliosinkoja jonka lomassa toimari Salla Vainio ja talouspäällikkö Kirsi Untala kertoivat Fondiasta ja vastailivat kysymyksiimme. Mielestäni he jättivät yrityksestä ja itsestään erittäin positiivisen vaikutelman. Jatkuva LDaaS-lakiosastopalvelu takaa yhtiölle jatkuvaa tulovirtaa ja sitä täydentää hyvin perinteiset toimeksianto- ja projektipalvelut. Yritys sopii myös hyvin yhteen arvojeni kanssa, henkilöstö vaikuttaa tyytyväiseltä työhönsä ja myös vapaa-aikaa arvostetaan. Työ on joustavaa ja työn tulokset ratkaisevat. Vaikuttaa että lakihommat on hiukan erilaisia tuossa firmassa kuin jenkkiläisissä lakileffoissa ja tv-sarjoissa :D


Kallista tai ei niin aion osallistua tähän antiin. Yhtiö vaikuttaa sopivan hienosti salkkuuni, Fondia nimittäin pyrkii kasvattamaan tulostaan ja maksamaan tuloksestaan 2/3 osinkoina ulos. Se kuulostaa osinkosijoittajan korvaan todella hyvältä. Katsotaan paljonko pystyn osakkeita lopulta merkkaamaan, sillä kilpailu voi käydä kovaksi. Joudun varmaan sitten ostamaan loput osakkeet markkinoilta, kuten kävi Vincitinkin kanssa


Aiotko sinä merkata Fondiaa?Huom, en ota vastuuta tietojen oikeellisuudesta. Tämä ei ole sijoitussuositus. En ole vastuussa sijoitustesi mahdollisista tappioista. Kaikkeen sijoitustoimintaa liittyy aina riskejä joka sijoittajan tulee huomioida.

19 kommenttia:

 1. Kiitos maininnasta :) tänään pitää miettiä tarkka merkintämäärä mihin rahkeet riittää ja huomenna itse toimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiitos hyvästä artikkelista =)

   Poista
  2. Mä en osaa päättää yritänkö mukaan vaiko enkö! Ähäkutti :P Ei tässä kauaa voi venkslatakaan enää.

   Poista
  3. Kiva analyysi. Itse merkkasin 1000 osaketta. Katsotaan montako ilmestyy salkkuun. Ylimerkintä on lienee varma.

   Poista
  4. Ekomimmmi: Vielä olisi pari päivää aikaa miettiä ratkaisuja :)

   k.: Varmaan joku 50 kpl per nenä.

   Poista
  5. Merkkasin! Minimimäärän :) Perustan analyysini Simon Sinekin kommenttiin siitä, että firmat, joissa kannustetaan henkilökunnan onnellisuuteen menestyvät.

   Poista
  6. Virkistävää että tässä firmassa on niin tärkeää henkilöstön sopiva työtaakka.

   Poista
 2. Itsekin tänään merkkasin Fondiaa. Ihana tuo tunnustus fiilispohjalta sijoittamisesta. Välillä tuntuu että _kaikki muut_ kuin itse perustelee viimeisen päälle järkevästi ja analyyttisesti kaikki tekemisensä. Toki itsekin tulee lukuja katsottua, mutta joku fiilishavina sen lopullisen päätöksen saa aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aina jaksa niin paljoa analysoida =)

   Poista
 3. Itsekin päädyin lopulta osallistumaan kyseisen firman listautumisantiin :)

  VastaaPoista
 4. Moi! Merkitsin 150 kappaletta. Katsotaan paljonko jää kullekin. :)

  VastaaPoista
 5. Eipä noita osakkeita kovin monelle riitä. Itse merkitsin yli 1% yleisöannissa olevista osakkeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, täällähän on massimiehiäkin mukana :) Oisko se sitten se 100kpl+3%.

   Poista
 6. Nimetön25.3.17

  Minäkin osallistuin ihan kokeilumielessä antiin. Ensimmäinen kerta nimittäin, kun sijoitan listautuvaan yritykseen. Minimimäärän eli 100kpl:n merkintä tuli tehtyä, mutta kuten eilen uutisoitiin on anti ylimerkitty moninkertaisesti. Jos nyt edes pari osaketta saisi salkkuun.

  Tuohon "fiilissijoittamiseen" liittyen, en itsekään paljoa katso P/E-lukuja tai muuta osakeanalytiikkaa. En niistä oikein mitään ymmärräkään. Itseäni kiinnostaa lähinnä yrityksen ansaintalogiikka, yleinen taloustilanne ja markkinanäkymät. Noiden perusteella tulee sitten fiilis, että sijoitanko vai en :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla tiedoilla pääsee jo pitkälle :)

   Poista
 7. Itseäninkin myös kiinnosti Fondian listautumnen ihan jo ammatin puolesta ja muutamia kavereita on siellä lakimiehinä. Tämä ei kuitenkaan sopinut omaan strategiaani (eikä just nyt oo rahaakaan... :D), mutta myös se seikka, että kyse ei ole asianajotoimistosta, vaan "pelkästä" lakiasiaintoimistosta, on mielestäni huomionarvoinen.

  VastaaPoista