16.3.2017

Kevättä rinnassa, osinkoja tilillä


Kevät on ihanaa aikaa. Suomen luonto herää jälleen eloon, lumet sulaa pois ja kasvit alkavat taas kasvaa. Tätäkin kirjoittaessa täällä Vantaalla paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta. Koska syksy oli taas todella pimeä ja talvi aika lumeton niin nyt on ihan mukava että valoa riittää. Toivotaan että kesästä tulee aurinkoinen ja lämmin. Vielä pitäisi odottaa puolitoista kuukautta niin pääsee pariksi viikoksi epsanjan lämpöön. Jos Suomen kesä pettää niin ainakin olen hetken päässyt nauttimaan lämmöstä ja auringosta.

Kevät vaikuttaa minuun myös muulla tavalla. Tuntuu että herää jotenkin horroksesta ja haluaisi tehdä vaikka mitä. Tulee tunne että kaikki junnaa paikallaan eikä elämässä tapahdu oikein mitään tällä hetkellä. Miksihän sitä koko ajan haluaa jotain muutosta eikä osaa olla tyytyväinen vain nykyhetkeen? Onko tämä joku kevään merkki vai. Tästä tulee mieleen kissamme joka on keväisin aina tosi levoton ja naukuva :D

Lisää hyvää kevääseen tuo myös osingot. Euroopassa osingot maksetaan yleensä keväällä ja silloin onkin monen buy & hold -sijoittajan vuoden ainut tilipäivä. Itselleni ei tule kuin noin 700€ eurooppalaisista osakkeista joten oma osinkokevääni jää vähän suutariksi. Sitä toki tasoittaa jenkkiosakkeet joista tulee osinkoa pitkin vuotta. Osinkokeväässä on toisaalta aina hyvä tunnelma kun kaikki toitottavat osingoista ja miettivät mihin osinkorahat voisi käyttää.

Mitä mietteitä kevät sinussa herättää?6 kommenttia:

 1. Itsellä osinkoja kilahtelee lähes päivittäin ja jonkilainen lähtökiihdytys menossa, tosin Amerikan suunasta ja ulkomlaille on viime aikojen osingot pääasiassa kohdistuneet. Hiukan olen kärsimätön, rahoille olisi sijoituspaikkoja, osto nappi polttelee muutaman kohteen kanssa. Pitäisi osata ola kärsivällinen, osinko kiima on tyypillinen ilmiö tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä on kyllä vaikea välttyä tähän aikaan vuodesta :D

   Poista
 2. Samaan aikaan energiat lisääntyy mutta toisaalta olen usein kärsinyt keväisin myös eksistentiaalisesta kriisistä/kevätväsymyksestä. Odotan innolla ekoja osinkoja ja toisaalta myös tulevia palkkapäiviä tietenkin ;)..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kriisiä kriisin perään kun joka vuodenajalle on oma kriisi :)

   Poista
 3. Osingot itsellä kilahtelee velkaiseen salkkuun niin ei uudelleensijoitusten kanssa tarvitse välttämättä niin hätiköidä, hetkellisesti velka vain hieman pienenee ja osinkorahat "tuottavat" lainan koron verran heti tuottoa. Omat osinkoni menee rahasto/etf sijoituksiin pitkin vuotta, vaikka salkkuun keväällä tipahtavatkin. Toki USAsta ja myös Ruotsista osinkoja tulee muulloinkin mutta keväällä valtaosa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin on velkaa, mutta yritän pitää sitä 20% tasoa yllä joten sijoittelen sitten sen mukaan lisää rahaa.

   Poista