7.3.2017

Sosiaalinen media, mihin sitä tarvitsee?


Sosiaalinen media. Mikäs se semmonen on? Joskus tuossa 2008 liityin vihdoin Facebookiin ja ymmärsin termin hiukan paremmin. Olin kavereitani aika paljon jäljessä tuossakin asiassa. Minua nimittäin huoletti että mitä uskallan itsestäni netissä kertoa. Nyt lähes kymmenen vuotta myöhemmin huomaan ettei se niin ihmeellistä ollutkaan ja käyttötapanikin on muuttunut siitä ajasta aika paljon. Aluksi haalin satoja kavereita ja jaoin kuvia vaikka mistä tapahtumasta. Nykyään sitten käytän facea lähinnä kommunikointiin kavereitten kanssa. Olenkin poistanut aika paljon porukkaa ja nyt minulla ei ole enää kuin muutama kymmenen kaveria. Se tuntuu olevan ihan riittävästi. En myöskään jaksa enää latailla paljoa kuvia palveluun, sillä pidän muistot mieluummin ihan itselläni.

Jos tuossa oman fb tilin luomisessa kesti kauan niin blogin tilin luomisessa kesti sitten vielä kauemmin! Nyt se on sitten tehty ja myös Osinkokuningas talousblogilla on hienot fb-sivut. Tykkää ihmeessä!Twitteriin liityin suunnilleen vuosi sitten. Huomasin aika pian että Twitterillä on helppo seurailla muita taloustyyppejä ja jakaa omia mietteitään. Lukijoille on myös helppo ilmoittaa uusista postauksista. Jos maailmalla tapahtuu jotain kiinnostavaa niin Twitter täyttyy nopeasti aiheeseen liittyvistä twiiteistä ja on helppo saada tapahtumasta lisää tietoa.Instagramissa minulla ei vielä olekaan tunnareita. Olen kyllä tsiigaillut vierestä tyttöystäväni instailua, mutta en ole vielä itse keksinyt mihin tuollaista palvelua. Olenko jo tullut liian vanhaksi kun ikääkin on kuitenkin 30 vuotta? :D

Miten sinä sometat?
10 kommenttia:

 1. Itselläni alkaa facebook olla jo last season. En jaksa enää käydä kuin satunnaisesti viikon aikana. Pidän toki yhteyttä sen kautta ystäviini, jotka ovat maailmalla, mutta muuten en. En koe, että olisi edes mitään päivitettävää. Tuntuu, että somekanavia alkaa olla ihan liikaa eikä tässä iässä (hah hah) jaksa enää mitenkään paneutua kaikkeen. Kovasti taas odotan kesää ja Lapin luontoa, ilman minkäänlaista sosiaalista häirintää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noita erilaisia palveluita alkaa olla jo aika iso kasa. Voithan sinä toteuttaa tuon somettomuuden ihan kotonakin =)

   Poista
 2. Nimetön8.3.17

  Itse sometan melko maltillisesti. Lähinnä jaan itseäni kiinnostavia uutisia ja tapahtumia.

  Työni puolesta olen jonkin verran tekemisessä digitaalisen markkinoinnin kanssa, jolle some toimii hyvin merkittävänä alustana. Ihmiset käyttävä somea niin paljon, että olisi suorastaan tyhmää jättää hyödyntämättä sen tarjoamat mahdollisuudet markkinoinnissa. Digitaalisessa markkinoinnissa on kuitenkin samat haasteet kuin perinteisessäkin, eli mitään oikotietä onneen some ei tuo myyville bisneksille.

  Aloittelijan Facebook-sivulla jaan blogitekstejäni sekä mielenkiintoisia talousuutisia. Facebookin käyttö ja mukauttaminen on ollut helppoa, vaikka en mikään koodaaja ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei tuo niin vaikeaa ollut kun aluksi luulin.

   Poista
 3. Enpä kehtaa käydä tykkäämässä kun arvaatte heti kuka mä oon :D.. Mutta hienoa, että oot somessa! Huomasin, että Twitterin puolella meillä on hirveän samanlaiset jaetut jutut. Itse yritän Twitterissä ylläpitää toisentyyppistä asiantuntijaroolia ja Instassa taas olen terveyshippi matkusteleva joogamimmi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh ekonomi ja hippi, hehheh mikä kombinaatio :D

   Poista
 4. Oma sometamiseni rajoittuu facebookin tsekkailuun sekä blogi maailmaan. Olen siitä rikkinäinen, että koen kuormittavaksi somen ja tunteen siitä että on jatkuvasti saatavilla. Itseni takia olen pysytellyt poissa Instasta sekä Twitteristä, jottei vallan ylikuormittuisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm ehkä voisit yrittää twiittailla vastuullisesti, käyttäisit sitä esim vain kerran päivässä? :)

   Poista
  2. Minäpä liityin pari viikkoa sitten Twitteriin ihan omana itsenäni blogin lisäksi. Nyt seuraan ja jaan säästämiseen/sijoittamiseen/uraan liittyvät jutut blogin tilin kautta ja omaan alaani liittyvät oman tilini. Olen löytänyt sitä kautta ihan uusia kanavia tiedon suhteen ja verkostoitunut alan huippujen kanssa. Ei voi kuin suositella! Facebookista sen verran, että aika olemattomiin on kyllä kuihtunut käyttö.

   Poista
  3. Twitterissä on kyllä ollut kiva seurailla muita asiantuntijoita!

   Poista