23.5.2017

Eläkkeelle Espanjaan


Tulimme alkuviikosta kahden viikon pituiselta Etelä-Espanjan kiertomatkaltamme. Aiemmin olen käynyt pääkaupunki Madridissa ja turistirysä Barcelonassa. Säät hellivät meitä ja nautimme 30c lämmöstä. Toki myös pari sadepäivää mahtuu joukkoon, mutta sadehan vain virkistää välillä. Hintatietoisuutta on vaikea kääntää off-asentoon lomallakaan joten kyllä niitä hintoja tuli vähän tarkkailtua.

Lomalla olen tietysti vähän hövelimpi rahankäyttöä kohtaan kuin arkena mutta, jos kaupassa oli kaksi eri tuotetta niin valitsin halvemman. Tuollaista perussäästämistä. Onkin ihan mielenkiintoista tutkia Visa laskua ensi kuun alussa ja katsoa paljonko rahaa lopulta meni. Käytimme aina Bank Norwegian Visaa kun mahdollista ja keräsimme pisteitä seuraavaa lentoa varten. Noista lennoista saimme yli 30€ alennusta pisteiden ansiosta ja seuraavaa matkaa varten olemme keränneet jo 55€ arvosta pisteitä.

Kaikkialla ei hyväksytty korttia maksuvälineenä vaan cash is king. Joissain paikoissa oli myös muutaman euron minimiraja korttimaksuille. Sitten vähän sitä hintatasoa. Olut kaupassa 0,62€/litra, patonki 0,39€, valmis salaatti 2,50€, broilerin luuton rintafilee 3€/kg. Kauppahinnat olivatkin jo joten kuten tiedossa ennen matkaa mutta se mikä yllätti oli ulkona syömisen hinta.

Emme käyneet missään fiineissä ravintoloissa vaan enemmän tapas -mestoissa. Vieläkin on vaikeaa näin Suomessa asuvana tajuta ruoan ja juoman halpuutta. Söimme muun muassa 6€:lla ihan keskustassa. Mutta mitä tähän sitten kuului tähän hintaan? 3 pientä olutta ja 3 tapasta. Tuolla kerroilla söimme uppopaistettuja mustekalarenkaita, miniburgeria ja porsaan ribsejä. Sait uuden tapaksen aina kun tilasit uuden juoman ja kipon maukkaita oliiveja heti kun istuit pöytään. Syötiin 3 tapasta ja tultiin täyteen. Pidän siitä paljon että voi ostaa halvalla ruokaa juoman kanssa.

Suuri ero Suomeen on se miten paljon ihmiset käyvät tuolla ulkona. Ei ollut väliä mikä viikonpäivä oli, ihmisvilinää riitti ja terassit kuhisivat. Ja mikäpäs siinä on käväistä pikaisesti kylillä jos olut ja pieni suupala kustantaa sen 2€.

Moni Suomalainen on jo lähtenytkin viettämään leppoisia eläkepäiviä Espanjaan. Suurin keskittymä taitaa olla kuuluisassa Fuengirolassa eli Fugessa. On ihan luonnollista että ihmiset haluavat elää ulkomailla omassa yhteisössä, syödä lihapullia ja perunamuusia ja puhua Suomea. Jos me muuttaisimme Espanjaan niin ainakin vielä tässä iässä asuisimme mieluummin sisämaassa paikallisten keskuudessa. Mielipide voi tietysti muuttua kun ikää tulee lisää. Parhaat Espanjan puolet ovat minusta lämpö, aurinko, siesta, hintataso ja se että ihmiset käyvät paljon ulkona.

Toistaiseksi matkat saavat riittää taas hetkeksi. Mutta kuka tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)


trivago, maailman suurin hotellihaku. Vertaa hintoja yli 900.000 hotellin joukosta. 


Tämä kirjoitus sisältää affliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.16 kommenttia:

 1. Nimetön24.5.17

  Mix sisämaassa? kai merenranta olis upea paikka asua. ok

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri ei ole ollut minulle ikinä kovinkaan tärkeä asia. Myös kiinteistöjen hinnat tuppaavat nousemaan mitä lähempänä vettä ollaan.

   Poista
 2. Itseäkin alkaa Suomen pitkä talvi ja sateinen suvi harmittaa siinä määrin, että unelmoin varhaisista eläkepäivistä Espanjassa tai vastaavassa lämpimässä & halvassa maassa.

  Nähdään siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehdään näin :D

   Poista
  2. Minä tuun kanssa perässä kun lapset on saatu maailmalle. Talvikuukaudet Espanjassa ja kesät mökillä

   Poista
  3. Täydellinen yhdistelmä. Kesä on parasta viettää Suomessa mökillä.

   Poista
 3. Samaa pohdintaa käyn minäkin aika ajoin.

  VastaaPoista
 4. Olisi kyllä kiva, kun suomessakin voisi syödä ulkona ilman, että tarvitsee miettiä montako kotiruoka-annosta rahalla saisi. Tässä opiskelujen loppuvaiheessa alan jo miettimään, että pääsisinköhän itsekkin ulkomaille jo ensivuonna (viroa tai ruotsia kauemmaksi). Kestäisikö budjetti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kallistahan tuo täällä on. Toivotaan että pääset matkoille!

   Poista
 5. Thaimaassakin on todella edullista syödä ravintoloissa. Bangkokissa ei asunnoissa edes välttämättä ole keittiöitä, vaan paikalliset syövät yleensä aina ulkona. Katukeittiöissä ruoka on niin halpaa, että samaan hintatasoon on vaikea päässä valmistamalla ruoka itse.

  Suomessa taas pitää melkein olla jokin erityinen tilaisuus, että tulee lähdettyä ulos syömään. Ja lasku on niin kallis, että illasta ei edes voi kunnolla nauttia, kun miettii miten monta kertaa samalla rahalla olisi käynyt kaupassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, kestäisi varmaan hetki tottua siihen että puuttuu keittiö eikä pääse itse kokkailemaan.

   Poista
 6. Kukapa ei unelmoisi eläkepäivistä lämpimässä. Espanja voisi olla juuri sellainen sopivan sivistynyt paikka asustella. Koska tolla elämisen kustannukset ovat halvempia kuin Suomessa, eläisimme kuin (osinko)kuninkaat. ;)

  VastaaPoista
 7. Nimetön29.5.17

  Täällä töissä olevana haaveilen Suomeen pääsystä. Viileyttä ja sadetta alkaa kaipaamaan :)

  VastaaPoista