27.5.2017

Espanjan matkan hinta ja viimeisimmät ostokset


En malttanut odottaa Bank Norwegianin luottokortin laskua vaan halusin tarkistaa reaaliaikaisen tilanteen suoraan verkkopankista. Vaikka matkan kuluihin olikin jo hiukan tuntumaa niin halusin nähdä tarkalleen paljonko rahaa kului eri asioihin. On mielenkiintoista nähdä paljonko meillä tuli tämä kiertomatka lopulta maksamaan.

Toukokuun matka suuntautui siis Etelä-Espanjaan ja kesti 14 päivää. Tarkoituksena oli kiertää muutama eri kaupunki bussilla ja katsella samalla vuoristoisia maisemia. Mutta paljonko tämä kaikki lopulta tuli maksamaan? Alla on tarkkaan kerätty henkilökohtaiset matkakuluni, jos haluaa laskea meidän molempien kulut niin sitten alla olevat lukemat pitää tuplata:

353€ majoitukset
312€ kaupasta ja ravintoloista ostetut juomat ja ruoat
233€ lento
40€ bussit kaupunkien välillä
35€ nähtävyydet
28€ taksit
17€ paikallisbussit
12€ tuliaiset

Yhteensä 1030€

Matka oli kyllä ehdottamasti rahan arvoinen. Eihän tonni ole paljon mitään lomamatkaan! Majoituksina meillä oli lähinnä AirBNB kohteita ja myös yksi hotelli. Kaikki majoituspaikat olivat siistejä, hyvällä sijainnilla ja hyvässä kunnossa. 353€ sai kahdeksi viikoksi majoitukset eikä se mielestäni ole ollenkaan kallista.

312€ meni ruokaan ja juomaan. Aika paljon tuli käytyä kaupoissa, Mercadona -kauppa vaikutti erityisen edukkaalta. Ravintoloissa syötiin ja juotiin lähinnä iltaisin, mutta muutamana iltana kokkailtiin itse. Aamupalat ja lounaat syötiin asunnossa. Jäätelö eli "helado" oli erittäin hyvää ja myyntipaikkoja löytyi jokaisesta nurkasta. Lempimakuni oli piña colada.

233€ lennot oli Norwegianilta ja saatiin noihin muutama kymppi alennusta cashpointseilla. Lennot eivät olleen mitenkään halvat, jos olisimme varanneet ne pari kuukautta myöhemmin niin hinta olisi ollut noin 160€. Noista ei vain ikinä tiedä paljon ne maksavat mihinkin aikaan ja jos saat tiettyyn hetkeen lomaa niin lennot on turvallista lyödä lukkoon ajoissa.

40€ oli yhteensä satojen kilometrien matkat eri kaupunkien välillä. Bussimatkailu oli halpaa ja bussit olivat ilmastoituja ja ainakin meillä ajallaan.

35€ maksoivat nähtävyydet. Yleensä en paljoa nähtävyyksistä innostu mutta olihan tuolla matkalla sellaisia nähtävyyksiä jotka oli pakko nähdä.

28€ meni takseihin joilla menimme lentokentälle ja takaisin. Teimme myös Espanjassa yhden taksimatkan.

17€ paikallisbusseja käytimme liikkuaksemme jonnekin kaupungin laidalle tai kun oli niin kuuma ettei jaksanut kävellä.

12€ elän aika minimalistisesti ja myös tuliaiset kuvaavat tätä. Miksi ostaa turhaa matkamuisto krääsää millä kukaan ei tee mitään?

Joku voisi sanoa että tuo tonni meni ihan hukkaan, miksi et sijoittanut rahoja osakkeisiin. Minä taas sanon että onneksi vaihdoin lomarahat vapaaksi ja menin matkalle, niin paljon tuolla tuli tehtyä ja koettua :)

Mitä mieltä sinä olet, olisiko rahat pitänyt sittenkin sijoittaa?

Haksahdin taas tuhlaamaan rahaa elämyksiin


Olenko jäänyt koukkuun siihen että etsin koko ajan jotain uutta vapaa-ajan tekemistä? Ehkäpä, tällaista tuli ostettua tällä kertaa: Keilarata tunniksi 2€+2€ per kengät kenkävuokraa. Mennään tuttavapariskunnan kanssa keilaamaan joten tunnin keilaukselle tulee hintaa 2,50€ per nenä. Ei ole tullut käytyä Itä-Helsingissä aikoihin.

Helsinki on välillä aika eksoottinen mesta tällaiselle Vantaalaiselle joten menin sitten ostamaan meille tunnin sight seeing risteilyn kuin kunnon turisti :D Risteilyllä oli hintaa 20€ joten minun osuuteni tulee 10 euroon.

Olemme käyneet kavereiden kanssa paljon erilaisissa Room Escape peleissä, mutta aina sitä vaan jotenkin haluaa kokea uusia seikkailuita. Nyt olisi tarjolla 69€ hintaan seikkailu jossa pitää löytää professorin huipputärkeät asiakirjat. Vähän jännittää sillä huoneen taso on määritetty vaikeaksi joten aivonystyrät joutuvat varmasti töihin.

Ei kai sitä ilman ruokaelämyksiäkään pärjää? Onhan erilaisten ruokien kokeileminen kuitenkin yksi lempiharrastuksistani. Mo Cafe on Marokkolainen ravintola joka valittiin viime vuonna Cityn ravintola äänestyksessä vuoden parhaaksi tulokkaaksi. Marokkolaista ruokaa en ole ikinä tainnutkaan kokeilla joten piakkoin tulen suorittamaan ekskursion Malmin maille. 14€ saa kahdelle buffetin joten aika halvalla taas pääsee. Tulen varmasti syömään koko rahan edestä :)

Empanadasit ovat vähän niin kuin Suomalaisia pasteijoita. Niissä voi olla täytteinä esim. lihaa, kanaa tai kasvista. Maistoimme niitä jo Espanjassa ja nyt kun huomasimme että niitä saa myös täältä Suomesta niin ostoonhan tuokin meni. 6,5€ saa 3 empanadaa ja juoman Empanada Tropical ravintolasta.

Kyllähän tässä vähän rahaa taas meni, laskin että minun osuuteni noista on 40€. Onneksi Offerillalla oli tarjous jolla sain vielä 10% alennusta joten osuudekseni tuli lopulta 36€. Taas tuli ostettua pikkurahalla paljon kivaa tekemistä ja koettavaa! Ennen kartoin rahankäyttöä kuin ruttoa mutta nykyään etsin kivaa tekemistä pikkurahalla. Pidän tästä kehityssuunnasta elämässäni.

Offerilla tarjous: Kun syötät kassalla koodin "AURINKO" niin saat ostoskorin arvosta 10% alennusta. Tarjous on voimassa 31.5.2017 asti.

Tämä kirjoitus sisältää affliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.6 kommenttia:

 1. Itseäni mietityttää, että viittsinkö maksaa nähtävyyksistä tai muusta, sitten kun saan vakituista tuloa. Nykyään mietin vain, että en kyllä maksa tuosta jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä monesti kannattaa maksaa. Oli mukavaa katsella hienoja nähtävyyksiä, eikä maksanut kymppiä enempää.

   Poista
 2. Halvalla pääsitte kun lomakin taisi olla kaksi viikkoa pitkä! Meidän tuleva kohde on kaikkea muuta kuin halpa, mutta toivon sen olevan hintansa väärti. Jospa saisi vähän väriä pintaankin reissussa :)

  VastaaPoista
 3. Nimetön31.5.17

  Aamulla kotiuduttu viikon reissusta. Rahaa paloi ja säästöjäkin meni, mutta YHTÄÄN ei kaduta! Koskaan ei ole yksikään reissu harmittanut, sitähön on vaan rikastunut, kokemuksilla, elämyksillä ja yhteisellä ajalla
  Ei kun seuraavaa haaveilemaan..

  VastaaPoista