15.5.2017

Lisää lomaa lomarahoilla


Nyt kun olen parhaillaan Espanjan auringossa niin on hyvä pohtia miten päädyin tänne. Olen vielä työelämässä joten loman saanti ei ole kaikista helpoin homma. Nyt oli kuitenkin töissä sellainen tilanne että pystyin ottamaan 2 viikkoa lomaa. Normi palkansaajalla on kesälomaa se 4 viikkoa ja 1 viikko talvilomaa. Nyt kun pidin jo 2 viikkoa kesälomasta niin minulle jää enää hikiset 2 viikkoa kesälomaa jäljelle.
Tilanne on täysin kestämätön tällaiselle laiskan pulskealle työläiselle. Mutta onneksi meidän TES tulee avuksi :) Kesälomasta tulee 12 päivää lomarahaa ja talvilomasta 3 päivää. Olen laskenut että jos ottaisin lomarahat rahana niin kesälomarahoista jäisi käteen vain joku 1300€. 2 viikon ekstraloma kuulostaa mun korvaan paljon paremmalta :D Siten saan mukavasti kesälomaa yhteensä 6 viikkoa. Ei paha ollenkaan. Time is money and money is time. Tällä järjestelyllä sain 2 viikon loman toukokuussa ja sitten heinäkuussa 4 viikkoa.

No juu, onhan tuo 1300€ ihan käypää rahaa toki. Minulle on kuitenkin vapaa-aika tärkeämpää joten olen jo muutamana vuonna ottanut lomarahoista viikon tai kaksi lisää lomaa. Valtiolla olisi kyllä leppoisaa olla töissä, heillä on vuosiloma pidempi kuin yksityisellä. Mutta onneksi yksityiselläkin pääsee hiukan pidempiin lomiin lomarahoja vaihtamalla.

Mitä sinä aiot tehdä lomarahoillasi?


Tämä kirjoitus sisältää affliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.32 kommenttia:

 1. Nimetön15.5.17

  Hyvä ratkaisu. Ajattelin itsekin pitää 6vk lomaa kesällä. Mieluummin sitä lomalla on kuin töissä.

  VastaaPoista
 2. Vapaa-aika on tärkeää! Hinta 1300 euroa kahdesta viikosta, on kyllä aika halpa. Ehdottomasti loma.

  VastaaPoista
 3. Meillä myös sama mahdollisuus. Pohdin ja pyörittelin asiaa päässäni ja numeroita paperilla ehkä liiankin kanssa. Päädyin sitten kompromissiin, puolet lomarahoista rahana ja puolet vaihdoin yhdeksi viikoksi lomaa. Ajatus kahdesta extraviikosta tuntui erittäin houkuttelevalta mutta raha vei osittain mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijai, vai raha vei voiton :) Oliko sulla joku tietty rahankäyttökohde johon säästät vai?

   Poista
  2. Yritän saada vain paikattua puskurin vajausta, se hupeni hieman ennakoitua pahemmin kun ostettiin tämä viimeisin asuntomme.

   Seuraavaksi pitää sen yhden ekstralomaviikon kanssa miettiä pidänkö syksyllä viikon loman vai ripottelenko pitkin syksyä viisi perjantaivapaata!

   Poista
  3. Hmm, molemmissa on puolensa. Kunhan on vaan vapaalla niin se riittää :)

   Poista
 4. Minäkin sain vähän hyödynnettyä lomarahan vaihtamista vapaaksi, pari päivää ekstralomaa, wuhuu! Olen toivonut myös vähän vielä palkatonta, jotta saisin pitää kesäkuun reissun lisäksi heinä-elokuussa vähän pidemmän pätkän. Syksylläkin olisi mukava pitää muutama vapaa perjantai tai maanantai, jotta voisi vierailla "kotikonnuilla".

  VastaaPoista
 5. Lomarahat menee säästöön. Loman vietän mökillä, ilmaiseksi tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se mökilläkin menee mukavasti :)

   Poista
 6. Nimetön15.5.17

  Onnelliset te, ketkä voitte vaihtaa lomarahoja vapaiksi. Meillä ei tällainen ole mahdollista. Liitot kuulemma ovat asian kieltäneet. Koskee myös meiltä liittoihin kuulumattomia. Kiitos vaan...
  Anna-Maria

  VastaaPoista
 7. Indeksi-mies15.5.17

  Moro! Mulla kävi kunnon pulla kun saan pitää juhannuksesta lähtien 4viikkoa kesälomaa ja siihen heti perään isyysvapaata 6viikkoa. Laskin että "häviän" taloudellisesti n. 2viikon nettopalkan verran. Olen enemmän kuin tyytyväinen, vietän oikein mielelläni muksun kanssa aikaani kun se on mahdolista, enkä sille ajalle pysty rahallista-arvoa edes antamaan.

  Ps. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, kymmenen viikkoa vappaata, kyllä maistuisi :)

   Hyviä lomia myös sinne!

   Poista
 8. Julkisella puolella ei ole paljoa lomarahoja joita vaihtaa lomaksi :D Lomarahoihinhan tulee nyt leikkaus (-30%?) ja kun palkka on muutenkin pieni niin ei sillä lomarahalla juuri juhlita.
  Nojoo, toisaalta olen koettanut lohduttautua, että kun palkka on pieni niin yksi palkaton päivä ei edes paljoa rokota palkkapussia! 38 päivän vuosilomia odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö julkisella olekaan niin että lauantaita ei lasketa lomapäiviksi? Ja sitten taisi 15 vuoden palveluksen jälkeen saada vuosittaisen viikon ekstravapaan :D

   Poista
  2. Nepä ne on ne edut, jotka julkisella puolella saa.

   Poista
 9. Juuri pohdin lomarahojen käyttöä! Meilläkin kehotetaan ottamaan lomarahat lomana, mutta itse taas näen lomarahan todella mukavana ekstrana. Olen sellaisessa työssä, jossa saan itse n. 90 % päättää työajoistani, niin kesällä saatan tehdä hommia sadepäivinä reilusti ja aurinkoisina päivinä/viikkoina olla kokonaan tekemättä. Lomarahat olen päättänyt käyttäväni johonkin TÄYSIN turhaan luksukseen, joka loppupeleissä on hyvin tärkeää irtiottoa pihistelijän elämässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä turhuuteenkin kannattaa välillä laittaa rahaa :)

   Kun sulla on noinkin joustava työ nii varmaa on just parempi ottaa sitten rahana.

   Poista
 10. Nimetön17.5.17

  2000 euroa eli 15 vuoden päästä 4000 euroa ja osingot päälle joka vuosi vai 2,5 viikkoa kattoonsyljeskelyä? Töihin menee sekin raha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun se kattoonsyljeskely on hyvää vaihtelua töihin verrattuna :D

   Poista
 11. Olen aina vaihtanut lomarahat vapaaksi jos vain työnantaja on tähän ollut suostuvainen, vapaa-aika on sen verran tärkeää. Edellisessä työpaikassa lomarahojen vaihto lomaksi oli kiellettyä.. ja siksi se onkin nykyään edellinen työnantaja ;)

  VastaaPoista
 12. Lomarahat säästöön, että voi lähteä reissuun kun haluaa tai ottaa palkatonta vapaata töistä. Useana vuonna olen pitänyt noin 1-2 viikkoa palkatonta lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eikö tuo ole +-0, eli sama tilanne kuin jos olisit ottanut vain nuo lomarahat suoraan vapaaksi?

   Poista
 13. Nimetön18.5.17

  Lomaraha menee moussakaan, souvlakiin, fetaan, jäätelöön, kahviin, pyörävuokriin, retkiin...
  eli just siihen, mihin nimensä mukaisesti se kuuluukin, lomailuun.... IHAN KOHTA!
  Nautin ja odotan ja nautin jo tästä kutkuttavasta odottavasti tunteesta ja mitä uutta loma tuo tullessaan,
  IHANAA OLLA LOMALLA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan Kreikalta :) Hyviä lomia!

   Poista
 14. Nimetön19.5.17

  Mihin salkustasi on kadonnut stag? Kasvava osinko + arvon nousu tullut myös.
  Itse kaipaisin blogiisi enemmän myynnin/ostojen perusteita. Niinkuin aikaisemminkin oli, omia analyysejä kohteista. Nykyään tää on enempi kuulumisten kertomista, kun talous blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekaan kysymykseen vastasin tässä http://www.osinkokuningas.com/2017/05/kuukausikatsaus-huhtikuu-2017-minne.html

   Lupaan tehdä tulevaisuudessa analyysin silloin tällöin. Lähiaikoina olen keskittynyt muihin talousaiheisiin...

   Poista