1.6.2017

Konetta salkkuun


Pääsin taas pitkästä aikaa osakeostoksille. Ostin lisää Konetta ja hiukan Nordeaa. Myyntejä on tullut tehtyä oikein olan takaa kun olen yrittänyt selkeyttää jenkkisalkkua. Tämä on tarkoittanut paljon myyntejä. Nyt tuntuu kuitenkin että olen paremmin kartalla salkkuni yhtiöistä, eikä yhtiöitä ole enää niin paljoa että minulla ei ole aikaa seurata mitä niissä tapahtuu.

Olen myös myynyt Remedyt pois salkusta. Tästä kuittasi muutaman kympin kaljarahoja. Mutta miksi haluan ostaa lisää Konetta? Tällä hetkellähän on menossa pienoinen laatuyhtiöbuumi, Pojjaat Oksaharju, Hämälainen ja Random Walker ovat julkaisemassa Laatugu -kirjaa joka on nyt ennakkotilattavissa. Pitihän sitä itsekin sitten ostaa lisää laatua salkkuun. Haluanhan tietysti että salkkuni on mahdollisimman laadukas.
Katsotaan ensimmäiseksi Koneen osinkohistoriaa:

Lähde: https://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/osingot/osinkohistoria.jsp?klid=1907

Finanssikriisin aikoihin Koneella oli näköjään jakso jolloin osinko oli laskussa. Muutaman viime vuoden osinko on kuitenkin ollut mukavassa nousussa. Minulle osingot näyttelevät tärkeää roolia sijoittamisessa jotenka katson taulukkoa tarkkaan. Koneen osinkotuotto on tällä hetkellä 3,5%, mutta osinko todennäköisesti nousee myös ensi vuonna. Tuloskasvu on hidasta mutta varmaa, paljon riippuu Kiinasta. Ostin tässä kuussa myös hiukan lisää Nordeaa.

Mutta mitä sitä keksisi sitten seuraavaksi? Ensiksi pitäisi tehdä päätös että ostaisiko jenkkiosakkeita vai suomalaisia. Pitää varmaan ostaa lisää suomiosakkeita niin saisi Nordnetissa tuon 0,99% kultaluoton käyttöön. Jos katsoo omaa salkkuani niin vaihtoehdot olisi lisätä vaikka Kotipissaa :D Sitä löytyy salkusta vasta hiukan yli tonnin arvosta.

Mitä osaketta sinä aiot ostaa seuraavaksi?
Tämä kirjoitus sisältää affliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.18 kommenttia:

 1. Konetta ostan varmaan itsekkin jossain vaiheessa, mutta toistaiseksi olen aika tyytyväinen salkkuuni näillä varoilla.

  VastaaPoista
 2. Jaa a, kallista on, H&M vajoaa taas hienosti että ehkä sitä pääsee vielä ostamaan. Mitäs väliä sillä kultaluoton kannalta on minkä maalaisia osakkees on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän Nordnetia pohjoismaisten osakkeiden ostoon.

   Poista
 3. Mä ajattelin ostaa vielä jotain uutta kotimaista tai sitten sijoitan enemmän rahastomuotoisiin. Ehkä minun on järkevintä ulkomaiset omistukset tehdä rahastojen mm. hyvin hajautettujen etf:ien kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ostaa rahastoja tai etf:iä saa ainakin hyvää hajautusta helposti.

   Poista
 4. Itse lisäsin Ameria, blogissa kirjoittelinkin perusteluja miksi. Sinä kun pohdit ostaisiko amerikkalaista vai suomalaista, sehän on kompromissi kun on tavallaan molempia. ;) Laatuyhtiö jonka tilapäiset vaikeudet johtuvat firman ulkopuolisista vaikeuksista kuluttajamarkkinoilla.

  Mitenkäs jokerina Fortum joka on nyt tavallaan käänneyhtiö sillä tulos on taas lähtenyt kasvuun, nyt on vielä suurinvestointeja ilmoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ameria olenkin miettinyt. Voisi vielä vähän laskea että osinkoprosentti nousisi :D

   Fortum ei oikein vakuuta osinkohistoriansa osalta.

   Poista
 5. Mitenpä olisi Silmäaseman IPO? Josta sattumalta juuri kirjoittelinkinkin: https://sijoittajatursas.com/2017/06/01/silmaasema-porssiin-rahastuksen-makua/

  No, kuten otsikko kertookin, hieman skeptinen olen Silmäaseman suhteen. Kotipizzan matkaan en osannut IPO:ssa lähteä, harmittaa vieläkin. Kotipörssistä ostaisin ehkä tällä hetkellä Amer Sportsia, jos ei olisi jo pari tonnia siinä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän itse Specsaversiä joten en sijoita Silmäasemaan :)

   Joo Kotipizzaa olisi voinut ostaa IPO:sta. Tosiaan jos Amer laskisi vielä ja osinkoprosentti nousisi niin voisi harkita.

   Poista
 6. Konetta ja Nordeaa ostin minäkin! Tulihan siinä pieni siivu Sampoakin. Pankkialan toimijoissa tuntuu osinkoprosentti aika houkuttelevalta, ja mielestäni Nordea ei vieläkään ole aivan liian kallis. Ja jos halpenee, niin lisää vaan.

  VastaaPoista
 7. Ihan järkevä lisäys! Kone on tällä hetkellä pitkästä aikaa inhimillisesti hinnoiteltu, tosin ihan syystä, koska tulevaisuus on hämäränpeitossa. TIlauskanta on alkanut supistumaan, joka herättää aina vähän kysymyksiä. Nyt nähdään, onko Ehnroothista oikeasti Alahuhdan mantelinperijäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin näen asian omistajana kuin sivusta =)

   Poista
 8. Jopas on melkoisesti vähentyneet jenkkiläiset osingonkasvattajat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yhtiöiden määrä on vähentynyt mutta ne rahat on sitten hyvin pitkälti mennyt muutamaan osingonkasvattajaan kuten Cisco ja VFC.

   Poista
 9. Jep, panin merkille että positioiden arvo on kasvanut. Sulla on ollut mielenkiintoinen sijoitusstrategian kehitys. Ensin yksittäisiä osakkeita jenkeistä, sitten mlp-yhtiöitä, REITtejä ja nyt tämä omistusten määrän karsiminen sekä panostaminen kotimaisiin osakkeisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Ehkä sitä joskus vielä löytyisi se "oma" juttu =)

   Poista