5.6.2017

Kuukausikatsaus - Toukokuu 2017Taloudellinen riippumattomuus siintää taas kuukauden verran lähempänä ja nyt onkin aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta pysyisin kärryillä henkilökohtaisen talouteni tilasta pidän kirjaa tuloista, menoista ja nettovarallisuudesta. Kuukausikatsaus sisältää vain henkilökohtaiset kuluni kahden henkilön taloudessa.

Tulot, menot ja säästösumma 5 / 2017
 • Nettotulot 2875 €
 • Menot 1269 €
 • Säästöön 1606  €

 

TULOT & MENOT


Tulot:

Nettopalkka 2356 €
Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen 447 €
Lisätulot 72 €

Palkka normi, osingot hyvät lähinnä Sammosta johtuen, lisätuloja hiukan affliate tuloina ja kaveri maksoi taas vähän yhteisiä menoja takaisin.

Menot:


Asuminen 240 €
Ruoka 120 €
Ravintolat 73 €
Ostokset 154 €
Matkailu 404 €
Auto 113 €
Vakuutukset 36 €
Vapaa-aika 80 €
Sijoitukset 49 €


Asumiskuluihin merkkaan puolet asuntomme vastikkeesta, taloyhtiölainasta, vesimaksusta, sähköstä ja netistä. Lainanlyhennyksen lasken säästöksi.

Toukokuussa olimme tosiaan kaksi viikkoa Espanjan matkalla. Kävimme Suomessakin parissa ravintolassa, autossa tuli vähän vakuutusmaksua ja ajoneuvoveroa. Ostin myös vähän sitä sun tätä, sykemittarin lenkkeilyä varten, vaatteita yms. Huolimatta kuluista sain kuitenkin 1600€ säästöön kiitos hyvän osinkokuukauden.


VARALLISUUS


Nettovarallisuus 3.6.2017
113 815 €, +1752 € viime kuusta

Sijoitusten arvo 3.6.2017
101 366 €, +1392 € viime kuusta

Salkku on hiukan nousussa, mutta ei yhtään enempää kuin sinne tekemieni osakeostojen verran. Kirjoitinkin muutama päivä sitten tekstin jossa käyn läpi ostamiani osakkeita.


OSINKOTULOT

 

 • AbbVie Inc. (ABBV) - $24.32
 • Cracker Barrel Old Country Store, Inc - $10.35
 • CVS Health Corporation (CVS) - $6.51
 • General Dynamics Corporation (GD) - $5.88
 • General Mills, Inc. (GIS) - $7.68
 • Main Street Capital (MAIN) - $11.28
 • Realty Income Corp. (O) - $12.66
 • Omega Healthcare Investors, Inc. (OHI) - $146.79
 • Starbucks Corporation (SBUX)- $4.50
 • AT&T, Inc. (T) - $13.23
 • Toronto Dominion Bank (TD) - $10.98
 • S-osuudet -  63€
 • Sampo - 179,40€
 • Kotipizza - 46,50€
 • Vincit - 23,88€

Tässä kuussa sain yhteensä 447,29€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Sijoituslainan korkokulut olivat 34€. Mmm... osinkoja. Osinkokevät jatkuu vahvana.

Osinkoja saatu vuoden aikana 1803,50€ ennakonpidätyksen jälkeen.Minkälainen kuukausi sinulla oli?

Tämä kirjoitus sisältää affliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.10 kommenttia:

 1. reino5.6.17

  Terve. Pari kysymystä:

  Miten pidät kirjaa ruokakuluistasi? Olen koittanut löytää keinoja miten tämä olisi mahdollisimman vähän työlästä.

  Mitä "Vakuutukset 36 €" pitää sisällään? Itse maksan kotivakuutusta kerran vuodessa, ja mietin olisiko se fiksua jakaa kahdellatoista ja lisätä kuukausittaiseksi menoksi.

  Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, mulla oli ennen kokonaan oma tili ja kortti ruokaostoihin s-pankin kautta. Nyt mulla on kuitenkin ollut jo hetken Bank Norwegian luottokortti jolla kerään cashpoints lentopisteitä ja jolla maksan kaikki menot. Onhan tuo vähän hankalaa toki kun pitää tarkistaa luottokorttilaskua. Ruokakuluissa olen ottanut hiukan rennomman otteen kuin muissa, ja merkkaan ne vain 10 euron tarkkuudella.

   36€ pitää sisällään koti, henkilö, tapaturma ja vastuu vakuutuksen. Liikennevakuutuksen merkkaan auton kuluihin. Ehkä sinun kannattaisi merkata vakuutukset joka kuukaudelle niin ei tulisi niin isoa pomppua kerran vuodessa.

   Poista
 2. Aika erikoista, että kaikilla muilla tuntuu osakesalkku pysyvän paikallaan tai olevan laskussa, kun itselläni taas osakesalkussa on ollut viimeisen kuukauden aikana useampi prosentti nousua. Selvästi sijoitan erilaisiin kohteisiin, kuin muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itselle merkkaa eniten osinkojen määrän nousu, mutta nyt sekin on vähän polkenut paikallaan dollarin arvonlaskun vuoksi...

   Poista
 3. Hyvältä näyttää. Oletko muuten jakanut vakuutusmaksut 12 kk:lle menolistauksissa? Itselläni vaan sattuu erääntymään kaikki vakuutukset toukokuussa, mikä aiheuttaa ison kulupiikin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaan vakuutusyhtiö lähettää laskut kerran kuussa =)

   Poista
 4. Nimetön5.6.17

  Muistelisin joskus sanoneesi vuosituloiksesi karvan alle 40k, kk-palkkasi mukaan ja omaani peilaten, arvioisin palkkatulosi kuitenkin tuota isommaksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo taitaa peruspalkka olla juuri alle 40k vuodessa lomarahoineen, yleensä otan tosin mieluumin lomaa kuin rahaa. Teen kuitenkin välillä ylitöitä jotka hiukan nostavat palkkaa. Maksan myös vuoden aikana vähemmän veroja kuin pitäisi, ja maksan sitten jäännösveroina loput. Näin saa hiukan ilmaista lainaa verottajalta. Nyt on lähinnä laitettu asuntolainan korkoarvio todella ylös verokorttiin automaattisesti, vaikka korot ovat aika matalalla. En ole jaksanut näitä korjata vaan maksan tosiaan sitten jäännösveroina nuo puuttuvat.

   Poista
 5. Tervetuloa sadantonnin kerhoon! Hyvin kasvanut ja vauhti varmasti kiihtyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, seuraava tavoite olisikin sitten sadan tonnin opo =)

   Poista