16.6.2017

Perjantai on viikon paras päivä


Aah, taas perjantai. Hyvää ruokaa kotisohvalla jenkkityyliin Netflix auki. Pian IPA-tölkki sihahtaakin auki ja voi taas naatiskella. Perjantaina on koko viikonloppu edessä, minulla on yksi ilta ja kaksi täyttä päivää tehdä ihan mitä huvittaa.

Viikonloppu on taas ladattu täyteen mielenkiintoisia juttuja: käymme Lidlissä ostamassa viikon ruokaostokset, tuttavapariskunnalla syömässä, toisella kaverilla kylässä, ulkoilemassa ja muuta. Näitä kaikkia asioita ei kerkiä/jaksa hoitaa arkena. Onneksi on viikonloput.

On kuitenkin jotain mikä on vielä parempaa kuin perjantai. Se on perjantai yhdistettynä tilipäivään. Viikonloppu edessä ja tili täynnä kahisevaa. Mikä voisi olla parempaa? Sitten pääseekin jo suunnittelemaan että mihin nuo rahat tuhlaa. Kun elää aika kiinteillä kuluilla niin tietää jo suunnilleen paljonko jää sijoituksiin rahaa. Laitan monesti suoraan tuhat euroa poikimaan sijoituksiin ja jos edellisessä kuussa on jäänyt ylimääräistä tuhlailujen jälkeen niin sijoitan samalla myös ne rahat.

Mutta mihin sitä sitten sijoittaisi? Voisin ostaa jotain jenkkipaprua Lynxin kautta mutta valintani taitaa tällä kertaa mennä Nokian rinkuloihin. Nordnetilla olisi vielä pienten kauppojen välityskulutarjouskin voimassa, joten ostaessani n. tonnilla välityskulut olisivat 5€. Vai olisiko se sittenkin Amer Sports? Choices, choices, choices... Vai menisikö sitä massan mukana ja laittaisi vaikka prosentin sijoitussalkun koosta kryptovaluuttoihin? Rahapodissa oli viime viikolla mielenkiintoinen vieras Bitcoiniin liittyen joka sai pohtimaan että pitäisikö mennä mukaan tähänkin trendiin. Harmi kun ei näe tulevaisuuteen... pohdinnat jatkuu vielä viikon ja sitten taas sijoittelemaan!Onko perjantai myös sinun mielestäsi viikon paras päivä?

Tämä kirjoitus sisältää affliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.8 kommenttia:

 1. Viikon parhaita päiviä on kaikki jolloin ei tarvitse mennä töihin. Nautin myös arkivapaista kun on vain aikaa lueskella talousuutisia ja katsella pörssikursseja ajan kanssa.

  Osakevalintana ottaisin ehkä Amerin tällä hetkellä. Tuulipukusaitilla analysoin Lehdolle hyviä näkymiä ja totta vie ainakin näin lyhyellä tähtäimellä näyttää myötätuuli myös kurssiin tarttuneen. Toki menee tuurin piikkiin vielä mutta katsotaan missä lukemissa Lehto pomppii vaikka ensi kesänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vielä hiukan miettiä, Amerissa on ainakin osinkoprosentti hiukan pienempi tällä hetkellä, mutta historia toisaalta parempi.

   Poista
 2. Paras päivä yleensä on lauantai, ei ollenkaan töitä ja kuitenkin vielä seuraava päivä täysin vapaata :P

  Tässä on nyt kolme viikkoa tullut lötköteltyä lomalla, tosin noin 3 päivän verran olen reissusta tehnyt töitä. Pari viikkoa vielä, sitten taas töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten pääsee rentoutuneena taas sorvin ääreen.

   Poista
 3. Perjantai on viikon paras arkipäivä, paras viikonpäivä on lauantai. :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä se vaan on se perjantai tai lauantai, ja tällä viikolla myös hieman torstaikin :)

  Meillä ei tosin sihautella mitään juomia mutta pieni karkkipussi saattaa rapsahtaa auki. Ja grilliin päätyä lihat tirisemään.

  Minun pitäisi myös ostella jotain osakkeita... säästössä on jälleen iso kasa vapaata rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö teillä edes limut sihise? :)

   Tietäisi vain mitä ostaa...

   Poista