17.7.2017

Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin


Viime viikon puolivälin kohdilla aloitin taas vuosittaisen kesäloman. Pidin keväällä 2 viikkoa lomarahavapaata kun olimme Espanjan kiertomatkalla, mutta nyt päästään sitten itse pihviin eli kesälomaan. 4 viikkoa onnea ja autuutta tiedossa. Mikäköhän olisi lempiasiani lomassa. Varmaan se että saa nukkua pitkään. Nukun lomalla yleensä 8-9 asti kun arkena herään jo ennen seitsemää. Tänäänkin tuli herättyä siinä 9 pintaan. Zzzz...

Olin pari kuukautta aikanaan työttömänä ja muistan miten aloin valvomaan todella myöhään ja myös heräsin paljon normaalia myöhemmin. Vuorokausirytmini siirtyi sellaiseksi että menin nukkumaan kolmelta yöllä ja heräsin 12 maissa päivällä. Energiatasot olivat myös tosi matalalla. Siksi yritän lomillakin pitää jonkinlaista unirytmiä ettei muuttuisi ihan veteläksi koko mies. Sitten saan jotain aikaiseksikin eikä koko loma hurahda ohi ihan vetelehtiessä :D

Loma ei ainakaan minulle ole sellaista ettei tarvitsisi tehdä mitään töitä. Aion nimittäin hoitaa aika paljon kodin remppahommia. Listalla löytyy terassin hiontaa ja öljyämistä, kylpyhuoneen silkkareiden vaihtoa, kynnyksen ja listojen vaihtoa ja muuta pientä kivaa. Voisi sitä myös joitain ulkopintoja maalailla. Tämmöset pikku puuhastelut ei mun mielestä tunnu oikealta työltä. Ihan erilaista kuin toimistohommat tiukkoine aikatauluineen ja vaatimuksineen. Se että parantelet omaa kotiasi omalla aikataulullasi on mukavaa ja vielä hyödyllistäkin.

Kyllä meillä muitakin suunnitelmia on. Aiotaan kokeilla erilaisia ravintoloita, ostin jo lahjakortit meille kanansiipi ravintolaan ja Georgialaiseen. Georgialaisessa ravintolassa olen käynyt pari kertaa Tallinnassa ja nyt on mukava päästä kokeilemaan minkälaista ruokaa on tarjolla Helsingissä. Hatsapuri eli juustolla täytetty leipä on on ainakin todella hyvää, toivotaan että myös sitä on tarjolla. Sushia on myös pitkän tauon jälkeen pakko saada ja kaipa sitä jossain burgeripaikassakin tulee käytyä.

Tekemis osastolta olemme miettineet jos menisimme vaeltamaan Repoveden kansallispuistoon. Siellä ei ole tullut vielä käytyä. Espoossa on myös paljon kivoja uimarantoja minne voisi mennä uiskentelemaan jos säät sallii. Nyt tosin sataa aika kovaa tätä kirjoittaessa. Onneksi kuukauden loman aikana kerkiää säät muuttumaan vaikka kymmenen kertaa puolelta toiselle. Toivotaan että säät paranee, ostettiin nimittäin myös melonta lahjakortti. Sitäkään en ole kokeillut moneen vuoteen, toivotaan ettei kanootti keikahda :D

Kesäloma näyttää hienosti millaista elämä olisi jos voisi tehdä aina mitä huvittaisi. Ei tarvitsisi mennä kellokortti kaulassa joka arkiaamu työpaikalle vaan aikaa olisi päivässä 9h enemmän. Monelle käy niin että tietyn ajan jälkeen kyllästyy siihen ettei ole rutiineja ja tiettyjä työn tuomia haasteita. Luulen että minullekin käy taas niin siinä 3 viikon kohdalla. Sitten onkin taas kiva alkaa suunnittelemaan töihin paluuta :)

Mitä sinä aiot tehdä lomalla?

New York on paikka jossa olen halunnut käydä jo pitkään. Johtuen varmaan siitä että nyki on niin monessa leffassa ja teevee sarjasa pääosassa. Jos käy tosi hyvä säkä (olisiko lotossakin helpompi voittaa?) niin pääsen sinne ilmaiseksi. Hotels.com on pistänyt pystyyn kilpailun jossa uutiskirjeen tilaamalla on mahdollista voittaa kahden hengen loma New Yorkiin. Uutiskirje pitää tilata 14.8.2017 mennessä niin on mukana arvonnassa. Onnea arvontaan!

Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.14 kommenttia:

 1. Tosiaan jossain vaiheessa lomaankin alkaa kyllästyä. Itse tosin olen sellainen, että loman tullen voisin vain olla tekemättä mitään älyllistä. Viikonloputkin menevät välillä niin, että makaan sohvalla ja yritän vain olla. Sitten taas jaksaa tehdä asioita mitä tarvitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukauden loma on sen verran pitkä aika että välillä lojun vaan itsekin ja välillä sitten taas remppailen ahkerana =)

   Poista
 2. En ole lomaa pitänyt useampaan vuoteen, sillä opiskelijana kaikki kesät menee töiden parissa. Noh, saa ainakin syksyllä sitten keskittyä opintoihin ja voi jättää osa-aikatyöt muille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näinhän se itselläkin meni. Tosin silloin en ainakaan minä edes kauheasti kaivannut kesälomaa.

   Poista
 3. Nimetön17.7.17

  Lomailu on parasta! Repovedellä käynyt useamman kerran. Viimeksi vuokrattiin kanootit huokeaan hintaan koko päiväksi Kuutin Kolosta. Meloen vaelluspaikalle, sit evästä ja samoilua ja kanootilla takaisin. Suosittelen harkitsemaan myös tällaista vaihtoehtoa :) Hauskaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Pitää katsastaa tuokin vaihtoehto josko menisi meloen.

   Poista
 4. Itse joudun palailemaan keskiviikkona sorvin ääreen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmin paikka. Todennäköisesti nautit lomastasi paljon ja nyt sinulla riittää energiaa työntekoon vaikka muille jakaa :)

   Poista
 5. Nimetön17.7.17

  Suosittelen suurella sydämellä Repoveden kansallispuistoa !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut monelta että on ihan mahtava paikka, ehdottomasti menemme sinne :)

   Poista
 6. Hyvää lomaa! Itsellä olis vielä huominen lusittavana ja sitten samanlainen 4vk autuus tiedossa. Avokki on jo varannut tekemistä ensimmäisen viikon varalle kun on houkutellu erinäistä sukuaan meille kyläilemään pitkin viikkoja ja kuulemma olis suotavaa jotta olisin itsekkin maisemissa. Kunhan tuo pakollinen paha on saatu alta pois ajattelin keskittyä autoremonttiin, terassin rakentamiseen, pitkiin autoreissuihin aurinkoisissa kesäilloissa ja siihen mitä millonkin mieli tekee. Pyörällä pitäisi kokeilla ensimmäistä kertaa pidempää, yli 50km pituista reissua, jos vaikka johonkin kivalle uimarannalle repun ja eväiden kanssa koittas polkasta päiväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että sinullakin tekemistä riittää :)

   Poista
 7. Kuulostaa kivalta lomalta! Itselläni tänään puoliväli lomassa, saan pitää vain 3vkoa kesällä. Löhöilyä, pintaremonttia, veneilyä ja huomenna osavuosikatsauksiin tutustumista😀

  VastaaPoista