2.8.2017

Kuukausikatsaus - Heinäkuu 2017, NRZ maksoi mahtiosingotTaloudellinen riippumattomuus siintää taas kuukauden verran lähempänä ja nyt onkin aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta pysyisin kärryillä henkilökohtaisen talouteni tilasta pidän kirjaa tuloista, menoista ja nettovarallisuudesta. Kuukausikatsaus sisältää vain henkilökohtaiset kuluni kahden henkilön taloudessa.

Tulot, menot ja säästösumma 7 / 2017
 • Nettotulot 3210 €
 • Menot 974 €
 • Säästöön 2236  € 

TULOT & MENOT


Tulot:

Nettopalkka 2364 €
Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen 425 €
Lisätulot 421 €

Palkkaan tuli pari tuntia ylitöitä. Osinkotulot taisivat olla vuoden parhaat. Blogista sai tuloja taas tosi hyvin, jes.

Menot:


Asuminen 240 €
Ruoka 150 €
Ravintolat 102 €
Ostokset 130 €
Matkailu 74 €
Auto 113 €
Vakuutukset 36 €
Vapaa-aika 83 €
Sijoitukset 46 €


Asumiskuluihin merkkaan puolet asuntomme vastikkeesta, taloyhtiölainasta, vesimaksusta, sähköstä ja netistä. Lainanlyhennyksen lasken säästöksi.

Ruokakulut punkeaa pikkuhiljaa ylöspäin... Syömme nykyään tuoreempaa ruokaa ja enemmän kalaa. Lohifilee maksaa helposti 18€/kg joten ruoan hinta osoittaa meidän taloudessa koilliseen. Minua asia ei haittaa yhtään. Jos saan vaikka 2000€ kuussa säästöön niin onko 50€ väliä?

Vein myös kummipoikani hänen synttäreide kunniaksi pariin eri pk-seudun aktiviteettipuistoon ja syömään. Meillä oli todella hauskaa joten money well spent!


VARALLISUUS


Nettovarallisuus 2.8.2017
117 016€, +499 € viime kuusta

Sijoitusten arvo 2.8.2017
105 553€, +876 € viime kuusta

En kyllä ymmärrä mitään valuutoista, ja siksi ihmettelenkin miten 1 euro voi vastata jo 1.18 dollaria? Salkussahan tämä näkyy niin että salkun arvo euroissa painuu alaspäin kuten myös dollarimääräinen lainani. Nyt sitä sitten kai pitäisi ostaa dollarimääräisiä osakkeita kun niitä kerta halvalla saa? No ongelma onkin siinä että jenkkipörssi vaikuttaa kalliilta tällä hetkellä.

Toinen vaihtoehto mitä voisin tehdä on maksaa dollarimääräistä lainaani pois nyt kun euro on vahvistunut. Pitääpäs miettiä olisiko se järkevää... Voisin myös vaihtaa dollari velan euro velkaan, mutta onko euron nousu vielä ohi?

Ihme kyllä sain positiiviset tulokset nettovarallisuuteen ja sijoituksiin tässä kuussa.


OSINKOTULOT

 

 • CoreSite Realty Corporation (COR) -$35.11
 • Cisco Systems, Inc. (CSCO) - $68.73
 • Hannon Armstrong Sustainable Infrastructure Capital (HASI) - $139.59
 • Main Street Capital (MAIN) - $11.29
 • New Residential Investment Corp. (NRZ) - $186
 • Realty Income Corp. (O) - $12.69
 • W.P. Carey, Inc. (WPC) - $125

Tässä kuussa sain yhteensä 424,85€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Wuppiduu, heinäkuu olikin kunnon osinkokuukausi NRZ ansiosta. Jippijaijee!

Osinkoja saatu vuoden aikana 2516,48€ ennakonpidätyksen jälkeen.Minkälainen kuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.11 kommenttia:

 1. Wau! Menestyskuu! Ja päivä kummipojan kanssa jäänee mieleen paremmin kuin osingot :) Ja tosi hyvin saat blogitulojakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kyllä kivaa =)

   Blogitulojen osalta oli ihmeen hyvä kuukausi. Tässä kuussa ei sitten varmaan heru senttiäkään :)

   Poista
 2. Aika kivasti nuo osinkotulot nostaa kassavirtaa nettopalkan lisäksi. Onko tuo lisätulot kohta siis pelkästään blogista tullutta? Kyllähän nuo useammat eri tulovirrat alkaa kummasti näytellä osaansa tässä paletissa ja tämänhän kuun menot kuittasit lähinnä näillä ylimääräisillä tuloilla. Eipä mene enää kauaa taloudelliseen riippumattomuuteen ainakaan jos kulut on tuolla tasolla.

  Ruokamenoista olen sitä mieltä ettei niissä kannata säästää liikaa. Monipuolinen hyvä ravinto pitää terveempänä kun joku mössö jonka toki saisi halvemmalla. Ennemmin terve ruumis pienemmällä omaisuudella kun sairastelua isolla lompakolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pelkästään blogista. Ei näihin tuloihin voi luottaa sillä monena kuukautena tulee tasan 0€. Paljon on vielä näihin tuloihin matkaa :D http://passiivistatuloa.com/heinakuu-2017/

   Olen samaa mieltä, laadukas ruoka on tärkeä asia.

   Poista
 3. Hyvältä näyttää! Osinkojakin on kertynyt jo ihan kivasti! Blogi mukaan laskettuna tulee jo ihan sievoisia summia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne osingot pikkuhiljaa näyttäisi kasvavan. Blogituloissa oli erikoisen hyvä kuukausi, monena muuna kuuna ei sieltä sitten mitään tulekaan :)

   Poista
  2. Todella hyvät blogitulot!

   Poista
 4. Tuota dollarin heikentymistä olen itsekin ihmetellyt. Trumpin astuessa valtaan oletin dollarin syöksyvän, mutta toisin kävi. Nyt kun tilanne on ns. stabiloitunut niin dollari on alkanut heiketä. Puoli vuotta sitten puhuttiin pariteetista, kohta ollaan muutaman vuoden takaisissa lukemissa. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin perustaa oman blogini, johon päivitän säästövinkkejä ja oman suunnitelmani toteutumista. http://pihimies.com/raha-tekee-onnelliseksi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en kyllä tajua tuota dollari-euro paria. No ei kai siinä mitään.

   Lisäsin blogisi blogrolliini :)

   Poista