19.8.2017

Minun paheeni


Elelen elämääni aika tasaisen rauhalliseen tahtiin. Välillä tulee tietysti pieniä pomppuja eteen ja mutkia matkaan. Harrastan myös muutamia paheita. Mun mielestä kaikkea ei voi elämässä tehdä 100% terveellisesti ja niinkuin asiantuntijat suosittelevat. Tässä tekstissä listaan muutaman paheeni.

OLUT


Olut on maailman parasta juomaa. Juon monia erityylisiä oluita joko kotona tai kuppilassa. Yleensä kotona sillä se on halvempaa. Kaljamahalle oluen juonnin vähentäminen tekisi hyvää, mutta minkäs teet kun se maistuu niin hyvälle.


TUPAKKI


Tupakkia tulee poltettua epäsäännöllisen säännöllisesti. Välillä pidän taukoja siitä ja välillä tulee poltettua pari kuukautta putkeen. Poltan silloin onneksi vain muutaman röökin päivässä mutta ihan turhaa touhua se sellainenkin on.


UHKAPELIT


Ostan yhden Veikkauksen arvan viikossa ja pelaan pari kertaa kuussa muutamia euroja ulkomaalaisella nettikasinolla. Luulisi nyt että tällaisillä panostuksilla olisi jo miljonääri, mutta jostain kumman syystä joudun vielä kituuttelemaan palkkatöissä?


SIJOITUSSUUNNITELMASTA POIKKEAMINEN


Olen tehnyt joskus aikaa sitten päätöksen että ostan vain osinkoa kasvattavia osakkeita. Päätös ei kuitenkaan ole kovinkaan pitävä ja poikkean siitä turhan usein. Näin olen tehnyt myös suurimmat tappioni kun aikanaan ostin hulluina hetkinäni MLP-yhtiöitä vaikka öljy meni romahtamaan.


KAAVOIHIN KANGISTUMINEN


Välillä huomaan itsessäni vähän "vanhan guben" piirteitä: olen epäileväinen uusien juttujen suhteen ja haluan tehdä asioita totuttuun vanhaan tapaan. Tähän auttaa parhaiten ajan viettäminen parikymppisten kanssa, heiltä ei löydy maailmanvalloituksen puutetta. Kaikki on mahdollista ja koko ajan keksitään uusia näkökulmia asioihin :)


Mitkä ovat sinun paheesi? 
 Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.22 kommenttia:

 1. Tuosta listalta ehdoton paheeni on tupakki joka on saanut aivan valtavat mittasuhteet omassa elämässäni. Voin myös olla ilman sitä jonkin aikaa, mutta kokonaan en siitä pääse irti. Syykin on selvä kun olen itteä kohtaan niin mahdottoman lepsu, että silloin kun tekee kovasti mieli ja se teini sisällä kiukuttelee tupakkia niin aikuinen minä tyynnyttelee ja tuumaa ettei kai se niin vakavaa ole jos nyt vielä yhden poltat tai yhden askin ostat :) Monesti automatkoilla harrastuksiin, töihin tai jonnekin käyn dialogia itseni kanssa missä päätän olla juuri tänään ilman ja kohta jo päätän polttaa vielä tänään ja tämä levy saattaa pyöriä monta kertaa matkan aikana ja päätös on usein lopulta se että savuke käryää.

  Sijoitussuunnitelmasta poikkeaminen voisi olla, mutta toisaalta semmoista ei ole vielä kiveen hakattuna niin voiko siitä silloin vielä poiketa ;) Kaavoihin on kangistuttu kun pyöritään semmoisessa oravanpyörässä ettei siitä meinaa löytää rakoja edes tehdä ajanhallinnan suunnitelmaa jolla saisi ajanhallinnnan hallintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smokers are jokers :D

   Sinäkin tarvitsisit vähän uusia tuulia elämääsi niin ehkä löytäisit myös pois oravanpyörästä.

   Poista
  2. Oikeastaan sukelsin sinne entistä pahemmin tämän vuoden alusta. Aikaisempi työurani on ollut ma-pe 8-16 maximissaan töitä ja usein pidennettyjä viikonloppuja sekä pitkät kesä- ja joululomat. Eli kohtuu paljon rennompaa kuin nyt. Opiskelu vain on joskus tehtävä ja ehkäpä tämän jälkeen voin vaikuttaa enemmän valintoihini. Nyt valintani on opiskelu. Oravanpyörästä hypätään kyllä pois heti kun tulee sopiva kohta missä uskaltaa hypätä ;)

   Poista
  3. Kyllä se opiskelu on myös tärkeää :)

   Poista
 2. Mitkä on sun lempioluita? Onpa minustakin tullut iän myötä enemmän oluen kuin siiderin ystävä. Taannoin maistellut mm. hyviä lagereita, sauereita jne :) Uusi maailma avautuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisia IPA-oluita tulee maisteltua, mitä nyt sattuu eteen tulemaan :)

   Poista
 3. Oma paheeni joka kuuluu sijoituksista huonoimpien joukkoon on uudet autot. Tapanani on ollut vaihdella uuteen autoon 3-4 vuoden välillä. Jos olisin tuosta typerästä tavasta päässyt eroon, olisin jo huomattavasti aiemmin pystynyt elelemään passiivisilla tuloillani. En edes viitsi ajatella menettämiäni sijoitustuottoja vuosien varrella autoihin sijoittaminen rahasummien osalta.

  Muilta osin en tunnista (myönnä) itsessäni muita paheita lukuunottamatta ehkä mainitsemaasi kaavoihin kangistumista jonka näen tosin myös vahvuutenani. Joka kuukausi säästöön jää huomattava ja säännönmukainen summa sijoituksiin juuri saman kaavan mukaan tapahtuvan kulutustottumusten vuoksi.

  Toisaalta paheita tosiaan pitää olla eli elämä on elämistä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuo autojen vaihtelu tuo sinulle paljon iloa ja sinulla on siihen hyvin varaa niin ei kai tuo ihan täysin väärin voi olla :)

   Poista
 4. Tupakka, oho! Olisin melkein uskaltanut lyödä vetoa, ettei kukaan talousbloggaja polta ihan vain sen taloudellisen vaikutuksen takia. Sullakin siis löytyy tarvittaessa helppo tapa nostaa säästöprosenttia ;)

  Itselläni varmasti suurin pahe on kaikki sokerituotteet suklaasta light limuihin. Ei kauhean kallis pahe onneksi, mutta sellainen, jota voisi helposti hieman vähentää lähinnä terveydellisistä syistä, vaikka näin nuorena se ei juuri näykään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halpaahan se on ku polttaa niin vähän ja käärii ite sätkät sätkätupakasta :D Mutta nyt on tupakki vähän jäänyt ja hyvä niin.

   Poista
 5. Olut kyllä maistuu minullekin :p Valitettavasti myös sijoitussuunnitelmasta poikkeaminen.. ja ehkäpä myös matkustelu luetaan tähän kategoriaan :.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta voiko matkustelu edes olla pahe? :)

   Poista
 6. En laskisi muutamaa huurteista silloin tällöin paheeksi ;)

  VastaaPoista
 7. En tiedä lasketaanko paheeksi superfoodeja :D Siis käytän useampaa aktiivisesti...ja noh suurimman osan taidankin poimia itse tuolta luonnosta. Ja ruoka on paheeni. Syön usein ja paljon, enkä kelpuuta mitä tahansa ruokaa.

  Alkoholi ja tupakka ei koskaan ole ollut paheitani, koska en niistä pidä (tai kroppa ei pidä...). Pitänee miettiä tätä paheiden listaa uudemman kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superfoodihan on just superia!

   Eikö sulla muka ole mitään muita paheita? :D

   Poista
 8. En tiedä, mutta tuosta kuvasta tulee jano!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt hyvä mies ainakaan olueen sorru :D Maitoa se olla pitää.

   Poista
 9. Molempi parempi, sano. :D

  VastaaPoista
 10. No, sanotaanko, että meillä on enemmän merkkipyyhkeitä ja -lakanoita kuin kolmihenkinen perhe tulisi koskaan tarvitsemaan. Samoin muumimukeja ja muita astioita. Kaiken oltava vielä jotakin perinteisesti hyvää merkkiä, kuten Arabiaa tai Hackmannia (vaikka Thaikkulaanhan noidenkin valmistus on siirtynyt), että varmasti ovat kestäviä. Ja silti osan aina lisää. :D

  Peli- ja viihdelektroniikastakin on yleensä ostettava uusin, käytännöllisin ja mieluiten erikoisvärityksillä myytävä malli. Special edition.

  VastaaPoista