24.8.2017

Näin säästin sievoisen summan lennoista


Matkustelu on mukavaa mutta turhan kallista. Säästäjänä on mukavaa matkustaa edukkaasti ja yritän aina minimoida matkan kulut. On helppoa säästää jo ennen matkalle lähtöä maksamalla lennoista ja hotellista mahdollisimman vähän. Nyt aionkin kertoa miten varasin itselleni ja tyttöystävälleni erittäin halvan weekend getawayn Keski-Eurooppaan.

Koko homma lähti liikkeelle matkan kaipuusta. Ajattelimme että olisipa ihanaa lähteä matkalle... Toukokuussa olimme viimeksi pari viikkoa Espanjassa mutta siitähän on jo aikaa. Ei ollut siis muuta mahdollisuutta kuin varata matka mahdollisimman äkkiä. Norwegian Air ilmoitti kätevästi sähköpostiini heidän syysalestaan. Lennot maksoivat alkaen 25€ suuntaansa. Pakkohan nuo oli heti tutkia että mitä meille olisi tarjolla.

Surffailimme vähän ees taas ja löysimme lopulta joulukuulle erittäin halvat lennot. Saimme kahdelle hengelle menopaluun erääseen Keski-Euroopan kohteeseen noin 140 eurolla. Emme ostaneet ruumalaukkua sillä matka kestää perjantaista seuraavaan maanantaihin. 140 euroa ei ole paha hinta ollenkaan... Mutta voihan tästä vielä säästää. Ja me myös säästimme. Meillä on ollut nimittäin jo lähes vuoden ajan käytössä Bank Norwegianin luottokortti. Olemme vinguttaneet luottokorttia ihan hullun lailla ja keränneet cashpointseja. Vihdoin kova työ palkittiin ja saimmekin lennoista keräämiemme pisteiden ansiosta vielä 100 euroa lisää alennusta. Lentomme maksoivat nyt sitten yhteensä lopulta hiukan alle 40 euroa.

Bank Norwegian tekee voittoa esim. maksutapahtumilla, kulutusluotoilla ja luottokortin korolla. Luottokortti särähtää hiukan korvaan, varsinkin kun tässä luottokortissa korko on karvan alle 22% vuodessa. Mutta miksi ihmeessä antaisin kortin kerryttää korkoa? Parempi poimia vain rusinat pullasta. Olen nyt jo vuoden ajan maksanut luottokorttilaskun aina eräpäivänään eikä korkoa ole syntynyt vielä senttiäkään. Säästöä olen sen sijaan saanut jo yli 30 euroa Espanjan lennoistamme ja tällä kertaa saimme alennusta tuon 100 euroa. Käytämme korttia kaikkeen maksamiseen ja siitä tulee 1% pisteitä. Norwegian lentoja maksaessa pisteitä tulee maksimissaan 20%, mutta käytännössä muutama prosentti jos ostaa normaaleja lentolippuja. Onhan tuossa kortissa muitakin hyödyllisiä ominaisuuksia kuten matkavakuutus ja peruutussuoja.

Sitten kun on lennot taskussa niin onkin jo hyvä aika miettiä majoitusta. Yleensä majoitumme aina Airbnb:ssä, mutta emme tällä kertaa! Halusimme hotellin kohteemme keskustasta jossa hintaan kuuluu aamupala. Haku hotels.comissa tuottikin monia hyviä tuloksia ja päädyimme varaamaan hotellin kolmeksi yöksi 130 eurolla. Hotelli oli kolmen tähden arvoinen ja sen tripadvisor keskiarvo oli 4/5. Toivotaan että tuolla pystyy nukkumaan sen kolme yötä :) Näillä toimilla saimme mukavaan viikonloppumatkaan lennot ja majoituksen 170 euron hintaan. Siitä ei jää minulle maksettavaa kuin 85 euroa.

Mitkä ovat sinun vinkkisi halpaan matkusteluun?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.14 kommenttia:

 1. Muumipeikko24.8.17

  Aika cool. :)

  Jotta ostoksista saa 100 euron verran pisteitä, korttiostoksia tulee olla 10 000 eurolla, eikö vain? Kauanko teillä meni noiden pisteiden keräämiseen? Jos e- ja muita laskuja voisi myös maksaa tuolla kortilla niin ymmärtäisin noin ison kertyneen pistepotin, mutta muuten tuntuu että menisi tosi pitkä aika saada yhtään merkittäviä pistemääriä kasaan. Vai tarvittaiskohan tässä just sitä pitkäjänteisyyttä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni aika monta kuukautta, mutta ei ihan vuotta. Maksetaan tolla lähes kaikki menot niin kyllä niitä pisteitä kertyy kuin itsestään. Tyttöystävä haluaa ostaa uuden laukun tai kengät niin minä lähden mukaan kortin kanssa maksamaan :D Toki hän maksaa sitten minulle rahat takaisin...

   Pelkistä seutulipuista ja bensakuluista tulee vuodessa jo 20€ pisteitä. Sitten ruokaostoksista tulee lähes 50€ vuodessa. Tuohon vielä kaikki muut shoppailut päälle niin kyllä ne pisteet lopulta aika kivuttomasti kertyy :)

   Poista
  2. Kannattaa hommata tyttöystävälle oma kortti ja liittää hänet "perhetiliin" Norwegianissa niin kaikki pisteenne kertyvät yhteiseen pottiin.

   Poista
  3. Juu sitä on yritetty... jos hän nyt vihdoin suostuisi ottamaan oman kortin kun Tuulipukukin sitä suosittelee :)

   Poista
 2. Norwegianin korttia tullut itsekin käytettyä. Lisäksi lähinnä hotellipisteitä tullut kerättyä yöpymisisistä.

  Yksi hyvä vinkki on matkustaa matalansesonkin kaudella. Jos mahdollisuus, niin arkisin yleensä halvemmin lentoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne pisteet kertyy lopulta aika vaivattomasti.

   Joo matalasesonkina on kyllä selvästi halvempia matkoja.

   Poista
 3. Nimetön25.8.17

  Tilasin luottokortin sun linkin kautta :p Mutta kerropas, että kuinka kotimaan matka määritellään kun kerran matkavakuutus on voimassa yli 50km matkoilla? Siis jos vaikka autolla lähtee jonnekin...pitääkö olla kuitteja matkustuspaikkakunnalta vai jos on tarvetta matkavakuutukselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma!

   Matkavakuutuksen ehdot löytyvät täältä: https://www.banknorwegian.fi/Documents/FI/CreditCard/Travel_insurance_terms.pdf

   Bank Norwegianin asiakaspalvelu vastaa myös varmasti mielellään kysymyksiisi :)

   Poista
  2. Nimetön28.8.17

   Ei, vaadin henkilökohtaista palvelua osana kortin tilaamista :D

   Poista
 4. Nimetön14.9.17

  Vääntäkää mulle rautalangasta. Siis onko se oikeasti esim. 100e ostoksesta 1% eli 1e pisteinä vai 100e 1% 1 cahspoint=0,1e? Olen kaksi kertaa jo asiakaspalvelusta kysynyt ja saan aina valmisvastauksen, jossa sama liirum laarum kuin heidän sivuilla.

  Ainakin ylimmän kommentin perusteella se olisi suoraan se 1% euroina eikä NOK.

  Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö se tieto riitä että saat sen prosentin, valuutasta viis? :D No tässä yksi esimerkki miten cashpointsit tulevat:

   Ostat 1000 eurolla uuden sohvan. Saat prosentin verran cashpointseja, ja cashpointsit maksetaan NOK:ssa. Sinulla on siis lopulta tämän päivän vaihtokurssilla about 93,95 NOK:n arvosta cashpointseja. Sitten kun aikanaan ostat niillä euromääräiset lennot niin ne muunnetaan taas euroiksi päivän vaihtokurssilla. Se voi sitten olla vaikka 10€ se etu taikka 9,70€, riippuu päivän vaihtokurssista.

   Poista
  2. Nimetön16.9.17

   Ok. No ei riittänyt siinä mielessä, että jos esim. 1000e ostokesta hyvitetään euroissa lopulta se 10e vs 1e, niin 1e tapauksessa se on niin pähkinöitä ettei viitsi kyseistä korttia edes hommata koska löytyy jo toinen luottokortti :D.

   Taustatietona se, että olen sua muutaman vuoden nuorempi ja löytyy melkein samanarvoinen sijoitussalkku. Näin ollen en tarvitse luottoa, ainoastaan tuo "ilmainen" cashpoints lentoja varten kiinnostaa ;).

   Kiitos kuitenkin vaivasta ja esimerkistä. Se oli se mitä kaipasin varmistukseksi.

   Mukavaa syksyn jatkoa. Olen seurannut blogiasi jo vuosia ja jatkan edelleen. Itse olen sijoittanut vuodesta 2009 lähtien. Harmi, ettei sillon ollut montaa tonnia löydä sisään.

   Poista
  3. Hienoa, jatka samaan malliin ;)

   Poista