9.9.2017

Kuukausikatsaus - Elokuu 2017, mahdoton tehtävä?


Taloudellinen riippumattomuus siintää taas kuukauden verran lähempänä ja nyt onkin aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta pysyisin kärryillä henkilökohtaisen talouteni tilasta pidän kirjaa tuloista, menoista ja nettovarallisuudesta. Kuukausikatsaus sisältää vain henkilökohtaiset kuluni kahden henkilön taloudessa.

Tulot, menot ja säästösumma 8 / 2017
 • Nettotulot 2573 €
 • Menot 830 €
 • Säästöön 1743  € 

TULOT & MENOT


Tulot:

Nettopalkka 2301 €
Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen 250 €
Lisätulot 22 €

Palkka oli normipalkka ilman ylitöitä. Osingot eivät olleet kovinkaan isot ja blogitulojakin tuli aika minimaalisesti.

Menot:


Asuminen 240 €
Ruoka 150 €
Ravintolat 48 €
Ostokset 132 €
Matkailu 85 €
Auto 45 €
Vakuutukset 36 €
Vapaa-aika 54 €
Sijoitukset 40 €


Asumiskuluihin merkkaan puolet asuntomme vastikkeesta, asuntolainan koroista ja pankin palvelumaksusta, vesimaksusta, sähköstä, autopaikasta ja netistä. Lainanlyhennyksen lasken säästöksi.

Ostoksissa oli sekalaista roinaa. Oli imuria, terassinhuolto välineitä yms yms. Viihteellä tuli myös käytyä kerran ja se rokotti heti vapaa-aika osiota. Tuli varattua matka ja hotelli tosi edulliseen hintaan mutta ei sentään ilmaiseksi. Toisaalta en ole ikinä matkoihin käyttämiäni rahoja katunut...


VARALLISUUS


Nettovarallisuus 9.9.2017
119 538€, +2522 € viime kuusta

Sijoitusten arvo 9.9.2017
107 021€, +1468 € viime kuusta

On se 100k € velaton salkku vaan haastava saavuttaa. Tehtävä tuntuu aika ajoin jopa mahdottomalta. Olen ollut siinä 90k tuntumassa jo varmaan puolen vuoden ajan. Dollari vaan laskee jonka vuoksi minusta tuntuu että teen ihan turhaa työtä. Salkun euromääräinen arvo pysyy muuttumattoma kuusta toiseen vaikka lapon sinne rahaa minkä kerkiän. Ei kai se dollari voi enää laskea, vai voiko?


OSINKOTULOT

 

 • AbbVie Inc. (ABBV) - $58.24
 • CVS Health Corporation (CVS) - $36.00
 • General Mills, Inc. (GIS) - $39.69
 • Main Street Capital (MAIN) - $11.29
 • Realty Income Corp. (O) - $12.69
 • Omega Healthcare Investors, Inc. (OHI) - $149.12
 • Mintos - 28,66€

Tässä kuussa sain yhteensä 250,62€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Merkkasin ensimmäistä kertaa Mintoksen osinkotuloksi vaikka siitä saatava tulo onkin pääomatuloa. Pitää vielä myöhemmin pohtia että onko tämä osinkotulot -kohta sittenkään sille sopiva.

Osinkoja saatu vuoden aikana 2767,10€ ennakonpidätyksen jälkeen.

* Osallistu Hotels.com arvontaan ja saat mahdollisuuden voittaa kahden hengen loman Las Vegasiin! Voittopaketti sisältää lennot, viiden yön yöpymisen 4 tähden hotellissa, helikopterilennon Stripin yli ja kyydin maailman korkeimmassa maailmanpyörässä "High Rollerissa". *


Minkälainen kuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.16 kommenttia:

 1. Oletan, että blogitulojen osalta Nordnetin kampanja taisi menestyä aika heikosti?

  Nordnetin kampanja toimi kyllä ihmeellisen huonosti elokuussa itselläkin ja mitä tein selvitystä niin kampanja kokonaisuudessaan kaikilla julkaisijoilla toimi todella huonosti. Ehkä liian aikaista tehdä johtopäätöksiä yhdestä kuukaudesta, mutta herää pari kysymystä:

  Sijoittaminen ei enää kiinnosta ihmisiä?

  On tapahtunut jokin asennemuutos Nordnetia kohtaan?

  Vastahan Nordnet sai aika kovaa kritiikkiä tuosta jenkki-kaupankäyntiarvonnasta, mutta luulen tällä olleen vaikutusta korkeintaan olemassa oleviin asiakkaisiin.

  Kummallista kun ainakin itsellä klikkimäärät pysyi lähes ennallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm en voi oikein kommentoida asiaa, mulla muutenkin tuppaa vaihtelemaan nuo Nordnet liidit niin paljon :D Välillä tulee 2 per kuukausi ja välillä peräti 4 kpl.

   Poista
 2. Nimetön9.9.17

  Turhaan märehdit salkkusi euromääräistä kehitystä, ota se mahdollisuutena. Jos vaikkapa jenkkitaala on mielestäsi yliarvostettu, niin vaihda taalamääräiset osingot euroiksi ja osta Kotipizzaa (mieluummin sitä osaketta siis) sillä rahalla. Ja sama toisin päin.

  Mielestäni hajauttaminen, myös eri valuutoissa noteerattuihin instrumentteihin on hyvää riskienhallintaa. Sometimes you win, sometimes you lose. Vaikkakaan tuo valuuttahajauttaminen ei tietenkään ole niin suoraviivaista (ellei käy ihan puhdasta valuuttakauppaa), varsinkaan globaalien yritysten kohdalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se toki on. Tällä hetkellä maksan jenkkiosingoilla ihan vaan lainaa pois, siinä tienaa ainakin sen lainakoron verran.

   Poista
 3. Nimetön9.9.17

  Lainanlyhennys on sekä kulu että samalla säästö. Se on pakko maksaa.

  Se, joka kuvittelee muuta, on pihalla kuin lumiukko. Eli sinuna lisäisin lainanlyhennyksen pakollisiin kuluihin ja samalla myös nettovarallisuuteen.

  Sinun logiikallasi voisit ottaa miljoonan euron asuntolainan, maksaa sita 5000e kuussa ja kaikki näyttäisi hyvältä, koska lainanlyhennys ei ole kulu. Todellisuudessa olisit vararikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehä mä nyt noin isoa lainaa ottaisi kun en pystyisi sitä lyhentämäänkään. Kyllä se lainan maksu säästöä on. Mieti vaikke seuraavanlainen tilanne: myyn asunnon ja muutan asumaan ilmaiseksi vanhemmilleni. Käytän asunnon myynnistä saadut rahat vaikka sijoituksiin.

   Poista
  2. Nimetön10.9.17

   Mutta sinähän et laske lainanlyhennystä kuluksi vaan säästöksi, niin eihän tuossa ole mitään ongelmaa. Vai onko?

   Poista
  3. Juu, säästöksi merkkaan, onhan se kuitenkin omaisuutta.

   Poista
  4. Nimetön11.9.17

   Mutta sittenhän tuo 5000e per kk on pelkkää säästöä. Eihän se ole kulu.

   Poista
  5. Niinpä. Tosin noin isossa lainassa olisivat korotkin sitten aika massiiviset...

   Poista
  6. Nimetön11.9.17

   Et tainnut ymmärtää sarkasmia? ;)

   Poista
 4. Nimetön10.9.17

  Pörssikurssit ja euron suhde dollariin ovat pitkään olleet jo suomalaissijoittajan puolella. Laskevaan markkinaan säästetyt eurot sulavat, mutta omistusosuus yhtiöissä kasvaa, mikä on pitkällä aikavälillä tärkeämpi asia. Kohta voi alkaa vielä vaikemmat ajat. USA-pörssi on kuitenkin hakannut ATH:ta jo jonkun tovin. Tsemppiä urakkaan!

  VastaaPoista
 5. Moi! Laitatko lainalyhennyksen kokonaisuudessaan "säästöihin"? Siitähän on kuintenkin osa korkoa, joka mielestäni kuuluisi laskea menoksi. Itse maksan asunnon lainalyhennystä 450e josta 95e korkoja. Näin ollen siitä vain 355e menee "säästöihin"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan aina korot ja pankin lainaan liittyvän palvelumaksun menoksi kohtaan asuminen. Muutin hiukan tuota kuvausta tekstiin niin siitä saa paremman kuvan.

   Poista