28.9.2017

Osakeanteja tulvii joka raosta


Pörssi on ylhäällä, iltapäivälehdissä jaellaan sijoitusvinkkejä lukijoille ja osakkeilla omaisuuden tienanneet esiintyvät lehdissä kaikelle kansalle. Ei sillä että minua tämä tilanne haittaisi, minähän tykkään lukea lehdistä sijoittamista koskevia juttuja :) Tähän kuvaan sopii myös osakeannit joita tuntuu tulvivan pörssiin vähän joka raosta.

Mistä näitä osakeanteja nyt näin paljon riittää? No ihan sama, tässä mietteeni tällä hetkellä päällä olevista anneista:

Rovio - meni jo
Huomenna alkaa kauppa, taidan poistaa omasta salkusta jos kauppahinta on sopiva. 100 osaketta merkattu ja saatu. *Päivitys, voittoa kulujen ja verojen jälkeen n. 37€ :)

Titanium - pohdinnassa
Tämä onkin visaisempi keissi ja päätös pitäisi tehdä huomisen työpäivän aikana. Hmm... hoivatoiminta on kyllä mielenkiintoista mutta aika one trick pony. Ehkä minimipanostus ja sitten myynti ekana päivän hyvällä hinnalla? Vai pitkään salkkuun ja odottaa että joku isompi haukkaa... Haastavia valintoja! Täältä voit avata tilin Nordnetiin ja merkata Titaniumia. Voi merkata myös Alexanderin sivuilla. *Päivitys, anti ohi, yritin merkata 196 kpl.

Terveystalo - ihanan kallista
Tähänkin on tullut tutustuttua aina niin luotettavan Kauppalehden keskustelupalstan ja Sharevillen kautta. Moni piti tätä aika kalliina. Nousisikohan ekana päivänä? Jos ostaisi taas tästäkin minimin ja myisi voitolla. Tätä voi merkitä OP:n kautta. Anti loppuu todennäköisesti jo 5.10.2017 kello 16.00.

Onko ahneella paskanen loppu? Se selviää muutaman viikon sisään :)


Mitkä ovat sinun peliliikkeesi antien suhteen??


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.22 kommenttia:

 1. Nimetön28.9.17

  Wait & see. Rommauksesta ostetaan lissee. Muuten otetaan osinkot sisseen ok

  VastaaPoista
 2. Nimetön29.9.17

  Itse olen merkkaamassa/merkannut kaikkia kolmea. Uskon, että syksymmällä nähdään lisää anteja, jos ei pörssi romahda ennen sitä.

  VastaaPoista
 3. Itse lopetan osakeantien pikavoittojen tavoittelun jo nyt. Jossain vaiheessa se kostautuu ja lopullinen hyöty on aika pientä, puhutaan vain sadoista euroista. Ellei sitten ota riskiä oikein urakalla. Yritän pitäytyä omaan strategiaani ja ostaa vain yrityksiä mitä voin pitää kauan.

  VastaaPoista
 4. Itse lähdin Titaniumiin mukaan Inderesin analyysin perusteella. Vaikuttaa minulle sopivalta keissiltä.

  VastaaPoista
 5. Nimetön29.9.17

  Nyt ollaan siinä mielessä erikoisessa ympäristössä, että korot ovat ennätyksellisen matalalla ja sen takia raha virtaa pörssiin. Toki nousukausi on kestänyt jo kauan, joten romahdus voi tulla koska tahansa. Se tässä onkin hankalaa omaa strategiaa miettiessä. Jatkaako ostoja tavalliseen tahtiin, koska nousu voi jatkua ja näihin hintoihin ei välttämättä enää palata, tai istuuko käsien päällä ja kerää ostosrahaa rohmadukseen.

  Ainoaankaan antiin en ole osallistunut. Yhtiöt eivät jotenkin ole kiinnostavia tai sovi omaan strategiaan. Pikavoittoja olisi saanut,kyllä. Toisaala aina miettii mahdollisuutta tehdä "vituix mänit".

  Rovio tietysti ihan mielenkiintoinen, mutta hinta on törkeä. Lisäksi se, että pääomistajat myyvät suuria määriä osakkeita osa alkuperäisistä jampoista on jo lähtenyt (Vestbacka) kertoo karua tarinaa. Ei ainakaan herätä luottamusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkinankin mielestä (ainakin tänään) Rovio oli arvostettu annissa sopivaan hintaan.

   Poista
  2. Nimetön29.9.17

   Toki nyt parhaillaan menee kaupaksi, mutta en usko pidemmällä tähtäimellä tuosta hirveästi netottavan. Tulos kuin on epävarma. Toki nykyinen bisnes tuottaa tyhjäkäynnilläkin jotain, mutta pitää mennä tosi hyvin uusien pelien kanssa, jotta voitaisiin puhua sijoituksesta mihin kannattaa lähteä mukaan. Onko tämä huonoin yhtiö pörssissä, ei varmasti, mutta ei ole myöskään se paras.

   Poista
  3. Vaikea tuosta on kyllä tietää.

   Poista
 6. Eikös yksi tulossa olevan pörssiromahduksen merkeistä ollut suuri määrä uusia ns. keskitason listautujia lyhyen ajan sisään? ;)

  Itse pysyttelen noista loitolla ja odotan miten firmat menestyvät lähivuosina. Tuolla kyllä jää paitsi niistä isoimmista voitoista joita olisi mahdollista tehdä antien kautta, mutta välttää samalla sudenkuopat joihin on mahdollista noissa sortua. Eikös esimerkiksi Facebookin osake romahtanut listautumisen jälkeen ihan pohjamutiin pidemmäksi aikaa tuossa muutama vuosi takaperin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän siinä kävi... mutta nousi feeniks linnun lailla :D

   Poista
 7. Nimetön29.9.17

  En koske paskaan joten eipa ole tarvinnut noihin paljoa tutustua.

  VastaaPoista
 8. Rovio kiinnosti, mutta oli sen verran kallis että skippasin. Titaniumia voisi salkkuun ottaa jos kurssi rommaisi kaupan käynnin alettua.

  VastaaPoista
 9. Moi. Vähä tyhmä kysymys, mutta kysytään silti.
  Maksaako annista ostaminen samanverran kuin normaali kaupankäyntikulu pörssistä ostaessa?
  nordnet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nordnetilla ei osakkeiden merkitseminen annista ole ainakaan minulla ikinä maksanut mitään.

   Poista