19.10.2017

Tavoitteeni 100 tonnin velattomasta salkusta lähenee


Olen lähiaikoina pyrkinyt tavoitteiden vähentämiseen. Minulla ei ole enää mitään tiettyjä säästämis tai sijoittamistavoitteita joita seurata. Pari vuotta sitten tein uudet tavoitteet aina vuoden alussa ja yritin sitten seurata niitä parhaani mukaan. Koin kuitenkin tavoitteet ihan turhina. Olen elänyt samankaltaista elämää jo vuosikaudet ja aijon jatkaa samaan malliin kuluttamista ja säästämistä joten tavoitteet ovat ihan turhia. Pääsen samanlaisiin tuloksiin ilman tavoitteitakin. Olen kuitenkin pitänyt itselläni erään salaisen tavoitteen: haluaisin että salkkuni velaton arvo olisi vihdoin sata tuhatta euroa.

Mikäköhän siinä satkussa on mikä kiinnostaa? Onko se se kun kokeneemmat sijoittavat toistavat mantraa "first hundred thousand is a bitch" vai se kun 6 vuotta sitten sijoittamista aloittaessani haaveilin joskus ohittavani satasen rajapyykin? Ehkä se on vain sopivan pyöreä luku. Velka mukaan laskien salkkuni arvo on ohittanut satasen rajapyykin jo aikaa sitten. Mutta velka ei ole omaa rahaani joten sitä ei voi oikein laskea tähän mukaan. Nyt kun ollaan ATH:ssa monessakin pörssissä niin luulisi että kurssinoususta olisi tullut isokin vetoapu salkun kasvattamisessa.

Sijoitusmenestys on kuitenkin jäänyt indeksistä jälkeen joten puuttuvia taitoja on tarvinnut korvata ahkeralla säästämisellä. Pääomaa onkin virrannut palkkatuloista salkkuun ihan kiitettävää tahtia. Myös blogi on tuottanut oman osansa salkun kasvattamiseen tulojen muodossa. Siitä iso kiitos teille lukijoille! En usko että säästäminen olisi edennyt näin hyvää tahtia ellen kirjoittaisi tätä blogia ja ylipäätään lukuja ylös.

Kun kirjoitan tätä niin salkun velaton arvo on noin 96 500€. Matkaa on siis vielä hiukan jäljellä tavoitteeseen. Laskelmieni mukaan pääsen 100 000€ asti jo tämän vuoden aikana. On mahdollista kuitenkin että muutama tekijä voi pilata tavoitteeni. Jos dollari laskee niin salkun arvo laskee sillä suurin osa salkustani on jenkkiosakkeissa. Auto voi myös hajota yhtäkkiä ja sitten ei olekaan niin paljoa sijoitettavaa. Pörssikin voi vaikka romahtaa ja viedä rahani mennessään :D

Jos ei uhkakuvat toteudu niin todennäköisesti uutena vuotena voi syödä täytekakkua jossa lukee 100k € :D Moni voisi kysyä että mitä sitten, eihän satku ole vielä mitään tai mitä järkeä on kerätä rahaa. Itse olen huomannut että mitä enemmän sitä kertyy niin sitä turvallisemmalta tuntuu. Aikoinaan kun rahaa ei ollut säästössä eikä mitään omaisutta niin ei ollut samanlaista turvallisuuden tunnetta kuin nykyään.

Pitäisikö nyt sitten lopettaa sijoittaminen kun olen melkein saavuttanut the ultimate goalini? Erittäin hyvä kysymys. Jos en sijoittaisi niin mihin sitten tuhlaisin rahani?
Onko sinulla tavoitteet jo lähellä?

Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.18 kommenttia:

 1. Oi hienoa, olet jo todella lähellä tavoitettasi! On siinä 100K:ssa vain jotain maagista, pidän sitä toiseksi suurimpana virstanpylväänä, heti miljoonan jälkeen. Sellasiin lukuihin harva kyllä pääsee ;D 100K on jo oikeasti todella hyvä summa ja se turvaa omaa taloutta erittäin hyvin. Voi ottaa paljon rennommin stresaamatta riittävätkö rahat jne.

  Nordnetissä kyllä se 200k on myös hieno saavutus, silloin alenee välityspalkkiot kun pääsee private banking-asiakkaaksi :D Onkos se sitten seuraava tavoite, vaikket tavoitteista tainnut pahemmin perustaakkaan. Onnea ensimmäisen 100k:n metsästyksessä, toivottavasti saavutat sen Pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) 200 ei kuulosta niin jännälle kuin 100 :D

   Poista
 2. Itseäni ainakin auttavat konkreettiset tavoitteet. Esimerkiksi tavoite: "Sijoita joka kuukausi kaikki ylimääräinen raha" on itselleni huono tavoite, mutta "sijoita 750€ joka kuukauden 5. päivä Seligsonin indeksi rahastoihin" on toimiva tavoite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu joillain toimii varmasti. Minä olen päättänyt että pääsen lähes samoihin tuloksiin ihan ilman tavoitteita.

   Poista
 3. Minun näkövinkkelistä satku velattomana on järkyttävän iso kasa rahaa. Ei muuta kun sitä kohti. Kumpi on ennemmin maalissa ;)

  VastaaPoista
 4. Nimetön19.10.17

  Moni keskituloinen pitää 500 euron kuukausisäästöä mahdottomana, eikä tämä ihan perätön väite olekaan. Parin tonnin nettotuloilla pitää ainakin pysyä tiukkana taloutensa suhteen päästäkseen tuohon lukemaan.

  Kunhan päästään ensimmäiseen sataantonniin, salkku kuitenkin tuottaa saman verran ihan itsestään. Keskimääräinen kuuden prosentin tuottohan tarkoittaa myös 500 euroa automaattista lisärahaa kuukaudessa. Salkku tekee silloin kasvunsa eteen töitä aivan yhtä tehokkaasti kuin omistaja itsekin. Eipä ole ihme, että tämä näkymätön lisäpanostus kasvattaa varallisuutta nopeammin ja yhä nopeammin.

  Minulta meni toistakymmentä vuotta päästä sataantonniin, mutta siitä puoleen miljoonaan vain neljä vuotta. Nyt en enää pyrikään salkun kasvattamiseen vaan elän siitä saatavilla tuotoilla, mutta silti se hiljalleen tuntuu suurenevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi itsellekin aika ihanteellinen tilanne. Miten salkkusi alkoi yhtäkkiä niin nopeasti nousemaan?

   Poista
  2. Nimetön21.10.17

   Joskus vuoden 2006 tienoilla kiinnostuin Revenio Groupista, joka silloin oli vielä nimeltään Done Solutions. Näin silmänpainemittarissa potentiaalia ja sijoitin yhtiöön seuraavina vuosina silloisten varojeni mukaan aika vahvasti. Vuonna 2012 hedelmät alkoivat kypsyä ja kurssi on siitä lähtien noussut 1000 %. Kymmenet tuhannet sananmukaisesti muuttuivat sadoiksi tuhansiksi. Sen jälkeen ongelmani on ollut yksinomaan yrittää purkaa salkusta tätä yhden yhtiön ylipainoa ja ostaa mitä tahansa muuta. Onneksi verottaja antaa alennusta, kun hankintaerät nyt ovat saavuttamassa kymmenen vuoden ikärajan.

   Puhutaan paljon osakepoiminnan vaikeudesta, mutta yksi tällainen osuma riittää yhdelle ihmiselle. Toista ei tarvitse yrittääkään. Eikä täydellinen epäonnistuminenkaan olisi merkinnyt sen pahempaa kuin 15 vuotta lisää normaalia työelämää.

   Poista
  3. Joopa joo :) Olen täysin samaa mieltä että tuollainen täysosuma riittäisi myös minulle. Harva sijoittaja kuitenkaan löytää elämänsä aikana sitä ten bäggeriä ja varsinkaan laittaa siihen kaikkia rahoja kiinni. Muutenhan me kaikki olisimme jo miljonäärejä :D

   Poista
 5. Toivottavasti saavutat tavoitteesi tämän vuoden loppuun mennessä! Pidän peukkuja ylhäällä! Olen itsekin miettinyt samaa kysymystä, että mihin laittaisin rahani, jos en säästäisi ja sijoittaisi niitä? Rahamäärät mitä käytän tällä hetkellä tuo elämääni jo kaiken mitä tarvitsen. Aloittaisinko ostamaan Iphone 8 joka ikinen kuukausi, jotta saisin rahat käytettyä? :D
  Mielestäni sijoittaminen tuo turvallisuuden tunteen lisäksi myös sisältöä elämään, koska joudut kuitenkin paljon olemaan perillä kaikesta maailman tapahtumasta. Pystyt myös tulevaisuudessa isommalla määrällä pätäkkää toteuttamaan unelmiasi tai viettämään aikaasi enemmän vaikka läheisten kanssa.
  Voit ehkä kysyä itseltäsi, että miksi tai mitä varten säästän rahaa? Itseltäni kysyttiin kyseinen kysymys vähän aikaa sitten yhdessä haastattelussa ja vastauksen antaminen ei ollutkaan niin helppoa kuin ajattelin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vastaukseni kysymykseesi ei ole tyyliin: "Säästän sillä en keksinyt muutakaan." :)

   Poista
 6. Sama 100k merkkipaalu häämöttää horisontissa. Matkaa sinne (yli 20ke) kuitenkin on vielä taivallettavana enemmän kuin sinulla. Elon laskuopin mukaan pääsisin sinne kuitenkin ennen kuin vuosi 2020 käynnistyy. Sitä odotellessa. Törmäsin samaa aihetta käsittelevään tekstiin, https://www.dividenddiplomats.com/dividend-investment-portfolio-crosses-the-300000-mark/

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä myös sinun sijoituksiisi! Olet ainakin saanut pääomaa sisälle nopeampaan tahtiin kuin alunperin ajattelit.

   Poista
 7. Tuon 100k jälkeen alkaakin kiva varallisuuden seuranta (jos nyt edes tuo alku on ollut tiukassa). Niin ihmeellistä kuin se onkin ainakin minusta minulla kasvaa pääoma aina vaan kiihtyvästi lisää pääomaa. Korkoa korolle. Suosittelen pääsemään kyytiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siitä pikkuhiljaa lähtee kiihtymään se kasvu :)

   Poista
 8. Omalla kohdallani näyttäisi siltä että kestäviä tuloksia ei synny ilman selkeitä tavoitteita ja seurantaa. Tavoitteiden saavuttamisesta tulee helposti luisuttua mikäli ne eivät ole kirkkaana mielessä. Omalla kohdallani ensimmäinen tavoite voisi olla 10k. Raha polttelee taskussa yleensä niin paljon että kun tuohon pääsen, tiedän olevani oikealla polulla.

  Kiitoksia mielenkiintoisesta blogista ja tsemppiä 100k saavuttamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti tavoitteita kannattaa asettaa jos niitä kokee kaipaavansa. Minulle toimii tämä :)

   Poista