26.10.2017

Verotuspäätös 2016


Taas on tullut verokarhulta tuomio ja se on tällä kertaa 390€ jäännösveroa. Alkutilanne oli 50€ palautusta mutta lomakkeelta oli jostain syystä unohtunut kaikki ilmoittamani ulkomaiset osingot. Huppista keikkaa, vahinkoja sattuu näköjään verottajankin päässä :D Tähtään aina tuollaiseen jäännösvero tulokseen, ihan vain sen takia että voin lainata hiukan rahaa valtiolta ilman korkoa ja kuluja.

Jostain syystä verokortissani on aina laskettu aika suureksi asuntolainan koron osuus mitä en tietenkään viitsi muuttaa alkuvuodesta pienemmäksi. Siten veroprosenttini on pienempi ja joudun maksamaan aikanaan jäännösveroa. Tilanne kuitenkin muuttuu koko ajan kun asuntolainan verovähennys pienenee ja pienenee vuodesta toiseen.

Kaikki vähennyksetkin menivät läpi mitä hain, muunmuassa puolikas työhuonevähennys 410€ ja nettiyhteys 360€. Jostain pitäisi kyllä nyt kaivaa tuo 390€ jäännösvero ja se on myös huono juttu sadan tonnin salkulleni... =(Saitko sinä jo verotuspäätöksen ja oliko tulos odotettu?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.10 kommenttia:

 1. Hei onko teillä muuten kolmio? Eli tarkemmin sanottuna tarvitseeko työhuonevähennykseen erillisen huoneen ettei se voi olla sama kuin makuuhuone?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kolmio, mutta enpä tiedä onko se niin tarkkaa sitten. Tässä ohjeita: https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48490/tulonhankkimiskulut_ansiotuloist4/#5.3-ty%C3%B6huonev%C3%A4hennys

   Poista
  2. Eipä se verottaja sitä tarkista minkäkokoisessa luukussa asuu, sain 24m2 asuntoon työhuonevähennyksen.

   Poista
  3. Ok, tuo on hyvä tietää.

   Poista
 2. Oliko toi nettiyhteys 360€ 50% netin kuluista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, vaan 100%. Downshiftaus -blogin neuvoilla :) http://downshiftaaminen.blogspot.fi/2015/04/veroilmoitus-2015-matkakuluja-ja.html

   Poista
 3. Sain ja mätkyjä tuli suunnilleen 5t enemmän kun sulle :D Tiesin kyllä odottaa sitä summaa kun en ollut maksanut mitään myydessä toisen firmani osakkeet pois. Olisin kyllä toivonut sen olevan 4 alkava, mutta oikeinhan se verottaja sen laski :) Saipahan nekin rahat olla vuoden töissä ennen verottajalle maksua.

  VastaaPoista
 4. Pystykö noita muuten vielä tälle vuodelle vaatimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mutta eikö vero oikaisua voi vaatia vielä muutaman vuoden. https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/veroilmoitus_ja_verotuspaato/muutoksenhaku/

   Poista