4.11.2017

Kuukausikatsaus - Lokakuu 2017, 100 lähestyy


Taloudellinen riippumattomuus siintää taas kuukauden verran lähempänä ja nyt onkin aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta pysyisin kärryillä henkilökohtaisen talouteni tilasta pidän kirjaa tuloista, menoista ja nettovarallisuudesta. Kuukausikatsaus sisältää vain henkilökohtaiset kuluni kahden henkilön taloudessa.

Tulot, menot ja säästösumma 10 / 2017
 • Nettotulot 3127 €
 • Menot 982 €
 • Säästöön  2145 € 

TULOT & MENOT


Tulot:

Nettopalkka 2560 €
Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen 500 €
Lisätulot 67 €

Tein pienen poikkeuksen ja hiukan ylitöitä. Osinkotulot olivat aivan mahtavat tässä kuussa! Blogistakin herui muutama euro.

Menot:


Asuminen 240 €
Ruoka 150 €
Ravintolat 90 €
Ostokset 119 €
Matkailu - €
Auto 93 €
Vakuutukset 36 €
Vapaa-aika 216 €
Sijoitukset 38 €


Asumiskuluihin merkkaan puolet asuntomme vastikkeesta, asuntolainan koroista ja pankin palvelumaksusta, vesimaksusta, sähköstä, autopaikasta ja netistä. Lainanlyhennyksen lasken säästöksi.

Kulutus oli huomattavaa tässä kuussa. Kulutuksen kohteet ovat kuitenkin sellaisia joihin mielellään käytän rahaa. Ostimme teatteriliput, 10 lippua leffaan, maksoin aikuiskoulutusmaksun ja yhden uuden pakohuone -pelin. Kokeilin myös ekaa kertaa pelata hohtogolfia. Ostin myös Dressmanin alesta parit siistit housut.


VARALLISUUS


Nettovarallisuus 4.11.2017
129 119 €, +3979 € viime kuusta

Sijoitusten arvo 4.11.2017
114 382 €, +2227 € viime kuusta

Sijoitusten arvo kasvaa ja kasvaa ja tavoitteeni 100 tonnin velattomasta salkusta lähenee. Tällä hetkellä tilanne näyttää siltä että matkaa olisi jäljellä enää 1400€. Kaikki riippuu nyt markkinoista ja euron kurssista. En tehnyt tässä kuussa ostoksia vaan vähensin ainoastaan sijoitusvelkaani hiukan yli tonnilla.

OSINKOTULOT

 

 • CoreSite Realty Corporation (COR) -$35.11
 • Cisco Systems, Inc. (CSCO) - $68.73
 • Hannon Armstrong Sustainable Infrastructure Capital (HASI) - $139.59
 • Main Street Capital (MAIN) - $11.59
 • New Residential Investment Corp. (NRZ) - $224.00
 • Realty Income Corp. (O) - $12.72
 • W.P. Carey, Inc. (WPC) - $125.62
 • Mintos - 30,92€
 • Robocash - 22,30€

Tässä kuussa sain yhteensä 500,58€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Huh, siinäpä vasta on kasa osinkoja!

Osinkoja saatu vuoden aikana 3505,36€ ennakonpidätyksen jälkeen.Minkälainen kuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.

8 kommenttia:

 1. Nimetön4.11.17

  Katselin että omistat Qualcommia. Mitä ajatuksia eilisistä uutisista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tarkoitit huhuja että Broadcom ostaisi Qualcomin? Odottelen virallista tarjousta ja toivon mukaan myös vastatarjousta. En ole vielä tutustunut Broadcomiin joten en tiedä että haluaisinko olla siinä yhtiössä omistajana. Pitänee tutustua sitten jos tarjous tulee ja jos se sattuu menemään vielä läpikin.

   Poista
  2. Minusta tuntuu, että kyseessä on huhu tai vain huono vitsi Broadcomin puolelta. Kuka tahansa tietää, että Qualcomm on tällä hetkellä kaukana ns. fair valuesta ja uutisissa pyörinyt 70 dollarin hinta tuntuisi hieman huvittavalta. Yleensä semiconductorit menevät n. 50% provisiolla nykyiseen hintaan M&A tilanteissa. Se, että hinta olisi alle 50% nykyisestä jo valmiista alennushinnasta vaikuttaa siltä, että kyseessä on vain huhu.

   Poista
  3. Huhu olikin totta mutta toivotaan ettei näin halvalla lähe.

   Poista
 2. Nimetön5.11.17

  Höh

  Mulla on 217k euton salkku ja sa olet silti saanu enemman osinkoja.

  Toi sun lainanlyhennys menetelma on todella outo. Seuraisit pohatan esimerkkia. Lainanlyhennys on pakollinen kuluera joka pitaa aina maksaa. Eli se pitaa lisata menoihin. Se kylla nostaa sitten nettovarallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ehkä mul on riskisempi salkku.

   En seuraa Pohatan esimerkkiä vaan teen katsauksen omalla tavallani. Siinä olet oikeassa että lainanlyhennys on tällä hetkellä pakollinen kuluerä. Mutta se on myös säästämistä joten se ei ole meno. Voisin myydä kämppämme ja saisin rahat siitä käteen. Sitten voisin vaikka muuttaa vuokralle.

   Poista
 3. Kivasti tuli osinkoja!

  Ootko ajatellut ostavasi Applea osingonmaksajaksi myös? Heidän kilpailuetunsa ovat vahvat ja arvostus suhteellisen maltillinen verrattuna moniin muihin S&P 500 yhtiöihin.

  Itselläni on ollut Apple tässä jo hetken aikaa tähtäimessä ja olisi kiva kuulla sun ajatuksia kyseisestä firmasta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Omistin aikoinaan Applea, mutta sillä ei ollut salkussa paikkaa pienen osinko yieldin takia. Vaihdoin Applen Ciscoon.

   Poista