21.11.2017

Mitä hyväntekeväisyyttä harjoitan tänä vuonna


Olen suhtautunut hyväntekeväisyyteen hieman kahtiajakoisesti. Toisaalta olen ajatellut että keskituloinen maksaa niin ison kasan veroja Suomessa että tulonsiirrot köyhille ovat jo aika huomattavat. Toisaalta olen sitten ajatellut että miksi en auttaisi lisää jos se on minulle helposti mahdollista.

Tänä vuonna aion harjoittaa hyväntekeväisyyttä seuraavasti: Aion ostaa joululahjoja Joulupuu -keräykseen jonka idean voi tiivistää näin: "Keräämme joululahjoja lapsille, jotka ovat lastensuojelun kohteina, huostaanotettuina, sijaisperheessä, lastenkodeissa tai muutoin vähävaraisen perhetilanteen vuoksi jäisivät ilman Joulupukin tuomisia."

Toinen mitä aion tehdä on että menen Hope Ry:lle vapaaehtoistyöntekijäksi lajittelemaan heidän saamiaan vaate- ja tavaralahjoituksia. Hope Ry kertoo toiminnastaan seuraavaa:  

"Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Teemme avullasi todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä."

En niin välitä suoranaisen rahan antamisesta lahjoituksena vaan annan mieluummin tavaroita ja aikaani.


Aiotko sinä harjoittaa tänä vuonna jotain hyväntekeväisyyttä?10 kommenttia:

 1. Tuo joululahjojen kerääminen lapsille on hyvä idea, mutta toinen varteenotettava (jota olen harrastanut useamman vuoden) on mikrolainat. Vaihtoehtoja on varmaan useita, minä valitsin aikoinaan kiva.org sivuston ja talletettu raha on kiertänyt kohta 80 lainaa. Luottotappioita tullut vajaat 60 USD, mutta en noita rahoja odottanutkaan koskaan takaisin saavani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää pistää harkintaan tuokin. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Kiitos muistutuksesta! Olinkin lukenut joulupuu konseptista hieman aikaisemmin tänä vuonna, mutta unohtanut. Pitääkin osallistua tänä vuonna.

  VastaaPoista
 3. Nimetön22.11.17

  Jep, meiltä lähtee ruoka- ja lahja-apua jouluapua-sivuston perheeseen ja joulupuukeräykseen ostamme muutaman lahjan myös. Näitä voisi jo perinteeksi kutsua, kun olemme vuosia näin tehneet. Ai niin, ostimme myös jo kukan ole joulupukkina seniorille- kampanjan myötä. Rahaakin saattaa vielä lähteä esim. jollekin "eläinjärjestölle". Vinkkinä myös pidempiaikainen vapaaehtoistyö: tukiperhetoiminta, jota voin lämmöllä suositella ainakin miettimään jokaisen, jolla tähän on mahdollisuus. -Omppu

  VastaaPoista
 4. Nimetön22.11.17

  Good job!

  VastaaPoista
 5. Joka joulu lahjoitan joko "Hyvä joulumieli"-keräykseen tai sitten joulupuuhun. Lapsillenikin tekee hyvää saada napata joulupuusta toive ja toteuttaa se. Oppivat samalla sen, ettei kaikilla ole mahdollisuutta samaan kuin heillä ja sen, miten hyvä mieli voi tulla siitä, että voi antaa toiselle jotakin kivaa esim. joululahjan merkeissä.

  VastaaPoista