9.11.2017

Sijoitus Invest 2017 -kaikkien sijoittajien lempi messut ovat taas täällä 29.-30.11!


Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa Sijoitus Invest -messuilla. Messut olivat silloin siirtyneet Messukeskukseen Wanhasta Satamasta. Messuilla oli paljon mielenkiintoisia esityksiä, inspiroivia ihmisiää, väljyyttä tiloissa ja muutenkin hyvä meno. Siellä tunsi todella olevansa oikeassa joukossa kun koko halli oli sijoittajia täynnä. Hyviä uutisia, taas on vuosi kulunut ja Sijoitus Invest -messut ovat täällä!

Minä aion tietenkin mennä taas messuille jos vaan niihin pääsen. Messut kun ovat keskellä päivää niin välillä voi olla vaikeuksia sopia työkavereiden kanssa tuurausta. Jos pääsen niin aion tänä vuonna mennä messuille molempina päivinä. Alla olen kerännyt muutaman tärpin messuille minun mielestäni mielenkiintoisilta vaikuttavista esityksistä:

Keskiviikko 29.11. 

 

PÄÄLAVA

 

Klo 9.55-10.00
Nasdaq Helsinki – pörssimarkkinoiden avauskellonsoitto

Klo 10.00-11.40
Miltä pörssin kehitys näyttää lähiaikoina?
PÖRSSISÄÄTIÖN ANALYYTIKKOPANEELI

Klo 13.10-14.10
Mistä tuottoa vuonna 2018?

Klo 14.10-15.10
Hyvä paha sijoitusneuvonta

 

TALOUSLAVA

 

klo 15.15 – 16.05
Hajauta tuottosi pois
Aki Pyysing, osakas Sijoitustieto.fi

klo 16.35 – ?
Minun sijoitustarinani
Merja Mähkä, koko kansan tuntema Onnellinen omistaja -bloggaaja

 

PÖRSSILAVA

 

-

 

INVESTIUMLAVA

 

Klo 12.20-12.40
Bitcoin ja kryptovaluutat tulevaisuuden sijoituskohteita?
Henry Brade, toimitusjohtaja, perustajajäsen, Praos Oy

Klo 15.40-16.00
Nuorten Osakesäästäjien yhteiskunnalliset koulutustavoitteet ja arvot
Jamilla Heiskanen, Nuoret Osakesäästäjät
Eetu Tiainen, Nuoret Osakesäästäjät

Klo 16.00-16.40 
Hyvän päivän varalle – Tavissijoittavan vinkit vaurastumiseen
sijoittaja, Jasmin Hamid

Mielenkiintoinen päivä tiedossa. Yksi päällekkäisyys löytyy suunnitelmista mutta pitää sitten mennä fiiliksen mukaan. Pidän eniten itse yksityishenkilöiden omista sijoitustarinoista, joten odotan innolla Jasmin Hamidin esitystä. Hän oli muutama kuukausi sitten Inderes tv:ssä kertomassa sijoituksistaan. Olen myös nähnyt hänet Salkkareissa ja tietyssä myös Lotossa. Toinen yksityissijoittaja jonka tarinan olisin halunnut kuulla on kaikkien tuntema Merja Mähkä joka on onnellinen omistaja. Ehkä sitten ensi vuonna... Tutustuin hänen tarinaansa Youtuben ja hesarin kautta. Inspiroivaa!

*Päivitystä ohjelmaan: toivomani esiintyjä Merja Mähkä tuleekin esiintymään messuilla :)

Torstai 30.11. 

 

PÄÄLAVA

 

klo 9.30-10.30
Next Games – Mobiilipelien suunnannäyttäjä
Teemu Huuhtanen, CEO, Next Games

klo 11.00-11.30
Sijoittajanaisen euro on sama kuin miehen – Sijoituslogiikkaa ja -kokemuksia myös miehille
Sari Vaajanen-Ärrälä, sijoittaja

klo 11.30-12.30
Miten nuoret saa innostumaan sijoittamisesta?
Nuorten Osakesäästäjien paneelikeskustelu

 

TALOUSLAVA

 

klo 14.15-14.45
Inderesin suosikkiosakkeet
Sauli Vilen, pääanalyytikko, Inderes

 

PÖRSSILAVA

 

-

 

INVESTIUMLAVA

 

Klo 13.40-14.00
Ajankohtaiset teemat osakemarkkinoilla
analyytikko Henri Huovinen, Osakesäästäjien Keskusliitto


Torstaille jätän paljon aikaa kiertelylle, toivotaan etteivät kaikki hyvät karkit ole jo loppu. Torstaina saattaa myös vaivata hiukan messuväsymys niin on hyvä ettei aikataulu ole liian tiukka. Muutama mielenkiintoinen esitys on todennäköisesti luvassa myös torstaina: On mielenkiintoista kuulla Nuorten osakesäästäjien pohdintaa siitä miten nuoria saataisiin innostumaan sijoittamisesta. Tilanne on jo mielestäni parantunut huomattavasti, moni nuori nimittäin sijoittaa esimerkiksi opintolainansa. Tiedän itsekin nykyään paljon parikymppisiä opiskelijoita jotka sijoittavat. Kun olin opiskelemassa vuonna 2009 juttelin muille opiskelijoille eikä kukaan ainakaan tunnustanut sijoittavansa.

Nuorten innostumisesta sijoittamiseen on vaikuttanut varmasti monen vuoden kurssinousu, Bitcoin innostus ja hypeosakkeet. Monesti mitä nuorempi on niin sitä helpommin innostuu kaikesta uudesta. Moni on huomannut kun kaveri tekee rahaa Bitcoinilla ja kokeillut itsekin. Tai ostanut spekulointimielessä kannabisosakkeita ja tehnyt satojen prosenttien tuottoja. Tällaiset asiat saavat ihmiset ajattelemaan että miksi en minäkin jos kaverikin onnistuu. Toinen mikä asia mikä voi vaikuttaa nuorten sijoittamisinnon lisääntymiseen on uutisointi sijoittamisesta joka on lisääntynyt medioissa viime vuosina. Olemme saaneet lukea monen yksityishenkilön mielenkiintoista sijoitushistoriaa. Minun mielestäni on hyvä asia että saamme lisää sijoittajia markkinoille, oli syyt liittyä mukaan mitkä tahansa.

Tänä vuonna odotan että messuille tulee enemmän nuorta väkeä ja naisia. Nuoret osakesäästäjät ovat tehneet hyvää työtä sijoitustietouden lisäämisestä nuorten keskuudessa. Tänä vuonna myös naisten sijoitusryhmät ovat kasvaneet todella suuriin mittoihin. Ompeluseuran talousgurut ryhmässä on jo melkein 5000 jäsentä ja Terhi Majasalmen Vauras nainen -ryhmässä lähes 13 000 jäsentä. Viime vuonna messut näyttivät tavalliselta Osakesäästäjien tilaisuudelta jossa oli mukana noin 60 kpl yli 60-vuotiasta miestä, muutama vähän nuorempi henkilö ja muutama nainen. Minä pidän tällaisissa tilaisuuksissa eniten siitä että pääsee juttelemaan erilaisille ihmisille joilla on erilaisia taustoja sijoittamisessa. Siten saa itsekin uusia ajatuksia omiin sijoituksiinsa ja elämään ylipäätään.

Nuoret Osakesäästäjät järjestävät messuilla Nuoriso Cornerin jossa on paljon mielenkiintoisia vieraita. Jopa P.Ohatta saapuu paikalle salamavalojen välkkeeseen. Minä varaan ensimmäisen paikan nimmarijonossa!

Ke 29.11.

10:30-11:00 Henrik Husman, Nasdaq
12:15-12:30 Sari Lounasmeri, Pörssisäätiö
14:00-14:15 Jaana Lehtonen, Veronmaksajat
15:00-15:30 Sam Laakso, LYNX

To 30.11.

10:30-11:00 Mikko/P:Ohatta
11:00-11:15 Kimmo Lönnmark, Privanet
12:00-12:15 Jaana Lehtonen, Veronmaksajat
13:00-13:30 Terhi Majasalmi, Varallisuusakatemia Oy
14:15:14:30 Sari Lounasmeri, Pörssisäätiö

Mukana myös mahtavia analyysejä tuottava Inderes


Aiotko sinä mennä tänä vuonna messuilemaan?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.8 kommenttia:

 1. Valitsin sinun ehdottaman Hope Ry:n hyväntekeväisyyskohteeksi. Käy siis lukemassa artikkeli ja lahjoittamassa 10€ hyvään tarkoitukseen. http://pihimies.com/pieneksi-jaaneet-talvikengat-kiertoon/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin artikkelisi. Minä en pidä suorista rahalahjoituksista vaan annan mieluummin aikaani tai tavaroita.

   Poista
 2. Tulossa paikan päälle jos vaan ei työt ei syö miestä. Jos muitakin bloggareita on tulossa messuille, niin laittakaapa jotain viestiä niin voisi vaikka törmäillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan ettei työ syö koko miestä :)

   Poista
 3. Nimetön11.11.17

  Kiitos hienosta kirjoituksesta! Tapahtuma on avoinna ensimmäisenä päivänä klo 19.30 asti ja toisena klo 18.00 asti joten töidenkin jälkeen ehtii hvyin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps näinhän se on. Tosin niihin esityksiin mihin itse menen pääsee vain päivällä :D

   Poista