1.11.2017

Verotiedot julki ja kansa kohahtaa


Taas ne ovat täällä. Tästä lähtien naapurisi vuoden 2016 verotiedot ovat kaiken kansan saatavilla. Voit joko kävellä lähimpään verotoimistoon tai laiskana jopa soittaa verottajalle jos muiden tulot kiinnostavat. Lehdet ovat ympäri Suomen täynnä otsikoita Supercellin pojista, joista paras tienasi 74 miljoonaa euroa pääoma- ja ansiotuloja. Veroja hän maksoi 27 miljoonaa euroa. Miettikääpäs muuten mitä kaikkea sillä rahalla saa yritys nimeltään Oy Suomi AB. Supercell loisti muutenkin erittäin vastuullisena yrityksenä maksaen satoja miljoonia euroja yhteisöveroa. Heidänhän ei nimittäin olisi mikään pakko tehdä näin, jos he harrastaisivat vero-optimointia kuten moni muu yritys niin Suomen tulot tippuisivat aika massiivisesti.

Tässä vielä pari poimintoa tuloista joihin törmäsin: seuraamani tv-sarjan Huutokauppakeisari -pariskunnan tulot olivat yhteensä lähes 400k €, Haluatko miljonääriksi -kisan juontaja Jaajo Linnanmaa tienasi 167k € ja fitness-tähti Nanna Karalahti lähes 105k €. Odotan jo kuumeisesti kommentteja mitä ihmisiltä tulee noihin uutisiin: "Kyllä minunkin pitäisi tienata saman verran kuin tuo yritysjohtaja, vaikka minä vain piereskelen kaiket päivat täällä soffallani".

"Ihan liikaa nuo tienaavat tekemäänsä työhön nähden, lisäverolla joutaisivat ettei jää noin paljoa rahaa käteen!" Epäilen siis että kateellisia tulee taas riittämään ja monesti he ovat ihmisiä jotka eivät tee elettäkään oman tilanteensa korjaamiseksi. He odottavat ja odottavat että tilanne muuttuu paremmaksi itsestään. Heidän mielestään muillakin pitää olla yhtä surkeaa kuin heillä sillä eihän kellään saa olla asiat paremmin kuin itsellä vaikka sen eteen olisi todella nähnyt vaivaakin.

Mitä ajatuksia ihmisten huimat tulot sitten aiheuttavat minussa? Good for them! Ei ole minulta pois jos muut tienaavat hyvin. Ja verojahan he maksavat myös ihan roppakaupalla valtion hyväksi. Miksi olisin kateellinen toisten hyvistä tuloista kun tiedän että olisin itsekkin jo aikaa sitten halutessani pystynyt nostamaan omaa tulotasoani? Olisin nimittäin voinut hakeutua vaativampiin ja paremmin palkattuihin hommiin, tehdä lisää ylitöitä tai hankkia vaikkapa kakkostyön illoiksi ja viikonloppujen ratoksi. Ainut mikä minua on tässä estänyt on vapaa-ajan ihannointini. Ei näillä toimilla vielä listojen kärkeen olisi päässyt mutta tuloja saisin varmasti paremmaksikin niin halutessani.

Voisin vaikka perustaa yrityksen ja keksiä sille ihan mahtavan liikeidean. Rahaa tulisi ovista ja ikkunoista ja olisin listan kärjessä. Tämän estää taas se että tavoitteenani ei ole tulla miljonääriksi ja olen liian tyytyväinen elämääni keskituloisena tallaajana. Jätän muille ylisuuret tulot ja tienaan itse itselleni sopivasti. Raha on loppupeleissä vain rahaa, miksi minun pitäisi haalia sitä määräänsä enemmän :)
Oletko sinä kateellinen muiden hyvistä tienesteistä?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.6 kommenttia:

 1. Nimetön1.11.17

  Nyt oli hyvää tekstiä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä minä tykkään aina katsoa onko tuttuja nimiä listoilla ja varsinkin kun tiedän mitä henkilön bisnekset ovat. Nytkin nousi hyvä mieli kun katsoin paljon itselle tuttu mies tekee samalla hommalla mitä olen suunnitellut tekeväni itsekin. Oma motivaationi ainakin nousee kun näen minun tuntemia ihmisiä näillä listoilla. Näitä nimiä siis on jonkun verran vanhalta yritysmyynnin puolelta tullut tutuiksi ja osan kanssa jutellaan kohdatessa enemmän ja osan vähemmän. Samaa kaurapuuroa ne syö vaikka tienaavatkin enemmän. Varsinaisia kavereitani ei näiltä listoilta kuitenkaan löydy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei ollu ketään tuttuja tuolla listoilla :)

   Poista
 3. Muiden tulot ennemminkin inspiroi. Muiden menestyksestä voi saada inspiraatiota omien tavoitteiden laatimiseen. Oma inspiraatio tosin tulee enemmän muilta bloggaajilta kuin julkisuuden henkilöiltä. Pakko tosin tunnustaa, että muiden menestys tuo mieleen ajatukset "miksi en aloittanut aikaisemmin" tai "jos olisin tehnyt sitä tai tätä, voisin olla samassa tilanteessa kuin se ja se". Pitänee yrittää unohtaa nuo ajatukset ja keskittyä tilanteen korjaamiseen välittömästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle aika sama mitä muut tienaa, elelen rauhassa omaa elämääni =D

   Poista