23.12.2017

Joulu on taas, riemuitkaa nyt


Joulu on täällä ja taas on elämästämme vuosi vierähtänyt eteenpäin. Joulu jakaa mielipiteitä ihmisten keskuudessa. Moni on sitä mieltä että joulu on täysin turha kulutusjuhla joka pitäisi poistaa kalenterista ja sitten taas moni on oikea jouluhullu. Valmistelut jouluun aloitetaan jo viikkoja aiemmin.

Minä olen joulun suhteen aika neutraali ainakin omasta mielestäni. Meiltä löytyy kotoa pari jouluvaloa sisältä, jouluisia tarroja ikkunoissa, yhteinen joulukalenteri ja joulusukka. Onhan nuo ihan kivannäköisiä ja piristävät muuten aika minimalistista asuntoamme. Saimme myös muutamia joulukortteja jotka ovat nyt kivasti esillä olohuoneen hyllyn päällä.

Lapsettomana on helppo valmistautua jouluun ja menemme tänä jouluna tyttöystäväni vanhemmille. Yleensä olemme minun vanhemmillani. Joka joulu kuviot ovat samanlaiset, me ostamme juustot kaupasta ja teemme jotain herkkua kahvin kanssa ja vanhemmat haluavat sitten hoitaa kaikki muut joulujärjestelyt. Tämä sopii tällaiselle laiskanpulskealle joulujuhlijalle kuten minulle oikein hyvin.

Joulusiivousta en ole ikinä ymmärtänyt. Siivoamme muutenkin kerran viikossa joten erityistä joulusiivousta ei meidän tarvitse tehdä. Joululahjat ovat myös toinen asia josta en ota stressiä. Taisin ostaa suurimman osan lahjoista jo marraskuun Singles day alesta. Pidän siitä kun saa miettiä kaikille sopivia lahjoja. Osa lahjoista joita annan ovat itsetehtyä, kuten leipomiani keksejä. Budjettini lahjoille on yleensä 200€ joten ei se joulu ainakaan minulle liian kalliiksi tule. Kumppanini kanssa olemme sopineet että pidämme yläbudjettina lahjoille sellaista noin 150€ ettei kumpikaan osta mitään överikallista.

Minulle sopisi lahjattomuuskin mutta jos toinen on lahjahullu niin on parempi tehdä kompromisseja :) Sitten annamme toisillemme selvän listan jossa on haluamiamme lahjoja. Näin saamme sellaista jota haluamme tai olisimme ostaneet muutenkin. Minua ei ole ikinä haitannut joulun kaupallisuus oikeastaan yhtään. Toiset ihmiset saavat tehdä jouluna ihan mitä he haluavat ja minä teen asiat omalla tavallani. Vanhempani ostavat minulle yleensä lahjakortin esim. Dressmaniin sillä he tietävät etten tarvitse lisää yllätys tavaroita. Hyvä keino päästä eroon turhista joululahjoista on antaa tavarat vaikka hyväntekeväisyyteen sitten joulun jälkeen. Toki annoimme jo myös tänä vuonna perinteisesti lahjoja Hope Ry:lle ja Joulupuu keräykseen.

Jouluaattona on aina samat traditiot, Joulupukin kuumaalinjaa pitää katsoa hetki ja Lumiukosta ainakin alku. 11.55 tulee Yle1 kanavalta joulurauhan julistus jonka aion myös katsoa. Lounaaksi pitkään liedellä haudutettua riisipuuroa ja iltapäivällä sitten pitkä illallinen. Tämän jälkeen voikin avata lahjat ja katsoa miten onnistui lahjahankinnoissa. Illalla pitää toki päästä joulusaunaan ja paistaa vähän makkaraa takassa. Pitää muistaa katso maikkarilta Samu-Sirkan joulutervehdys, sekin on yleensä kuulunut joulutraditiooni.

Tänä vuonna joulun voi ottaa ekstra rennosti sillä otimme molemmat koko viikon lomaa joten aion ajatella seuraavan kerran töitäni vasta 2.1. ensi vuoden puolella :D Seuraavassa tekstissäni aion käydä läpi vuoden 2017 tapahtumat.

Aiotko sinä ostaa tänä vuonna joululahjoja?6 kommenttia:

  1. Vaimo hoitaa meillä lahjat ja kortit, joten pääsen aika helpolla joulutohinoiden suhteen :)

    VastaaPoista
  2. Lahjakaupoille en oikeastaan ehtinyt, mutta tein itse muutaman pullon likööriä, perheelle jotain pientä ja netistä hankittavia lippuja. Miehelle colleget, joita hän toivoi.

    VastaaPoista