13.12.2017

Puhelinliittymä vertailu - mikä on paras minulle

Pälä pälä pälä. Surff surff smurff. Näpidi näpp näpp nää. Siinä yleisimmät jutut mihin tarvitsen puhelinliittymää eli puhumiseen, surffailuun ja viestittelyyn. Tähän asti työnantajani on maksanut liittymäni mutta nyt ajatteli ottaa toisen liittymän ihan vain itselleni. Vertailen puhelinliittymiä neljältä operaattorilta ja yritän etsiä niistä sopivinta itselleni.

Parhaan tuntuman tarvitsemaani liittymätyyppiin saan katsomalla normaalia puhelinkäyttöäni marraskuun aikana: soitettuja puheluita 30min, lähetettyjä tekstiviestejä 5kpl ja mobiilidataa 2gt. Laitan aika paljon viestejä whatsapilla, käytän wifiä kotona ja aina kuin sellainen on muutenkin saatavilla mobiilidatan sijaan. En kuitenkaan halua että surffailu on etanan hidasta jotenka olisi hyvä jos liittymässä olisi suht nopea netti. Vertailen operaattoreista Elisan, Moi Mobiilin, Telian ja DNA:n liittymiä joissa on minulle sopivimmat ominaisuudet.

Elisa 1M
Hinta ja ominaisuudet: 9,90€/kk, 1Mbit/s 3G liittymä ilman datakattoa, puhelut 0,069 €/min, tekstiviestit 0,069 €/kpl

Moi Mobiili
Hinta ja ominaisuudet: 6,00€/kk, 100Mbit/s 4G liittymä jossa on 4gt datakatto per kk, puhelut 0,055 €/min, tekstiviestit 0,055 €/kpl

Telia S
Hinta ja ominaisuudet: 12,90€/kk (normaalihinta), 100Mbit/s 4G liittymä jossa on 5gt datakatto per kk, puhelut 0,07 €/min, tekstiviestit 0,07 €/kpl

DNA Äly 21M
Hinta ja ominaisuudet: 13,90€/kk, 21Mbit/s 3G liittymä ilman datakattoa, puhelut 0,045 €/min, tekstiviestit 0,045 €/kpl

Jos miettii vain hintaa niin Moi Mobiili vaikuttaa aika passelilta valinnalta. Mutta entäpäs nopeus ja tuo datakatto... Pitänee vielä hiukan pohtia että paljon sitä dataa oikein tarvitsen. Peruskulutus vaikuttaisi olevan siinä 60 megan paikkeilla mutta välillä tulee sitten kuunneltua Spotifyta tai katsottua Netflixiä. Luulisi 4gt riittävän, mutta eu/eta -alueella tuohon kuuluu sitten vain 1gt dataa. Toisaalta aika harvoin sitä lopulta tulee ulkomailla pyörittyä. Asiakaspalvelustakaan ei ole mitään kokemusta.


Minkä puhelinliittymän sinä valitsisit ja miksi?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.10 kommenttia:

 1. Millainen WiFi sulla on kotona? Onko oma mokkula, vai asutko kerrostalossa ja kaikilla yhteinen tms?

  Itse kun asuin omillani tuossa hetken parhaiten toimi silleen, että kännykästä jako koneeseen netin kun oli tarvetta. Tämä toki edellyttää tuon nopean netin ja ei datakattoa kännykkään. Mokkulaa ei kuitenkaan tällöin tarvitse ja se on aika kallis kuitenkin ja samalla saa kännykkään nopean netin ilman datakattoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on DNA netti mutta nopeus on se hitain 50 megaa. On toiminut ihan hyvin.

   Poista
 2. Nimetön14.12.17

  Just vaihdoin MOI liitymään , hyvin toimii ja lasku tietojen tarkailu helppoa niiden ohjelmalla kännystä, suosittelen. Firman liittymän siirto kesti 2 viikkoo. Laskin että kun joko puhelut tai netti menee yli rajan jää kuitenkin reilusti entisestä Elisa surkeeta n22,- , soittivat kuitenkin kun saivat tietää vaihdosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus halpakin voi näköjään olla hyvä :)

   Poista
 3. Mä sain onneksi DNA:n liittymän mukana ilmaiseksi DNA:n liikkuvan eli 50 megasen simmin niin pystyin puheliittymän vaihtamaan halvimpaan (ja DNA:n kytkynetin hinta putos taas alkuperäiseen 9.90/kk puoleksi vuodeksi). Dualsimmit toimii nykyään mainiosti. Ne haluu pitää asikkaat niin kannataa kysäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpäs kysästä jos tulis hyvää tarjousta.

   Poista
 4. Hyvä juttu ja mukavat osinkotuotot saa joka kuukausi vaihtamalla halvempaan liittymään :) Noista jutun liittymistä MOIsta positiivisimpia kokemuksia: halpa hinta ja asiakaspalveluun päässyt nopeasti kun oli tarvetta. En voi sanoa samaa esim. Teliasta, johon joutuu jonottamaan, jos sattuu tilanne että tarvitsee aspan jeesiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi on toiminut tosi hyvin tähän asti =)

   Poista
 5. Lassi18.4.18

  Mä oon käyttänyt https://www.vertaaliittyma.fi/puhelinliittymavertailu/ edullisimman liittymän löytämiseen. Mulla on myöskin ollut nyt Moi muutaman kuukauden ja hyvin on tullut pärjättyä sen nettimäärällä. Ja jääpähän tosiaan taas vähän enempi säästöön sijoitettavaksi joka kuukausi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti hyvä vertailupalvelu. On muuten mennyt 7€ puhelinlaskuun nyt :)

   Poista