2.12.2017

Sijoitus Invest -messut tarjosivat hyvää juttuseuraa


Takana on kahden päivän Sijoitus Invest -messut ja takki on aika lailla tyhjänä. Olen höpissyt nonstoppina sijoittamisesta ja muistakin asioista eri messuvieraiden kanssa. Nyt tuntuu että sijoittamisjutut tulevat jo vähän korvista ulos.

Mutta mitä messuista jäi käteen? Messutila oli aika iso ja kolkko. Tuntui ettei yrityksiä ollut kauheasti mukana. Tämä fiilis tuli lähinnä aamuisin kun messuilla ei ollut vielä paljoa porukkaa. Sitten kun populaakin alkoi olla enemmän niin messualue tuntui mukavammalta. Esityksistä iso osa oli pelkkiä myyntipuheita, mutta kyllä siellä mielenkiintoisiakin esityksiä oli joukossa. Mun mielestä parhaat esitykset oli Merja Mähkän esitys jossa hän kertoi omistuksistaan ja Jasmin Hamidin esitys joka kertoi hänen säästämis- ja sijoittamisfilosofiastaan.

On mielenkiintoista kuulla muiden piensijoittajien mietteitä, ihan eri asia kuin jonkin rahaston mainospuhetta omista tuotteistaan. Juttelin monille eri henkilöille messujen aikana, join Danske Bankin pisteessä monet ilmaiset latet, söin karkkeja, kokeilin uutta BMW X3 biiliä ja välillä lepuutin jalkojani Nuoriso cornerissa. Parasta messuissa oli kuitenkin mielestäni muille sijoittajille juttelu.

Mitä sinä pidit Sijoitus Invest messuista?
 Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.8 kommenttia:

 1. Nimetön2.12.17

  Kokemus oli hieno. Ei kaduta yhtään messuilla käynti.

  Miinuspuolena oli, että en oikein saanut erityisemmin mitään uutta irti messuista.

  Suurin osa esityksistä oli joo pelkkää myyntiä tai tietoa, joka ei ollut minulle uutta.

  Ensiksi innostuin todella paljon Vauraus Suomi yrityslaina.fi sivustosta, mutta sitten kun tutkistelin sivuja paremmin niin huomasin, että kulut ovat poskettoman korkeat. Hiukan exceliä pyöritettyäni huomasin, että kun kulut ja defaultit otetaan huomioon, niin bruttotuotto olisi jotain 1.5%-2% vuodessa. Eli ei kiitos. Norwegiankin tarjoaa samaa.

  Iconfund ja Wasafund vaikuttivat myös erittäin kyseenalaisilta pienen tutkiskelun jälkeen. En oikein uskaltaisi niihinkään lähteä sijoittamaan. Suomen Vuokranantajat ständikin hiukan epäili näitä.

  Yrityksistä en ollut kiinnostunut, koska sijoitusstrategiani perustuu pelkästään kansainvälisiin ja vakaisiin blue-chip firmoihin sijoittaminen.

  Positiivisena jäi mieleen Handelsbanken. Ständillä sain tietää, että ensi vuonna olisi tulossa uusi IT-järjestelmä kunnolliseen osakekaupankäyntiin ja ehkä hinnoittelumuutos. Jään tuota innollaseuraamaan. Omasta mielestäni Handelin talousesitys oli parhain koko messuilla.

  Toinen posiviitinen asia oli asuntosijoittamisesta saatu lisätieto. Suomen Vuokranantajat oli jotenkin pessimistiä ennusteissaan ja valittelivat minulle, että moni ihminen ostaa sijoitusasunnon ihan fiiliksellä ja soittelee myöhemmin, että miten ihmeessä tämä olikin näin tappiollista toimintaa. Olin myös "valittanut" heidän ständillään, että miten ihmeessä asuntosijoittaja voi saada positiivista kassavirtaa. Minut mainittiin jopa "nuorena herrasmiehenä" heidän esityksensä alussa. :)

  Kiinteistömaailman ständillä sitten valittelin samaa niin sainkin tietää, että jos taloyhtiön velkaosuus on "yhtiöitetty" tjs. niin silloin myös lainanvähennyksen voi vähentää veroista. Tuota en tiennytkään ja silloin sain heti suoraan positiivisen kassavirran laskelmissani. Tämä oli ehkä kaikista tärkein anti messuilla! Ehkäpä ensi vuonna ensimmäinen sijoitusasunto putkahtaa plakkariin.

  Ennen messuille menoa minulla oli fiilis, että osakkeet ovat olleet parhain omaisuusluokka ja niin ne tulevat olemaan tulevaisuudessakin. Toivoinkin messuilta lisäinfoa vaihtoehtoisiin sijoituksiin, mutta en erityisemmin sitä saanut. Messut vain vahvistivat edellistä käsitystäni osakkeiden ylivertaisuudesta.

  Jälkikäteen jäin hiukan harmittamaan, että en jäänyt kuuntelemaan Salovaran, Jasminin ja Merjan esityksiä. Monesti jo iltapäivällä tuli vain sellainen fiilis, että kaikki on jo imetty eikä jaksa jäädä vain odottelemaan klo 16 asti.

  Ensi vuonna uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että jaoit myös sinun messukokemuksesi :) Olen samaa mieltä että rankkaahan tuo messuilu on. Välillä piti hiukan lepuuttaa jalkoja, istahtaa soffalle ja lueskella Kauppalehteä.

   Poista
 2. En ole vähään aikaan jaksanut käydä noilla messuilla, kun periaatteessa kaikki on nähty. Joskus aloittavana sijoittajana noita esitelmiä kuunteli mielellään, mutta nyt tuntuu, että mitään uutta opittavaa ei oikein löydy. Lehdistä ja kirjoista on paljon mukavampi näitä asioita opiskella.

  Paikkanahan tuo Messukesku on parempi, kuin vanha Marina Congress Center. Tykkäsin tuosta avoimesta tilasta ja siitä, ettei tarvinnut ahtautua mihinkään pieneen ja suljettuun huoneeseen, jos jotain esitelmää halusi kuunnella. Saattoi vaikka hengailla lavan reunassa, jos tuoleja ei ollut riittävästi, tai ei ollut varma kiinnostaako jokin aihe riittävästi.

  Sen verran tänä vuonna messuilla piipahdin, että kuuntelin nuorten osakesäästäjien paneelikeeskustelun. Se oli ihan ok. Sijoittajan verotus 2020 -luvulla oli jo niin puuduttavaa, että meinasin oikeasti nukahtaa. Siinä vaiheessa muistinkin, miksi näitä messuja välttelen :) Jos jotain näytteilleasettajia pitäisi nostaa positiivisesti esille, niin itselleni jäi mieleen UPM:n tuotteet. Aika jännä mitä kaikkea firman tuotteista pystyykään tekemään. Paras fiilis jäi kuitenkin Etteplanin VR-laseista. Ihmeen piilossa niitä kuitenkin pidettiin. Kovin moni kävijä tuskin edes törmäsi niihin. Ehkä mukanani olleella Ylen kuvausryhmällä oli jotain tekemistä asian kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulla oli kuvausryhmä mukana? Tekeekö ne dokkaria downshiftauksesta vai :D

   Poista
  2. No jotain sinnepäin, asia selviää viimeistään tammikuun alussa ;)

   Poista
  3. Ai sinne asti pitää odottaa :) Mikäpäs siinä.

   Poista
 3. Ihan mielenkiinnosta kysyn että käsiteltiinkö messuilla millään tavalla virtuaalivaluuttoihin sijoittamista? Sille olisi varmasti tilausta, kun pääoma etsii vaihtoehtoja osakkeille.
  https://digivaluutat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siellä ainakin Prasos kertomassa mahdollisuudesta sijoittaa heihin Invesdorin kautta.

   Poista