30.12.2017

Vuosi 2017 oli kovan kasvun aikaa


Vuosi 2017 alkaa pian olla taputeltu ja nyt on hyvä hetki käydä läpi vuoden tapahtumat. Tänä vuonna nimittäin sattui ja tapahtui myös minulle vaikka suhteellisen tylsää elämää elelenkin :)

Mutta mitä kaikkea minulle kerkesikään vuoden aikana tapahtumaan? Tutkitaan tapahtumia kategoria kerrallaan.

Salkku

Salkun velaton arvo oli 1.1.2017 68 526€ ja tätä kirjoittaessa 30.12.2017 salkun velaton arvo on 106 431€. Salkku on siis paisunut vuodessa 37 905€ josta lisätalletusten osuus on 13 868€. Ilman lisätalletusten apuja salkun arvo on siis kasvanut 24 037€. Aika mahtava vuosi, ei voi muuta sanoa!

Osingot

Osinkoja kertyi vuoden aikana yhteensä 3985,18€ ennakonpidätyksen jälkeen. Ensi vuonna pitäisi 4000€ mennä yli että heilahti! Vuonna 2016 sain osinkoja vain 2382€ joten kasvua tuli 1603€. Osinkojenkin osalta siis aivan mahtava vuosi.

Valuutat

Otin näkemystä valuuttoihin joka osoittautui vääränlaiseksi. Vaihdoin osan sijoituslainastani euromääräiseksi. Dollari onkin ollut kovassa laskussa eikä nousussa ja tämä painaa hiukan salkun euromääräistä arvoa alaspäin. Jos euro olisi vaikka $1.05 niin salkun arvo olisi noussut euroissa vielä railakkaammin.

Spekulatiiviset sijoitukset

Yleensä spekulatiiviset sijoitukseni ovat tuottaneet pelkkää tappiota. Vuosi alkoikin murheellisesti erään Fingerprint Cards nimisen yhtiön osakkeiden myynnillä. Tappiota tuli 620€. Osallistuin myös osakeanteihin joissa myin laput heti avaukseen, Next Gamesin laput myin hiukan myöhemmin. Näistä tuli yhteensä voittoa 245€.

Kryptovaluutat räjähtivät tänä vuonna ja minulle tuli kunnon FOMO (fear of missing out) päälle. Ostinpa minäkin sitten salkun täytteeksi syksyllä tonnilla kryptovaluuttoja. Tällä hetkellä nuo näyttävät +310%. Ei ole kiirettä realisoida voittoja. Mielenkiintoisempaa olla mukana tässä junassa, tosin maltillisen pienellä potilla.

Toinen mihin minun oli ihan pakko saada näpit kiinni oli lääkekannabis. Ostin parilla tuhannella eurolla marraskuussa paria eri yhtiötä jotka tällä hetkellä näyttäisivät plussaa sellaisen 66%. Vaikuttaisi ainakin tällä hetkellä että kerkesin vielä mukaan.

Blogi

Tekstejä tuli yhteensä 82 kpl tänä vuonna. Osa oli laadukkaampia ja osa ihan täyttä tuubaa. Mikäpäs sitä on näin huvikseen kirjoitellessa kun ei tätä työkseen tarvitse tehdä. Tämä on kuitenkin yksi lempiharrastuksistani. Ei tässä vielä kuitenkaa rikastumaan olla päästy, blogituloja taisi tulla pitkälti alle 2000€ tänä vuonna. Täytyy kiittää tietysti myös teitä lukijoita jotka olette sinnikkäästi jaksaneet pysyä matkassani myös tämän vuoden. Siitä iso kiitos teille!

Jos puhutaan lukijamääristä niin Google Analytics näyttää seuraavaa vuodelle 2017: istunnot 191 448, käyttäjät 57 075 ja sivun katselut 360 834.

Vapaa-aika

Perusarkea tuli elettyä aika pitkälti, mutta tulihan sitä myös tehtyä kaikkea hauskaa. Tässä muutama maininta: kävimme muutamassa eri escape roomissa, eri ravintoloissa, ulkomaan- ja kotimaanmatkoilla muutamaan kertaan, panimokierroksella Stadin panimossa, käyty leffoissa, käyty mökillä, hohtominigolfissa, mikroautoilemassa, pelaamassa sulista ja squashia... Tekemistä on kyllä riittänyt ihan sopivasti. Olen myös käynyt monissa sijoittajatilaisuuksissa jossa viimeisimpänä Sijoitus Invest -messuilla. Työn ja vapaa-ajan suhde on ollut sopiva ja olenkin ottanut myös kaikki lomarahat vapaana.

Miten sinulla meni vuosi 2017?
14 kommenttia:

 1. Salkkusi on kasvanut kyllä huimaa vauhtia tämän vuoden aikana! Onnittelut hyvistä sijoituksista! Itselläkin on takana loistava sijoitusvuosi, tuottoa tuli jopa 18.4 % plus osingot. OMXHPI vuosituotto tuli ylitettyä lähes kolminkertaisesti.

  Kyllä noita blogituloja voi jo hyväksi sanoa! Nimimerkillä blogituloja 0.74 € tältä vuodelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Hyvä vuosi myös sinulla, epäilyttää kyllä pystyykö ihan näin hyvää tahtia pitämään myös ensi vuonna...

   Poista
  2. Onnittelut täältäkin suunnalta.

   Samaa mieltä Osinkoinsinöörin kanssa, kyllä nuo ovat kovia lukuja blogitulojen osalta ainakin täällä Suomessa ja sijoitusblogeja koskien. Itselläni taisi jäädä alle 800 euron. Sinulla tosin enemmän kävijöitä sivuilla, kuin itselläni. Haluatko avata, mikä osuus on Google adsensen ja mikä muiden mainosalustojen?

   Poista
  3. Toki! Kirjoituspalkkiot 900€, affiliate 857€, Google adsense 177, yht 1934€.

   Poista
 2. Huikea tulos, onneksi olkoon! Etenkin kun ottaa huomioon, että sinunkin salkussasi on paljon dollareissa noteerattuja osakkeita. Omat vuosituottoni jäivät dollarin kurssikehityksen myötä (ja parin omistamani kotimaisen osakkeen heikon suoriksen takia) pelkän osinkotuoton varaan eli euroissa mitattua markkina-arvonnousua ei tullut yhtään. Onneksi osinkotulot sentään kasvoivat mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihmeen alhaalla dollari. Saisi nousta vaikka $1.05, ei haittaisi minua yhtään =)

   Poista
 3. Viime vuosi oli kyllä sinulle aivan huippu, tsemppiä tähän kuluvaan myös! :)

  VastaaPoista
 4. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin vahingossa kommenttisi. Kiitos kannustuksesta! :)

   Poista
 5. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin vahingossa kommenttisi. Kiitos kannustuksesta! :)

   Poista
 6. Oletko sijoittanut yhtään Bitcoiniin tai muihin kryptovaluuttoihin? Voitko tehdä blogi merkintää miten se on sujunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, teen aikanaan postauksen aiheesta :)

   Poista