5.1.2018

Kuukausikatsaus - Joulukuu 2017, kryptot suorastaan räjähtivät!


Taloudellinen riippumattomuus siintää taas kuukauden verran lähempänä ja nyt onkin aika tehdä katsaus kuukauden tapahtumiin. Jotta pysyisin kärryillä henkilökohtaisen talouteni tilasta pidän kirjaa tuloista, menoista ja nettovarallisuudesta. Kuukausikatsaus sisältää vain henkilökohtaiset kuluni kahden henkilön taloudessa.

Tulot, menot ja säästösumma 12 / 2017
 • Nettotulot 3092 €
 • Menot 1131 €
 • Säästöön  1961 €


TULOT & MENOT


Tulot:

Nettopalkka 2380 €
Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen 258 €
Lisätulot 454 €

Palkka oli hyvää tasoa, osinkotulot kohtuulliset. Lisätuloissa on blogista tullutta tuloa ja voitin myös pari sataa euroa nettikasinolla.

Menot:


Asuminen 240 €
Ruoka 140 €
Ravintolat 60 €
Ostokset 183 €
Matkailu 105 €
Auto 70 €
Vakuutukset 36 €
Vapaa-aika 239 €
Sijoitukset 58 €


Asumiskuluihin merkkaan puolet asuntomme vastikkeesta, asuntolainan koroista ja pankin palvelumaksusta, vesimaksusta, sähköstä, autopaikasta ja netistä. Lainanlyhennyksen lasken säästöksi.


Kulutuksessa huomaa että joululahjoja tuli ostettua parisen kappaletta. Ostin myös kahdet uudet kengät vanhojen tilalle. Vapaa-ajan ison kulun selittää pikkujoulukausi ja se että ostin opiskeluoikeutta kouluun. Nyt pitäisi miettiä vielä mitä tuolla avoimessa opiskelisi, varmaan taas jotain liiketalouden kursseja.


VARALLISUUS


Nettovarallisuus 5.1.2018
139 576€, +7286 € viime kuusta

Sijoitusten arvo 5.1.2018
128 071€, +6130 € viime kuusta

Mukavata nousua koko kuukausi, ei voi kyllä muuta sanoa! Ainut mikä tökkii vieläkin on se sijoituslainan poismaksu. Sijoituslainaa nyt yhteensä 19 200€ ja toivon mukaan se vähenee pikkuhiljaa. Vuoden päästä haluaisin olla vähintään 15 000€ tai vielä pienemmässä lainatilanteessa.

Salkusta lähti muutama yritys ulos: CVS, Rasio ja Kotipizza. Myin pitsat vihdoin ihan vain vastalauseena sille että nykyään hanavedestä joutuu ravintolassa maksamaan ja jotkut Kotipizzat myyvät vain kalliita pullovesiä. Raision myynnin peruste oli että eivät ole saaneet mitään aikaiseksi. Miksi ei kehitetty nyhtökauran veroista myyntimenestystä? On vain keskitytty myymään liiketoimintaa. Tilalle ostin HD, Nordeaa ja Nokian rinkuloita. Halusin myös tukea Prasos Bitcoin välittäjää ja sijoitin hiukkasen yli 500€ heidän osakeantiinsa.

Lääkekannabis on taas kasvanut ja kryptovaluutat näyttävät tällä hetkellä +453%. Itsetekemässäni kryptovaluutta "rahastossa" on nyt 9 eri kryptoa. Minulle tämä on vain nappikauppaa sillä sijoitin näihin loppukesästä 1000€. En kestäisi mitenkään kryptojen volaa jos olisin sijoittanut niihin isomman potin. Tiedostan kryptovaluuttojen riskit ja sen takia sijoitinkin niihin alunperin vain alle 1% sijoitussalkustani.

OSINKOTULOT

 

 • Johnson & Johnson (JNJ) - $8.40
 • Main Street Capital (MAIN) - $28.37
 • Realty Income Corp. (O) - $12.72
 • Pfizer Inc (PFE) - $54.72
 • Qualcomm Inc. (QCOM) - $54.15
 • Target Corp. (TGT) - $59.52
 • V.F. Corporation (VFC) - $48.30
 • Mintos - 66,67€

Tässä kuussa sain yhteensä 258,44€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Tammikuu onkin sitten osinkojen osalta ns. big month ja odotan saavani ennakonpidätyksen jälkeen lähes 500€ :)

Osinkoja saatu vuoden 2017 aikana 4051,85€ ennakonpidätyksen jälkeen. Hyvä määrä, enkä ollut asettanut edes mitään tavoitteita tälle vuodelle.

On kyllä ollut erikoiset säät taas tänä talvena. Lunta ei ole ollut nimeksikään vaan lähes pelkkää vesisadetta. Taas tuolla ulkona vaan sataa ja sataa.

Katsoin muuten mielenkiintoisen ohjelman Yleltä. Suomen tunnetuin downshiftaaja Jarmo Vestola Downshiftaus -blogista joutuu vastakkain työntekoa rakastavan yritysjohtaja Aarne Aktanin kanssa. Sarjan nimi on Kuplat ja se sai ainakin minut miettimään downshiftausta ja ylipäätään työn tärkeyttä elämässämme. Katsokaa ihmeessä :) Nyt kohti sadetta ja lenkille... Matka kohti tuntematonta jatkukoon.


Minkälainen kuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä.6 kommenttia:

 1. Kuinka pian aiot realisoida kryptovaluutat? Vaikuttaa olevan jo market capit sen verran korkeita, että herääminen todellisuuteen ei ole välttämättä kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minulla niiden kanssa ole mihinkään kiire. Muutaman tonnin voitolla, se summa ei vielä muuta elämääni mihinkään suuntaan. Mutta entä jos ne nousevatkin vielä 10 kertaisiksi? Se voisi jo saada minut myymään :D

   Poista
 2. Hain sinun innoittamana kaikkiin sivusi alareunassa oleviin affiliate-verkostoihin ja sain saman tarjouksen Mintokselta kuin sinä. Kiitos hyvästä ideasta!
  Palkkamme on about saman suuruinen, joten täytyy alkaa kuromaan eroa muilla tuloilla ;)

  Kryptovaluutan arvonnousut (kuin laskutkin) ovat kyllä hurjia, en tiedä uskaltaisinko itse näin alkuvaiheessa laittaa paljoa kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että sait uusia idiksiä blogisi liiketoiminnan kehittämiseksi. Sitten pitää keksiä vielä järkeviä mainosideoita :)

   En minäkään uskalla, siks laitoinkin vaan tuon touhutonnin tohon.

   Poista
 3. Nimetön6.1.18

  Kryptot 4% salkusta nyt? Hyvä sijoitus ja kannattaa olla mukana ainakin leikkimielellä. Mitä tekisit jos osuus kasvaisi 50 prosenttiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siltä näyttää ainakin salkku sheetin perusteella, nuo krypton hinnat päivittyy välillä vähän huonosti. Jaa-a... sinänsä sehän on vain markkina-arvoa. Noiden nousu ja lasku ei vaikuta kuin salkun arvoon sillä noissa ei ole lainarahaa senttiäkään kiinni eli ei tartte margin callia pelätä. Mutta jos tosiaan noitten arvo nousis 65 000€ niin voisin myydäkin todennäköisesti :D

   Poista