3.3.2018

Kuukausikatsaus - Helmikuu 2018, pienet tulot, pienet menot


Taas on kuukausi takana ja on aika tutustua lukuihin. Jäikö jotain säästöön vai menikö kaikki taivaan tuuliin? Jotta pysyisin kärryillä henkilökohtaisen talouteni tilasta pidän kirjaa tuloista, menoista ja nettovarallisuudesta. Kuukausikatsaus sisältää vain henkilökohtaiset kuluni kahden henkilön taloudessa.

Tulot, menot ja säästösumma 2 / 2018
 • Nettotulot 1630 €
 • Menot 896 €
 • Säästöön  734 €


TULOT & MENOT


Tulot:

Nettopalkka 1305 €
Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen 260 €
Lisätulot 65 €

Aikuiskoulutustuki tuli tilille ja eihän se ihan hirveästi toki ole. Mutta jotain kumminkin. Osinkoja tuli tavalliseen tapaan ja hiukan blogitulojakin.

Menot:


Asuminen 208 €
Ruoka 100 €
Puhelin 11 €
Ravintolat 13 €
Ostokset 78 €
Matkakortti 37 €
Matkailu 287 €
Auto 69 €
Vakuutukset 0 €
Vapaa-aika 58 €
Sijoitukset 35 €


Asumiskuluihin merkkaan puolet asuntomme vastikkeesta, asuntolainan koroista ja pankin palvelumaksusta, vesimaksusta, sähköstä, autopaikasta ja netistä. Lainanlyhennyksen lasken säästöksi. Tyttöystäväni maksaa tällä hetkellä hiukkasen enemmän ruokakuluistamme opiskeluni vuoksi. Aiemmin ruokaan meni minulta 150€ kuussa.

Ei pöllömpi kuukausi ollenkaan! Ei sitä näin aikuisopiskelijana jaksa mitään bileitä enään niin ei sellaseen humpuukiin kulu rahaa. Perusjuttuja tuli ostettua, kissanruokaa kerralla paljon ja jotain pientäkin. Ostimme myös lomamatkan Kreikkaan kun halvalla sai. Sinne pitäisi mennä toukokuussa. Nyt himottaisi taas jatkaa escape room harrastusta, offerillassa on nimittäin kaksi hyvät arvostelut saanutta huonetta tarjouksessa: Solid escape room 49€ ja Helsinki escape pasila 69€. Käydään yleensä pelailemassa 4 hengen porukalla joten nuo hinnat ei päätä huimaa per henkilö.

Meni rahaa escape roomeihin tai ei, maaliskuussa odottaa auton vuosihuolto. En ole ikinä kokeillut merkkihuoltoa, mutta nyt ajattelin testata että onko siinä mitään järkeä. Isot pojat on puhuneet että jälki ei ole laadukasta ja rahat menee. Mutta minä haluan todeta asian ihan itse :D


VARALLISUUS


Nettovarallisuus 3.3.2018
132 365€, -2430 € viime kuusta

Sijoitusten arvo 3.3.2018
116 129€, -6264 € viime kuusta

Kuten aiemmassa tekstissäni totesin niin minulla oli aika paljon velkaa aiemmin. Sijoituslaina ja autolaina muodostivat yhteensä 23 000€ potin. Nyt olen kuitenkin paneutunut ahkerasti velan vähentämiseen osakkeiden ja myös käteisen kustannuksella. Revenio lähti pois salkusta velan maksun takia. Hyvä yhtiö, ei siinä mitään. Pitää vain yrittää pysyä omassa sijoitussuunnitelmassa ja ostaa yhtiöitä jotka ovat maksaneet kasvavaa osinkoa jo vuosikaudet. Vaikka luovuinkin hyvästä yhtiöstä niin on mukavaa että laina on nyt pienentynyt oleellisesti. Tällä hetkellä tilanne on nimittäin sijoituslaina+autolaina 22 800-->15 000€. Olen siis saanut lainaa lyhennetty lähes 8000€ kolmessa kuukaudessa. Opintolainaa en ole vielä saanut aikaiseksi hakea, mutta kyllä sitä vielä kerkiää vaikka vasta huhtikuussa!

Tavoite jonka asetin lainoihin oli 16 000€ ja se meni jo heti ekassa kuussa yli. Seuraava tavoite on lyhentää lainaa vähintään 500€ kuussa. Osingot ovat tässä hyvänä apuna. Nettovarallisuus ja sijoitussalkun arvo laskivat tammikuuhun verrattuna aika huomattavasti. Sellaista se on, välillä pörssi nousee ja välillä se taas laskee.


OSINKOTULOT

 

 • AbbVie Inc. (ABBV) - $64.61
 • Hormel Foods (HRL) - $25.13
 • Main Street Capital (MAIN) - $11.59
 • Realty Income Corp. (O) - $13.14
 • Omega Healthcare Investors, Inc. (OHI) - $154.44
 • Texas Instruments (TXN) - $29.76
 • Mintos - 57,01€

Tässä kuussa sain yhteensä 260,34€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Mukavan tasaista tuloa nämä osingot kyllä ovat, ei siitä mihinkään pääse. Mintos vertaislainaus on erikois syynissä suuren riskillisyyden vuoksi. Viron autolainat ovat tuottaneet yli 13%. Pitäisi varmaankin harrastaa enemmänkin hajauttamista sillä nyt olen 70% kiinni Mogo lainaoperaattorissa. Tilanteessa jossa Mogo kaatuisi olisi varmaan turha odottaa heidän maksavan myöskään lainaajien ottamia ja maksamatta jättämiä lainoja takaisin. Toisaalta sitten Explorep2p sivuston tekemän vertailun perusteella Mogo on turvallisin lainaoperaattori ja myös heidän nettotuloksensa oli vuodelta 2017 3,5 miljoonaa euroa plussan puolella. Tilanteet voivat toki muuttua nopeasti mutta ainakin nyt näyttää hyvältä.


Osinkoja saatu vuoden 2018 aikana yhteensä 753,70€ ennakonpidätyksen jälkeen.


*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*

Minkälainen kuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.10 kommenttia:

 1. Hienosti on rahat riittänyt vaikka tulot on laskenut! Todella hyvä suoritus!
  Itsekin olen menossa toukokuussa Kreikkaan Ateenaan työmatkalle (ja pari päivää pidän lomaakin lisäksi)!

  VastaaPoista
 2. OmatRahani4.3.18

  Täytyy vähän harkita tuota vertaislainausta, millä summalla se kannattaisi aloittaa? Onko 1000e liian pieni summa? Olikos sinulla tästä aiheesta erillispostaus, jossa kerrotaan miten lainaaminen tapahtuu ja miten rahat saa sitten takaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   itse aloitin alle 5% salkun arvosta osakesijoittamista suurempien riskien takia joista kirjoitinkin tässä postauksessa mielestäni aika kattavasti: http://www.osinkokuningas.com/2017/08/vertaislainauksen-riskit.html Toki tämä on vain oma mielipiteeni ja moni voi olla tästä asiasta eri mieltä.

   En ole sijoittamassa lisää omaa pääomaa vaan sijoitan ainoastaan lainojen tuotot heti takaisin. Sillä että millä summalla aloittaa palvelun käytön ei ole mitään väliä sillä minimisijoitus per laina on 10€. Voi aloittaa vaikka 200€ sijoituksella jos niin haluaa. Toki pitää muistaa että kun sijoittaa 200€ vaikka 13% lainoihin 10€ per laina niin tilanteessa jossa 80% lainaajista maksaisi velkaansa ajoissa saisit seuraavassa kuussa korkoa 1,73€ (ainoastaan laskennallisesti). Menisi siis aika montaa kuukautta ennen kuin pystyisit uudelleensijoittamaan korkotulot (johtuen tuosta 10€ minimisijoituksesta per laina). Toki tätä kuviota sotkee sitten nuo lainojen takaisinostot (60 päivän jälkeen), se että lainaoperaattori saattaa lunastaa lainan itselleen ja myös lainaaja saattaa maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti.

   Tässä sijoituksessa pitää ottaa erilaisia asiota huomioon kuin osakesijoittamisessa. Voisihan sitä joku päivä kirjoittaa pienen oppaan liittyen Mintokseen. Toki heillä on myös erittäin hyvä FAQ -osio mikä kannattaa ehdottomasti lukaista: https://www.mintos.com/en/faq/

   Huom. tämä ei ole sijoitusneuvo.

   Poista
 3. Nimetön6.3.18

  700 säästöön ja tyttöystävä maksaa enemmän sit safkoista? Reilu peli on perseestä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästähän voisi tehdä vaikka oman kirjoituksensa :) Mitä mieltä olisit tästä tilanteesta: puolisosi tienaisi sinua yli tuplasti enemmän ja maksatte yhteisiä kuluja. Olisiko sinusta siis reilua että molemmat maksavat yhteisistä kuluista saman verran?

   Toinen ajattelun aihe: Mitä jos olisin tuhlannut koko helmikuun tuloni, käynyt vaikka viihteellä pitkän kaavan mukaan enkä saisi mitään säästöön. Olisiko sitten mielestäsi enemmän oikeutettua että tyttöystäväni maksaisi enemmän ruoasta kuin minä?

   Poista
 4. Nimetön13.3.18

  Tottakai aina yhteisistä kuluista maksetaan yhtä paljon. Eihän ne muuten yhteisiä ole. Sillä ei ole mitään väliä paljonko on rahaa käytettävissä. Yhteisistä kuluista huolehditaan samalla summalla kumpikin, muuten ne eivät enää ole yhteisiä vaan hieman enemmän toisen.... Samahan se on yhteisten tulojenkin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä olemme eri mieltä kanssasi :) Kaikilla on omat tapansa jakaa rahansa. Löysin muuten aika mielenkiintoisen artikkelin aiheesta: https://www.hs.fi/elama/art-2000005600422.html

   Poista
 5. Mitenkö meni kuukausi, no ei kovin hyvin vieläkään. Se nyt pitää alamäkeä kun siihen on joutunut. Kai se joskus helpottaa

  VastaaPoista