8.4.2018

4 osingonkasvattajaa huhtikuulle 2018


Tämän artikkelin pohjana olen käyttänyt David Fishin luomaa loistavaa US Dividend Champions -excel josta löytyy kaikki yli 5 vuotta osinkoaan putkeen kasvattaneet jenkkipörssin yhtiöt. Tuo excel on todella verraton apu kaikille joita kiinnostaa kasvavat osingot ja jenkkimarkkinoille sijoittaminen. Seeking Alpha kirjoittaja FerdiS tekee kuukausittain loistavaa 10 Dividend Growth stocks artikkelia. Olen lukenut hänen tekstejään jo vuosien ajan ja nyt halusin itsekin miettiä mihin osingonkasvattajiin haluaisin sijoittaa tällä hetkellä.

Rahaahan minulla ei ole tässäkään kuussa laittaa senttiäkään osakkeisiin sillä minulla on vielä käynnissä raju sijoitusvelan poismaksuprojekti ja yritän kerätä myös hätävararahastoa takaisin 2000€ tuntumaan. On silti mielenkiintoista pohtia mitä todennäköisesti ostaisin nyt jos siihen olisi mahdollisuus.

AT&T (T)
Jenkeissä toimiva puhelinyhtiö jota minäkin omistin aikoinaan. Syitä poismyyntiin en nyt juuri satu muistamaan. DIRECTV he tarjoavat myös maksutv palvelua. Tältä yritykseltä on todennäköisesti turha odottaa huikeaa osingonkasvua, sillä 5-vuoden osingonkasvu on ollut keskimäärin vain 2,2% vuodessa. Toisaalta nykyosinko% huitelee jo 5,6% mikä on jenkkiyhtiölle aika suuri lukema.

Altria Group (MO)
Tupakkiyhtiö joka toimii vain jenkeissä, Altria jakautui aikanaan Philip Morris yhtiöstä ja Philip Morris vastaa sitten kansainvälisistä markkinoista. Altria omistaa myös osuuden Anheuser-Busch Inbev panimoyhtiöstä. Osinko% on 4,4 ja 5-vuoden osingonkasvu% on ollut keskimäärin 8,3 vuodessa.

United Parcel Service (UPS)
Vuonna 1907 perustettu kuljetusyhtiö. Osakkeen hinta laski 25% kun Amazon ilmoitti ryhtyvänsä toimittamaan itse pakettejaan. Osinko% on jenkkiyhtiölle aika korkealla tasolla eli 3,5%. 5-vuoden keskimääräinen osingonkasvu on taasen 7,8% vuodessa.

TJX Companies (TJX)
Tekstiili- ja kodintarvikauppojen ketju joka toimii lähinnä Usassa ja Kanadassa, mutta joitain brändejä on myös muualla kuten Euroopassa. Minulle koko ketju on täysin tuntematon vaikka TK Maxx brändin kauppoja on useissa euroopan maissa. Nykyosinko% on matala 1,9, mutta 5-vuoden osingonkasvu on ollut keskimäärin 22,2% luokkaa mikä on aika törkeän kova lukema.
*Avaa tili Nordnetiin ja pääset nauttimaan Suomen parhaaksi valitun välittäjän laajoista palveluista*Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.4 kommenttia:

  1. Hieman on (kroonista) kassavajetta täälläkin, mutta aina sitä ennen pitkään saa kassaa kokoon. Ajankohtaisia poimintoja, joista on viime aikoina tullut havaittua useampia kirjoituksia/analyysejä.

    VastaaPoista
  2. Nimetön27.6.18

    Jättäisin nuo kansanosakkeet ihan omille sijoilleen ja keskittyisin satunnaisotokseen ja todellisiin osinkoihin.

    VastaaPoista