2.4.2018

Kuukausikatsaus - Maaliskuu 2018, salkun arvo laski tuhansilla euroilla


Taas on kuukausi takana ja on aika tutustua lukuihin. Jäikö jotain säästöön vai menikö kaikki taivaan tuuliin? Jotta pysyisin kärryillä henkilökohtaisen talouteni tilasta pidän kirjaa tuloista, menoista ja nettovarallisuudesta. Kuukausikatsaus sisältää vain henkilökohtaiset kuluni kahden henkilön taloudessa.

Tulot, menot ja säästösumma 3 / 2018
 • Nettotulot 2322 €
 • Menot 897 €
 • Säästöön  1425 €


TULOT & MENOT


Tulot:

Nettopalkka 1305 €
Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen 766 €
Lisätulot 241 €

Aikuiskoulutustuki oli normaali, osingot mahtavat ja blogitulot olivat hyvät. Sain myös myytyä vähän ylimääräistä tavaraa.

Menot:


Asuminen 210 €
Ruoka 100 €
Puhelin 8 €
Ravintolat 70 €
Ostokset 38 €
Matkakortti 29 €
Matkailu  €
Auto 266  €
Vakuutukset 72 €
Vapaa-aika 81  €
Sijoitukset 23 €


Asumiskuluihin merkkaan puolet asuntomme vastikkeesta, asuntolainan koroista ja pankin palvelumaksusta, vesimaksusta, sähköstä, autopaikasta ja netistä. Lainanlyhennyksen lasken säästöksi. Tyttöystäväni maksaa tällä hetkellä hiukkasen enemmän ruokakuluistamme pienempien tulojeni vuoksi. Aiemmin ruokaan meni minulta 150€ kuussa.

Aika tasaisia kuukausia kun nyt kului euro enemmän kuin viime kuussa. Auton huolto ja katsastus näkyy kuluissa pienenä piikkinä, toivottavasti nyt voi kruisailla ilman huolenhäivää. Rafloihin kului jonkin verran tavallista enemmän, mutta onhan niissä toki ihan kiva käydä. Huhtikuusta tulee todennäköisesti aika pieni kuukausi kulutuksen kannalta, ainut mieleeni tuleva suurempi ostos on piilolinssit ja niihin menee hiukkasen yli 60€. Ai niin ja kissa menee eläinlääkäriin, siitä voi tulla hiukan isompaakin kulua.


VARALLISUUS


Nettovarallisuus 2.4.2018
130 067€, -2298 € viime kuusta

Sijoitusten arvo 2.4.2018
112 197€, -3932 € viime kuusta

Sijoituslaina 12 696€

Autolaina 2525€

Taas osakkeeni olivat kovassa laskutrendissä. Parissa kuussa ollaan tultu nyt alas yli 10 000€. Sijoituslaina ei ole vähentynyt ihan odotusten mukaisesti sillä olen yrittänyt kerätä hätävararahastoani hiukkasen suuremmaksi. Varmaan joku 2000€ riittää tämänhetkisen hätävararahastoni suuruudeksi. En ole saanut opintolainahakemustakaan tehtyä joten aika laiskasti olen asioita hoitanut. Huhtikuu saa olla kuukausi kun asioita tulee oikeasti tehtyä!


OSINKOTULOT

 

 • Home Depot, Inc. (HD) - $27.81
 • Johnson & Johnson (JNJ) - $8.40
 • Main Street Capital (MAIN) - $11.59
 • Realty Income Corp. (O) - $13.14
 • Pfizer Inc (PFE) - $58.14
 • Qualcomm Inc. (QCOM) - $54.15
 • Target Corp. (TGT) - $62.00
 • V.F. Corporation (VFC) - $48.30
 • Fondia - 64,05€
 • Kone - 123,75€
 • Nordea - 391,68€
 • Mintos - 56,66€

Tässä kuussa sain yhteensä 776€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Oli kyllä aika messevät osingot Suomi yhtiöiden vuoksi. Sammon osinko tulee tilille vasta toukokuussa ja huhtikuun osingot tulevat olemaan arviolta siinä 300€ pinnassa ennakonpidätyksen jälkeen.

Osinkoja saatu vuoden 2018 aikana yhteensä 1529,70€ ennakonpidätyksen jälkeen.


*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*


Minkälainen kuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.8 kommenttia:

 1. Nimetön3.4.18

  Asuntolainan lyhennys on kyllä säästöä, mutta se on samalla myös _pakollinen_ kuluerä eli meno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa a, ei kai se molempia voi olla samaan aikaan :) Eikö se mikään pakollinen kuluerä ole, voisihan tässä muuttaa vaikka takas vanhemmille niin tuo maksu poistuisi.

   Poista
 2. Rumia euromääräisiä lukuja nuo on, kun sijoitusten arvo tippuu melkein 4 tonnia. Oma pudotus oli maaliskuussa 3.696€. Itse kun yritän mennä tyylillä "buy-and-forget"* , olisi parempi jos kaikki summat/prosentit paitsi osakkeiden lukumäärät saisi piilotettua käyttöliittymästä. Ei tulisi turhaa surkuttelua ja hermoilua salkun arvon alenemisesta :)

  (*toki välillä pitää tarkastella ostosten suoriutumista ja mahdollista myyntiä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo arvon aleneminen itseasiassa tunnu nykyään enää niin pahalta :)

   Poista
 3. Asunnoissakin voisi tulla laskua, mutta minä en arvota asuntoja useasti. Ehkä jopa vaan joka toinen vuosi, josko silloinkaan. Eli en tiedä tarkkaa lukua, eikä se kyllä edes kiinnosta. Suunta on tärkeitä. Ylijäämäinen talous...

  VastaaPoista
 4. Nimetön9.4.18

  Et sinä ole oikea osinkokeisari jos tuumit osakepotin hinnan laskua. Ei sitä tarvitse tuumia jos on oikeat yhtiöt. Ne maksavat osinkoa vaikka olisi huonokin aika. Sellaisten yhtiöiden arvokaan ei putoa yhtä paljon kuin muiden osakkeide jos se lohduttaa. Muista: oikeat yhtiöt ja pidä niitä ja osta lisää kun hinnat laskevat. Itse olen tehnyt näin koska olen laiska (en kuluta paljon aikaa osakkeiden kanssa pelaamiseen enää). Seuraan vain osinkoyhtiöiden tilaa. Tottakai on myytävä jos jollain alkaa mennä huonosti. Pidä vain se linja "buy and forget"-linja. Säästyy kaupantekokuluilta. Luin tutkimuksen jossa kerrottiin että osinkoyhtiöt ovat vähän keskimääräistä parempi vaihtoehto. lisäksi:Ja melko riskitön ja aikaa säästävä. Terv. Kalevi

  VastaaPoista