29.4.2018

Laina lyhenee ja osakeostot siintää kirkkaana mielessä


Money money money moooney, mooooney. Lainan lyhennys on kyllä ihan hullua hommaa. Ei pysty ostamaan mitään osaketta vaan lyhennät sijoituslainaa jotta et ole niin haavoittuvainen jos ja kun sijoitukset joskus tulevat sakkaamaan. Niin tai näin niin se että sinä et saa rahaa tavalliseen tapaan sisään kuukausittain, vaikuttaa aika oleellisesti turvallisuuden tunteeseesi. Ainakin jos olet minunlaiseni perusjantteri jota lainalla sijoittaminen välillä hiukkasen jo pelottaakin.

Sanotaanko näin että muutamaan vuoteen ei ole näin tylsää hetkeä ollut sijoittajan urallani. Tuntuu että kuusta toiseen ei tapahdu yhtään mitään vaikka salkun arvo saattaa sahata muutamassa päivässä 96 tonnista 104 ihan vaan dollarin liikkeiden ja osakemarkkinan kulloisenkin tilanteen perusteella. Jostain syystä tällaiset pikkudetailit eivät enää näin parkkiintunutta sijoittajaa hetkauta. Osinkoja rullaa sisään ihan mukavaa tahtia, kohta pitäisi saapua tilille myös Sampon osingot jotka menevätkin sitten visusti Bank Norwegianin tillle tuottamaan pientä korkoa.

Parisen tonnia voisi olla tällä hetkellä passeli hätävararahaston koko. About siihen summaan sen luulisi suttaantuvat sitten kun olen siirtänyt BN:ään nuo Sampo rahat. Jenkkiläisten yritysten osingot menevät varmaan tässä ja ensi kuussakin vielä sijoituslainan maksuun. Kohta pitäisi myös S-junasta tulla korkoa, vai liekö tullutkin jo tämän viikon alussa jotain roposia. Pitänee mennä tekemään jotain peliliikkeitä noiden suhteen, olen lukenut että jo pari osuuskuntaa on alentanut korkojaan tänä vuonna Olikohan se SSO ja Eepee. Pitää miettiä että eroaisiko noista vai pitääkö vielä.

Jos pääsisi lainan lyhentämisessä niinkin pitkälle että sijoituslainaa olisi enää 10 000€ niin aika tyytyväinen saisi suoritukseensa olla. Tuntuu ettei laina ikinä laske tuohon asti, mutta tosiasiassa olen tuosta enää tonnin parin päässä jos lyhennän sijoituslainaa myös nostamallani opintolainalla. Sitten voisikin keskittyä ihan osto hommiin...

Haluaisin ostaa nimittäin lisää utility yhtiötä nimeltään Dominion Resources. Yhtiöllä on julmetusti kyllä velkaa, mutta utiliteetti yhtiöllä tämä ei ole ihan tavaton juttu. Osinko on jo yli 5% joten yhtiötä sopisi varmaan hyvinkin lisää salkkuuni vanhan possan rinnalle. Miksikäs ei. Toinen mitä olen miettinyt on tupakkiyhtiö Altria joka on laskenut lähiaikoina huomattavasti, mutta jotenkin ajatus tupakasta ei kiehdo. Tuli taas röökattua viikonloppuna oluttuoppi kädessä ihan huolella ja empiirisen tutkimukseni johdosta en näe tässä harrastuksessa mitään hohdokasta. Nyt on sitten kurkku kipiänä :D

2 kommenttia:

  1. Tylsä sesonki on ihan pian päätöksessään :) Keskity tällä välin vaikka kuntokuuriin tai luonnossa kuljeskeluun? Entäs ne opinnot?

    VastaaPoista