22.4.2018

Näin pidän yllä sijoitusmotivaatiota


Välillä tulee hetkiä kun kyllästyttää koko sijoittamispuuha. Itselläni tällainen hetki tulee yleensä kun ei löydy mitään mielenkiintoista ostettavaa tai sitten kun olisi vaikka mitä ostettavaa eikä ole yhtään rahaa kauppoihin. Yleensä tilanne on ollut tuo ensimmäinen, mutta nyt opiskelijana tilanne onkin yhtäkkiä tuo jälkimmäinen. Ei ole ollut muutamaan kuukauteen varaa ostaa mitään.

Jostain motivaatiota on kuitenkin kaivettava. Onhan tämä sen verran mukava harrastus että ei sitä noin vaan sovi unohtaa. Ongelma on varmaan ollut viime kuukausina se, että ei ole ollut ylimääräistä rahaa ostaa osakkeita sillä olen keskittynyt mielestäni ylisuuren sijoituslainan poistamiseen. Jotenkin ei vain tuntunut turvalliselta pitää isoa lainaa ja tienata paljon vähemmän kuin ennen. Nyt on sitten laina vähentynyt huimaa tahtia ja se että lyhennän sitä mahdollisesti nostamallani opintolainalla parantaa myös tilannettani. Opintolaina on lähes koroton eikä siihen vaikuta osakkeiden mahdollinen romahdus.

Se on siis ns. täydellinen laina sijoittamiseen. Valtio takaamassa jne. Siihen asti kun pääsee taas vihdoin shoppailemaan osakkeita niin motivaatiota on yritetty pitää yllä erilaisilla tavoilla. Olen seurannut erilaisia sijoituspalstoja ja osallistunut keskusteluunkin, katsonut sisääntulevaa (kasvavaa :D) osinkovirtaa, lukenut paljon erilaisia sijoitusblogeja, miettinyt seuraavaa sijoitustani, jutellut sijoittamisesta kavereille ja käynyt erilaissa sijoitustapahtumissa.

Parhaiten noista on mun mielestä toiminut nuo sijoitustapahtumat. Niiden jälkeen on ollut vähän sellainen inspiroitunut ja voisi jopa sanoa hurmioitunut olo. Varmaan johtuu siitä että on pienessä tilassa niin paljon sijoittajia joilla on jokaisella takanaan erilainen tarina. Ihmisten kanssa on mahtavaa päästä juttelemaan sijoittamisesta ja nähdä vanhoja tuttuja eri tapahtumissa. Siinä saa myös monesti uusia ideoita ja ajatuksia joita ei aikaisemmin tullut mieleenikään.

Olen siis päättänyt käydä yhä useammissa sijoitustapahtumissa ja yhtiöesittelyissä, koska niistä jää niin hyvä mieli ja sellainen mukava afterglow. Tuntuu taas että kyllä tässä touhussa jotain järkeä on ja kannattaa vain puskea eteenpäin :) Toinen motivaatioon auttava juttu on että hyvällä säkällä pääsen vihdoin ostoksille touko- tai kesäkuussa. Harkinnassa on parikin eri yhtiötä Yhdysvalloista. Mutta siitä lisää sitten myöhemmin.Miten sinä pidät sijoitusmotivaatiotasi yllä?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.4 kommenttia:

 1. Hauska tuo kuinka nyt pienemmän tulovirran kanssa olet huomannut ettei motivaatiota ole helppoa pitää yllä kun ei ole rahaa ostoihin. Itellä on niin pienet tulot, että yritän vain tuuppia niitä kymppejä supereihin ja etf:iin ja se jos mikä on tylsää sijoittamista. Pakotan itseni uskomaan mantraa pienistä puroista isoihin virtoihin ja luottamaan ajan tuomaan lisäbuustiin. Silti tuntuu usein turhauttavalta kun eihän se potti näin kasva. Mielessä olen pallotellut yhden etf:n myymistä ja kokeilla sillä potilla hieman aktiivisempaa treidausta jos vaikka sillä saisi intoa tähän puuhaan ;) Toisaalta vanha tuttu pelko asuu olkapäällä ja kuiskuttelee, että jos sen häviää niin siinä menee yli puolen vuoden ennen kun sama potti on tällä sijoitustahdilla saatu kasaan :) Kaippa se on uskottava vaan siihen pitkäjänteisyyteen. Tylsää ja tasaista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se johtuu varmaan siitä että olen tottunut niin paljon nopsempaan tahtiin :)

   Slow and steady wins the race vai miten se ny meni :D

   Poista
 2. Nimetön27.4.18

  Itsellä on seurannassa useita osakkeita, josko ne joskus tulisivat ostohintoihin. Vastaavasti olen katsellut asuntojakin sillä silmällä, vaikka uusien asuntojen ostaminen ei innosta nyt. Erilaisten laskelmien tekeminen piristää myös. Nyt päätin myös aloitaa blogin kirjoittamisen. Blogini löytyy osoitteesta: https://tiemenestykseen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä päätös! Kirjoittaminen on kyllä mukavaa puuhaa...

   Poista