11.5.2018

Cheek tekee musiikkia ja samalla rahaa kuin liukuhihnalta


Suomesta löytyy useita eturivin artisteja jotka tekevät hyvää tiliä musisoinnillaan. Monia on vienyt uralla eteenpäin myös muuan Vain elämää -tv sarja. Tuntuu että moni artisti on ponnahtanut oikein kunnolla julkisuuteen tämän ohjelman jälkeen. Vain elämästä joko pitää tai ei, mutta fakta on se että aika moni suomalainen tätä ohjelmaa on katsonut. Vuonna 2012 tuli ulos sarjan ensimmäinen kausi ja yhtenä artistina esiintyi muuan Cheek eli Jare Tiihonen. Ohjelman jälkeen Cheekin ura lähti vielä kovempaan nousuun ja nyt saammekin tutustua taustayhtiön tulokseen.

Oli Cheekin musiikista mitä mieltä tahansa niin yhtiön tuloskunto on vakuuttavaa: Kauppalehden jutun mukaan yritys tahkoaa huipputulosta. Operatiivinen liiketulos oli 1,1 miljoonaa euroa ja liiketulosmarginaali 83%. Molempia lukuja voidaan pitää huipputuloksina. Osinkoja ollaan maksettu ulos viiden viime vuoden aika 593 000€ joten myös Cheekille on riittänyt voita leivän päälle ja uusia autoja talliin.

Varallisuuttakin on 3,6 miljoonaa euroa, osingonjakokelpoisia varoja 3,48 miljoonaa euroa. Hienoa on myös se että iso osa varallisuudesta on sijoitettuna. Mutta mitä me kaikki sivustaseuraajat olemme hyötyneet tästä? Yhtenä hyötynä voidaan pitää maksettuja veroja joita löytyy jo 1,1 miljoonan euron edestä. Joku toinen voisi myös ajatella että hän on tuottanut uransa aikana ison kasan mahtavaa musiikkia.

Itse kuuntelen aika vaihtelevaa musiikkia jazzista räppiin, mutta mulle Cheek ei ole henkilökohtaisesti oikein ikinä iskenyt. Hän on kuitenkin pystynyt tuotteistamaan itsensä hyvin ja se näkyy taustayrityksen mahtavasta tuloksesta. Mun mielestä on mahtavaa minkälaista tulosta pystyy tekemään pelkästään suomenkielisellä musiikilla suomalaisilla markkinoilla. Ja nyt kun hän on lopettamassa uraansa niin hänellä on tiedossa aika mahtavat eläkeajat yrityksen sijoitusten ansiosta.

Jos tästä kaikesta voi jotain oppia niin se on mielestäni se että jos on jossain hyvä niin sillä voi myös tehdä rahaa ihan kunnolla. Ja kun on rahaa niin se kannattaa sijoittaa tuottamaan taas lisää rahaa. Näin voi päästä sitten aikanaan irti työnteon pakosta. Hänen elämänkertansa mukaan tavoite oli olla 45-vuotiaana taloudellisesti riippumaton ja nyt 36-vuotiaana tuo tavoite taitaa olla jo sormien ulottuvilla. Kaikki toki riippuu elämäntyylistä ja starojen elämäntyyli on monesti hiukkasen huikentelevaisempi kuin tällaisten tavallisten pulliaisten.

Minä olen tehnyt kaikenlaista sekalaista työtä ja sijoittanut työn tulokset. Olen kokeillut vähän kaikenlaisia sijoittamisen muotoja. Jotkut ovat jääneet jo matkalle mutta toiset seuraavat vielä mukana. Osingoista saan jo tälläkin hetkellä mukavaa lisätuloa, mutta vielä on matkaa jäljellä itseäni tyydyttävään tasoon. Antaa matkan siis vielä jatkua :)


*Kiinnostaako sijoittaminen? Sijoittamisen voi aloittaa helposti sijoittamalla Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta.*
Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.6 kommenttia:

 1. Verokoneen mukaan ei ole kyllä kovin hyvin optimoinut verotustaan, suurin osa tuloista on ansiotuloa ja veroprosentti on kova:

  https://verokone.hs.fi/henkilo/1981Tiihonen%20Jare%20Henrik

  Noin 200 k€ bruttotuloja, ja käteen on jäänyt alle 120 k€. Kun firmassa on noin paljon pääomaa, saisi osinkoja 7,5% verolla selvästi yli tuon 120 k€.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs siinä jos veroja tykkää maksella :D

   Poista
 2. Olen kyllä kateellinen tuolle tulokselle. Loistavaa menestystä! Fiksua toimintaa. Kateellinen, kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä jos sinäkin alkaisit muusikoksi? :D

   Poista
 3. Nimetön16.5.18

  Cheek sanoi jo pari vuotta sitten Hjallis ohjelmassa, että taloudellinen riippumattomuus on saavutettu. Omisti jo silloin sijoituskämppiä hesasta.

  Toinen mahtava esimerkki olisi Tomi Björk. Omalla työllään saavuttanut nuorella iällä taloudellisen vapauden. Taitaa tässäkin tapauksessa olla kyse aidosta intohimosta ravintola-alaa kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaksi henkilöä ovat hyviä esimerkkejä siitä että tekemällä jotain oikein intohimoisesti voi saada mahtavia tuloksia aikaan :)

   Poista