5.5.2018

Kuukausikatsaus - Huhtikuu 2018, salkku otti tuulta purjeisiin


Taas on kuukausi takana ja on aika tutustua lukuihin. Jäikö jotain säästöön vai menikö kaikki taivaan tuuliin? Jotta pysyisin kärryillä henkilökohtaisen talouteni tilasta pidän kirjaa tuloista, menoista ja nettovarallisuudesta. Kuukausikatsaus sisältää vain henkilökohtaiset kuluni kahden henkilön taloudessa. Katsotaan paljon sain tässä kuussa säästöön tulevaisuuden varalle.

Tulot, menot ja säästösumma 4 / 2018
 • Nettotulot 1512 €
 • Menot 862 € ilman lainanlyhennystä, 1162 € lainanlyhennyksen kanssa
 • Säästöön  650 € lainanlyhennyksen kanssa, 350 € ilman lainanlyhennystä


TULOT & MENOT


Tulot:

Nettopalkka 893 €
Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen 443 €
Lisätulot 176 €

Työharjoittelusta tuli pieni palkka, ja aikuiskoulutustuki tulee sitten soviteltuna toukokuussa. Lisätuloista on muutama kymppi blogituloja ja kaverin maksama laina.

Menot:


Asumiskulut 210 €, asuntolainan lyhennys 300 €
Ruoka 100 €
Puhelin 6 €
Ravintolat 85 €
Ostokset 128 €
Matkakortti 47 €
Matkailu  €
Auto 65 €
Vakuutukset 0 €
Vapaa-aika 195  €
Sijoitukset 26 €


Asumiskuluihin merkkaan puolet asuntomme vastikkeesta, asuntolainan koroista ja pankin palvelumaksusta, vesimaksusta, sähköstä, autopaikasta ja netistä. Lainanlyhennyksen lasken säästöksi. Tyttöystäväni maksaa tällä hetkellä hiukkasen enemmän ruokakuluistamme pienempien tulojeni vuoksi. Aiemmin minulta meni ruokaan 150€ kuussa.

Tämän kuun teema oli syntämäpäivät, lahjaan meni jonnin verran rahhoo. Myös kissa piti viedä eläinlääkäriin. Tilasin piilolinssejä ja liityin uudelle kuntosalille. Salimaksuja piti maksaa kerralla lähes 2,5 kuukauden edestä. Ei mikään katastrofi kuukausi kuitenkaan, vaan pää pysyi hienosti pinnalla maksujen kanssa. Aloitin myös työharjoittelun ja nyt opiskelen iltaisin vielä pari viikkoa. Syksyllä pitää sitten katsoa että mitä tekee seuraavaksi elämässä.

Parin viikon päästä pitäisi mennä matkalle. Siellä ei pitäisi paljoakaan rahaa kulua, budjetti on muutama kymppi päivässä.


VARALLISUUS


Nettovarallisuus 5.5.2018
136 604 €, +6537 € viime kuusta

Sijoitusten arvo 5.5.2018
119 107 €, +6910 € viime kuusta

Tällä kertaa oli salkun arvossa sitten nousun vuoro. Eipä tuosta jaksa paljoa välittää kun arvo heittelee monella tuhannella eurolla kuukausittain. Pääasia että osingot säilyvät kasvavalla käyrällä. Tällä hetkellä näyttää forward brutto-osingot seuraavaa: joka kuukausi pitäisi tulla 515€ jos osingot tulisivat tasaisesti pitkin vuotta.

Ostin pikkaisen lisää Dominion Resources (D) utiliteettia. Osinko on 5% tuntumassa ja hyvällä kasvu-uralla. Mutta mitä sitä ostaisi seuraavaksi? Pohdin vieläkin tupakkiyhtiö Altriaa (MO), mutta vieläkin vähän mietityttää laskevat jenkkimarkkinat. AT&T (T) vaikuttaisi ihan hyvältä osinkokoneelta, mutta osingonkasvu on erittäin hidasta.

Sijoituslaina väheni kuin itsestään opintolainan avulla. Nyt on sitten lainaa korvattu toisella lainalla. Kuulostaa typerältä mutta toimii: nostaessani opintolainan tajusin tuon olevan lähes korotonta joten ihan hyvä korvata sijoituslainaa opintolainalla. Olen nyt lähes tavoitteessani sijoituslainan takaisinmaksun kanssa.


OSINKOTULOT

 

 • Cisco Systems, Inc. (CSCO) - $78.21
 • Iron Mountain (IRM) - $102.23
 • Main Street Capital (MAIN) - $11.59
 • New Residential Investment Corp. (NRZ) - $224.00
 • Realty Income Corp. (O) - $13.17
 • W.P. Carey, Inc. (WPC) - $84.24
 • S-Osuusmaksun korot - 25€
 • Mintos - 60,69€

Tässä kuussa sain yhteensä 442,82€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Kyllähän tuohon pitää taas tyytyväinen olla :)

Mintos vertaislainauspalvelu on minulla erityisseurannassa. Tähän asti tuotto on ollut erittäin hyvää 13,7% vuosituottoa. Yritän minimoida riskiä ostamalla lainoja ainoastaan sellaisilta lainantarjoajilta joiden uskon selviytyvän buy back lainan takaisinmaksusta. Sijoitan ainoastaan buy back lainoihin ja vertailen lainantarjoajia explorep2p sivustolla kuten varmasti moni muukin :) Allokaatioksi olen laittanut alle 5%, enkä sijoita kaikkia maksettuja lainoja ja korkoja takaisin markkinoille ettei tuo 5% mene yli. Automaattini on säädetty tiettyyn euromäärään ja loput rahat otan sitten ulos kuukausittain.

Osinkoja saatu vuoden 2018 aikana yhteensä 1972,52€ ennakonpidätyksen jälkeen.


*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*


Minkälainen kuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.4 kommenttia:

 1. Onko sulla mennyt buy back -menettelyyn Mintoksen lainoja? Onko se toiminut luvatusti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo. Ainakin minun tapauksessani on lainat ostettu takaisin 60 myöhästyneen päivän jälkeen. Lähinnä Mogo lainatarjoajan lainoja salkussa, näitä kannattaa vertailla sivustolla http://explorep2p.com/mintos-lender-ratings/

   Poista
 2. Sinulla on kyllä loistavan pienet menot. Ja vaikka tulot tippui niin pärjäät hyvin ja jää vielä säästöön loistavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Osaltaan kiitoksesta kuuluu myös tyttöystävälle joka maksaa tällä hetkellä ruoasta minua enemmän :)

   Poista