16.6.2018

Katsaus vuoden 2018 ensimmäiseen puolikkaaseen


Nyt kun kuusi kuukautta on takana vuotta 2018 on hyvä hengähtää hetki ja käydä läpi alkuvuoden tapahtumat. Vaikka elelenkin aika tapahtumaköyhää elämää (tai siltä ainakin välillä tuntuu kun kuuntelee muiden juttuja) niin kyllä minullekin sentään jotain kerkesi tapahtumaan.

Tammikuussa kryptot olivat ATH lukemissa ja muutenkin salkku pullisteli tuohta. Salkun arvo oli 128k€, mutta sijoituslainan osuus oli kohtuu suuri omaan makuun eli yli 19k€. Kaipasin myös vaihtelua töihin ja hyppäsin tuntemattomaan kun aloitin taloushallinnon opiskelun ja jättäydyin opintovapaalle.

Helmikuussa sijoitukset vajosivat kuin kivi 122k€. Onnekseni sain myös vähennettyä sijoituslainaa 18 tuhanteen euroon. Opinnot sujuivat hyvin mutta valitettavasti alkoi tylsyys vaivaamaan kun koulua ei ollutkaan niin paljoa kuin luulin ja oli paljon vapaa-aikaa enkä keksinyt sille mitään mukavaa tekemistä. Siksi aloinkin lähettämään kasan työharjoitteluhakemuksia.

Maaliskuussa keskityin sijoitusten myymiseen ja sijoituslainan ahkeraan lyhentämiseen. Salkku laski samalla 116k€ dollarin luisuessa mutta sain sijoituslainan hyvälle tasolle n. 12 500 euroon. Ahkera työharjoittelupaikkojen haku tuotti tulosta ja löysin palkallisen työharjoittelun. Tein sopimuksen syyskuun puoliväliin saakka. Seuraava selätettävä ongelma oli kevään kurssit. Päädyin opiskelemaan iltakursseilla. Saatiin kilpailutettua ja vaihdettua asuntolaina OP:lle 0,5% marginaalilla. Otettiin myös muutama kk. lyhennysvapaata kun pankki niitä kulutta tarjosi.

Huhtikuussa salkkuni laski pienimpään arvoonsa ties miesmuistiin. Salkun arvo oli vain 112k€. Salkku oli siis laskenut muutamassa kuukaudessa 16 000€. Psykologisesti tuo ei tuntunut oikein miltään. Olen vähän onnistunut poistamaan sitä tunteellisuutta mikä yleensä liittyy sijoitusten arvonalenemiseen. Toivottavasti se auttaa tulevaisuudessa tekemään parempia sijoituspäätöksiä. Sain nostettua pari tonnia opintolainaa jossa korko on 0,06%. Tuskin tulen näkemään enää ikinä aikoja kun raha on näin halpaa.

Toukokuussa sitten tein ahkerasti töitä ja katsoin kun salkun arvo nousi 7000€ kuukaudessa 112-119k€. Olimme viikon ihanalla Kreikan matkalla. Lämpöä ja kauniita maisemia riitti joka puolella. Olemme myös jatkaneet ahkerasti escape room -harrastustamme ostamalla aina silloin tällöin tarjous huoneen Offerillasta.

Sitten minua alkoi kaduttamaan taas että miksi sitouduin noin pitkään työharjoitteluun kun olisin ihan hyvin voinut viettää koko kesän vain chillailemalla ja katsomalla fudiksen mm-kisoja. Ei se lomailu näköjään sitten maistunutkaan itselle kun tuo alkukevät ja talvi tuntui niin löysälle. Toivottavasti sitä nyt kerkiää edes vähän katsomaan kisoja ja urheilemaan.

Onko sinulla ollut mukava ja tuottava vuoden ensimmäinen puolikas?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

8 kommenttia:

 1. Sopisikohan sinullekin parhaiten taloudellinen riippumattomuus? Voit olla töissä, jos haluat. Tai voit olla vapaalla, jos haluat. Pääoma tekee töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopisi varmasti. Matkaa on kuitenkin vielä kymmeniä vuosia siihen tilaan :D

   Poista
 2. Nimetön16.6.18

  Eikös vuoden ensimmäinen puolikas ole vielä meneillään (kesken)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, en tiedä mikä ajatusvirhe tuossakin oli. Ehkä kesä saa pollan täysin sekaisin :D

   Poista
 3. Ai niin, ps. kuvia kreikasta!

  VastaaPoista
 4. Onha sitä vuoden puolikasta vielä pari viikkoa jäljellä ;)

  VastaaPoista