3.6.2018

Kuukausikatsaus - Toukokuu 2018, dollari nousussa


Taas on kuukausi takana ja on aika tutustua lukuihin. Jäikö jotain säästöön vai menikö kaikki taivaan tuuliin? Jotta pysyisin kärryillä henkilökohtaisen talouteni tilasta pidän kirjaa tuloista, menoista ja nettovarallisuudesta. Kuukausikatsaus sisältää vain henkilökohtaiset kuluni kahden henkilön taloudessa. Katsotaan paljon sain tässä kuussa säästöön tulevaisuuden varalle.

Tulot, menot ja säästösumma 5 / 2018
 • Nettotulot 2264 €
 • Menot 1382 € ilman lainanlyhennystä
 • Säästöön 882 €


TULOT & MENOT


Tulot:

Nettopalkka 1608 €
Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen 621 €
Lisätulot 25 €

Työharjoittelusta tuli pieni palkka + soviteltu aikuiskoulutustuki

Menot:


Asumiskulut 210 €
Ruoka 100 €
Puhelin 16 €
Ravintolat 34 €
Ostokset 67 €
Matkakortti 79 €
Matkailu 457 €
Auto 185 €
Vakuutukset 0 €
Vapaa-aika 132 €
Sijoitukset 102 €


Asumiskuluihin merkkaan puolet asuntomme vastikkeesta, asuntolainan koroista ja pankin palvelumaksusta, vesimaksusta, sähköstä, autopaikasta ja netistä. Lainanlyhennyksen lasken säästöksi. Tyttöystäväni maksaa tällä hetkellä hiukkasen enemmän ruokakuluistamme pienempien tulojeni vuoksi. Aiemmin minulta meni ruokaan 150€ kuussa.

Tässä kuussa meni ylivoimaisesti eniten rahaa matkusteluun. Kreikassa tuli käytyä ja siellä meni yllättävän paljon rahhoo. Aika sama sillä rakastan matkustelua :D Ja tulipa myös varattua seuraava matka... Pari yötä köpiksessä olisi tiedossa heinäkuun lopulla. On muuten aika kalliit hotlat siellä, laatuhotelli aamupalalla keskustassa kustansi 170€ yö. No eipä siinä, tulee varmasti taas kiva matka.


VARALLISUUS


Nettovarallisuus 2.6.2018
140 977 €, +5755 € viime kuusta

Sijoitusten arvo 2.6.2018
123 773 €, +4666 € viime kuusta

Tässä kuussa oli sitten salkun arvo nousussa. Tuntuu vähän niinkuin menevän vuorokuukausin nousut ja laskut. Dollarin vahvistuminen toi hyvää vipuvartta euroissa tarkastelemaani salkun arvoon. Kesäkuussa ostan todennäköisesti Canadian Utilities -yhtiötä. Tavoitteista sen verran, että lainamäärän pienentäminen on nyt onnistunut halutulla tavalla ja siihen ei tarvitse enää keskittyä. Seuraavaksi voisi sitten keskittyä osinkojen nostamiseen tuonne 600€/kk paikkeille. Ei taida vielä tänä vuonna tapahtua mutta ehkä sitten ensi vuonna tai sitä seuraavana. Riippuu aika pitkälti siitä että miten yhtiöt nostavat osinkoaan.


OSINKOTULOT

 

 • AbbVie Inc. (ABBV) - $87.36
 • Hormel Foods (HRL) - $25.13
 • Main Street Capital (MAIN) - $11.59
 • Realty Income Corp. (O) - $13.14
 • Omega Healthcare Investors (OHI) - $154.44
 • Tanger Factory Outlets (SKT) - $78.40
 • Texas Instruments (TXN) - $29.76 
 • Sampo - 232,44€
 • Mintos - 61,50€
 • S-korot - 32€

Tässä kuussa sain yhteensä 621,01€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Taitaa tuo toukokuu olla vuoden suurin kuukausi, pitkälti Sampon ansiosta.

Osinkoja saatu vuoden 2018 aikana yhteensä 2593,53€ ennakonpidätyksen jälkeen.


*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*


Minkälainen kuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

6 kommenttia:

 1. Kivat osinkotulot normaalitulojen päälle. Lämmittää varmasti kun nyt vielä opiskeletkin. Totuus on kyllä sannonnassa `pienistä puroista iso virta`. Ainakin minä huomaan, että kun tulee tuloja monesta eri lähteestä (henkilökohtaiset palkka, pääomatulot, lapsilisät, myynti-, mainos- ja korkotulot... yrityksen myynti-, mainos-, vuokratulot, osinkotulot...), niin niistä kertyy yllättävä paljon ihan itsestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, katsotaanpas sitten kesäkuuta kun pitäisi tulla vanhasta työpaikasta loma-ajanpalkkaa ja lomarahoja. Ja työharjottelusta vielä kesätyöpalkkaa :)

   Poista
 2. Loistava kuukausi jälleen! Onko Mintosin tulot affiliate vai korkotuottoja? Missä päin Kreikka olit? :) Itsekin olin viime kuussa Kreikassa ja vietin aikana Ateenassa ja Aegina-saarella! Aivan käsittämättömän kaunis maa ja hyvää ruokaa! Viinikin oli halpaa ja hyvää (3 €/0.5 l).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkotuottoja, blogitulot ovat kohdassa "lisätulot". Oli kyllä mukavaa Karpathoksen saarella. Join enemmän noita lemon limuja, ne oli mukavan raikkaita helteessä :D

   Poista
 3. 100 e ruokaan kuulostaa mahtavan pieneltä summalta :) Toukokuu oli "pakollisten" tuhlausten kuukausi. Sadat lasten synttärit, jokaiseen alle kympin lahja, valmentajille kukkia ym. turhaa ja päättäjäiset ym. hoplopeissa..onneksi ei ole joka kuukausi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttöystäväni maksaa nyt opiskeluaikanani enemmän ruoasta. Ennen opintoja käytin noin 150e ruokaan kuussa. Olen kyllä lisännyt aika paljon kasvisruoan syöntiä nyt tänä vuonna.

   Poista