7.7.2018

Kuukausikatsaus - kesäkuu 2018


Taas on kuukausi takana ja on aika tutustua lukuihin. Jäikö jotain säästöön vai menikö kaikki taivaan tuuliin? Jotta pysyisin kärryillä henkilökohtaisen talouteni tilasta pidän kirjaa tuloista, menoista ja nettovarallisuudesta. Kuukausikatsaus sisältää vain henkilökohtaiset kuluni kahden henkilön taloudessa. Katsotaan paljon sain tässä kuussa säästöön tulevaisuuden varalle.

Tulot, menot ja säästösumma 6 / 2018
 • Nettotulot 8207 €
 • Menot 1094 € lainanlyhennyksen kanssa, 786€ ilman lainanlyhennystä
 • Säästöön 7421 € lainanlyhennys huomioon ottaen, 7113€ ilman lainanlyhennystä


TULOT & MENOT


Tulot:

Nettopalkka 7282 €
Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen 410 €
Lisätulot 515 €

Tässä kuussa tulot olivat suurimmat koko elämäni aikana. Tulonlähteitä riitti. Oli kesätyöpalkkaa, vanhan työn lomarahaa, soviteltua aikuiskoulutustukea toukokuulta, blogituloja ja osinkoja.

Menot:


Asumiskulut 518 € lainanlyhennyksen kanssa, 210€ ilman lainanlyhennystä
Ruoka 100 €
Puhelin 9 €
Ravintolat 66 €
Ostokset 110 €
Matkakortti 58 €
Matkailu - €
Auto 115 €
Vakuutukset - €
Vapaa-aika 78 €
Sijoitukset 40 €


Asumiskuluihin merkkaan puolet asuntomme vastikkeesta, asuntolainan koroista ja pankin palvelumaksusta, vesimaksusta, sähköstä, autopaikasta ja netistä. Lainanlyhennyksen lasken säästöksi. Tyttöystäväni maksaa tällä hetkellä hiukkasen enemmän ruokakuluistamme opiskeluni vuoksi. Aiemmin minulta meni ruokaan 150€ kuussa.

Kävimme kummipoikani kanssa pomppimassa hiukan tuolla Rush -trampoliinipuistossa. Huhhuh että oli kyllä rankkaa puuhaa, hetken kun pompit niin jo hiki lensi. Onnistuin melkein jo tekemään etuperin voltin mutta yksi huono laskeutuminen vähän säikäytti ja sitten lopetin ne kokeilut siihen :D Ostin myös kesäkuussa uuden squash mailan tarjouskorista. Vanha mailani olikin ostettu suklaalevyn hinnalla joten tuo mailaostos tuli ihan tarpeeseen. Bensaan meni jonninverran rahhoo sillä ajelimme mökille ja takaisin.


VARALLISUUS


Nettovarallisuus 7.7.2018
151 542€, +10 565€ viime kuusta

Sijoitusten arvo 7.7.2018
130 431€, +6658€ viime kuusta

No nythän se sitten ponkasi ylös oikein kunnolla! Nettovarallisuus hiipi vihdoin yli 150 tontun että heilahti. Mutta onko tällä sitten minkäänlaista vaikutusta elämään? Ei niin minkäänlaista. Enemmän minua kiinnostaa se että saisin osingoista ja lisätuloista sellaisen rahavirran jolla kattaa enenevissä määrin elämisen kuluja. Tuollainen tasainen rahavirta tuo turvaa toteuttaa unelmia eikä tarvitse miettiä mitä sijoituksia on pakko myydä jos tarvitsee rahaa. Mutta heinäkuu tuleekin sitten olemaan erittäin nihkeä palkan suhteen kun kesäkuun liikaa maksettu palkka vähennetään. Tässä taas kerran lisätulot tulevat apuun ja tasoittavat tilannetta.

Tässä kuussa ostin AT&T:tä jossa yield oli jo 6,2% luokkaa ja lisäsin tonnin Mintoksen vertaislainasijoituksiini niin että ne vastaavat nyt noin 5% koko sijoitussalkustani. Näillä ostoilla kuukausittainen rahavirta kasvoi taas aika mukavasti :)


OSINKOTULOT

 

 • Dominion Resources (D) - $88.51
 • Home Depot, Inc. (HD) - $27.81
 • Johnson & Johnson (JNJ) - $9.00
 • Main Street Capital (MAIN) - $28.37
 • Realty Income (O) - $13.17
 • Pfizer Inc (PFE) - $58.14
 • Qualcomm (QCOM) - $59.52
 • Target (TGT) - $62.00
 • V.F. Corporation (VFC) - $48.30
 • Mintos - 59,26€
 • S-korot - 63€

Tässä kuussa sain yhteensä 410,31€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Kyllä ne osingot on minulle se sijoittamisen suola. S-korot ovat alkaneet pienentyä ikävästi ja mietinkin nyt parin osuuden myyntiä.

Osinkoja saatu vuoden 2018 aikana yhteensä 3003,84€ ennakonpidätyksen jälkeen.


*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*


Minkälainen kuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

6 kommenttia:

 1. Todella hyvät tulot. Loistavaa!

  VastaaPoista
 2. Nimetön8.7.18

  Itsellä herää kysymys, onko oikein, että tyttöystäväsi maksaa ruokakuluista enemmän myös tällaisessa kuussa, jolloin tulosi ovat huippuluokkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, emme alkaneet säätelemään yhden kuun takia näitä maksuja, tulen nimittäin tienaamaan heinäkuussa noin 800€ :) Tulotasoni tulee säilymään aika matalana vielä toistaiseksi.

   Poista
 3. Hieno kuukausi! Valtavat tulot ja myös menot hyvin hallinnassa. Itselläni meinaa suurempien tulojen kuukausina myös menopuoli vähän lähteä lapasesta. Seuraava etappi onkin sitten 200k€.

  VastaaPoista