15.7.2018

Miksi en spekuloi osakkeen hinnannousulla


Välillä pohdin uusia strategioita sijoittamiseen. Tällä hetkellähän ostelen jenkkilästä osinkoaan kasvattavia yhtiöitä toivoen että osinkojen kasvu jatkuu jatkumistaan. Joskus mietin kuitenkin, että mitä jos panostaisin strategiassani enemmän kasvuosakkeisiin ja alkaisin spekuloimaan enemmän osakkeen hinnannousulla.

Tekisin siis esimerkiksi näin: Ostan Teslan osaketta hintaan $200 ja sitten myyn sen hintaan $400 joten tienaisin $200-verot. Huom tämä on vain esimerkki :D Tässä spekuloidaan siis osakkeen mahdollisella hinnannousulla. Pitäisi osata myydä oikealla hetkellä että saisi maksimivoiton.

Onhan tässä toki vuosien varrella muutamasta osakkeesta tullut luovuttua hiukkasen voitolla. Teslasta sain aikanaan lähes 100% voiton kuten myös 3d-printterivalmistajasta ExOnella. Yritin myös spekuloida kryptovaluutoilla mutta siitä ei jäänyt käteen kuin 300e voittoa. En osannut myydä silloin kun oltiin voitolla 450% vaan jaksoin myydä vasta 30% voitolla. Canopy Growth pilviosaketta myin sentään 100% voitolla puolet possasta. Näitä en ole vielä merkinnyt livesalkkuseurantaani.

Pahimmaksi spekulointi tappioksi voisi laskea Fingerprint Cardsin. En tiedä mitä ajattelin mutta minun spekulointitaidoillani en ainakaan onnistunut siitä raapimaan kun kasan tappiota. Taisi tulla yli 60% tappiota tuosta pelailusta. Pitää muistaa myös että aina kun myy osaketta voitolla niin joutuu maksamaan minimissään 30% pääomatuloverot. Toki tappiot saa myös vähentää voitoista. En tiedä miksi mutta minua ärsyttää maksaa tuo 30% veroa. Toinen vaihtoehto olisi että jättäisi vaan osakkeet salkkuun ja lunastaisi voitot myöhemmin.

Osinkojen suhteen minua taas ei niin paljoa haittaa veroa maksaa, osinkotulo tuntuu jotenkin ns. ylimääräiseltä. Minulle jää kuitenkin osake jäljelle, mutta saan siitä säännöllisin väliajoin kuitenkin tuloa. Eri tilanne olisi jos joutuisi tekemään rahaa ainoastaan osakkeita ostamalla ja myymällä. Nyt kuitenkin osingoista tulee säännöllistä ja mukavaa rahavirtaa.

Syyni siis siihen etten harrasta enenevissä määrin osakkeen osto ja myyntihinnalla spekulointia on seuraava: en luota tarpeeksi siihen että tietäisin osakkeen olevan selvästi aliarvostettu ja hinnan tulevaisuudessa nousevan. Minulle helpompaa on vain ostaa osakkeita joissa näen potentiaalia osingon korotukseen tulevaisuudessa. Pari tällaista osaketta onkin jo kiikarissa, mutta hinnat hiukkasen hirvittävät :) Tällä hetkellä tutkailen TJX ja SBUX yhtiöitä mutta katsotaan nyt saanko painettua ostonappia joku päivä.

*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*

Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

6 kommenttia:

 1. Tuo voitolla myyminen todellakin poistaa välistä veron ja sitten pitäisi olla vielä uusi, parempi sijoituskohde (+ myynnistä ja ostosta kulut). Uskon että jos minulla olisi isompi osinko-osakesalkku (nyt en ole osanut pitää sijoituksia osakkeissa, vaan olen aina realisoinnut), niin siinä sivussa voisi olla ihan mielenkiintoista pitää pientä kasvuyhtiösalkkua aktiivisena... ihan mielenkiinnosta ja sen osuus voisi olla tosi pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se toki mielenkiintoista spekuloida hinnalla :)

   Poista
 2. Nimetön20.7.18

  Onko sulla joku selkeä syy miksi ostat vain Jenkkilästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän valikoimaa ja pidemmät osingonkasvatushistoriat.

   Poista
  2. Nimetön23.7.18

   Jees. Itselläni oli strategiana ostaa vanguardin dividend appreciation ETF:ää, kunnes se lysti kiellettiin. Nyt vähän hakusessa vielä miten jatkaa tätä harrastusta. Jos USA:sta haluaa osinkoja niin taitaa nykyään suorat osakesijoitukset olla ainoa tapa välttää tuplaverotus...?

   Poista
  3. Näin olen itse ymmärtänyt, mutta korjatkaa toki joku jos olen väärässä. Eipä olisi ensimmäinen kerta :D

   Poista