12.8.2018

Kesäkuulumisia


Kyllä kesää on vielä jäljellä! Mittari näyttää nyt hiukkasen yli pariakymmentä astetta, joten vielä lämpöä riittää. Tänä kesä on ollut aika erilainen verrattuna moneen edelliseen kesään sen suhteen että olen ollut uudessä työpaikassa työharjoittelussa ja minulla ei myöskään ole ollut kunnon kesälomaa lukuun ottamatta toukokuussa tehtyä viikon Kreikan matkaa.

Välillä tuntui että valitsin vähän väärin juuri tämän kesän työskentelylle: alkukesästä oli jalkapallon mm-kisat ja sitten vielä tyttöystävä jäi heinäkuussa kuukauden lomalle parhaiden kesäsäiden jälkeen. Itse taas olen painanut töissä hiki hatussa, toki nauttien viileästä ilmastoinnista työpaikalla. On se silti välillä ollut vähän tylsää kun muut ovat päivät pitkät rannalla nauttien liki 30 asteen helteestä kun itse naputtelee tietokonetta :D

Mutta valitus sikseen, kohtahan tämä kesä onkin jo ohi. Muutokset elämässä saavat aikaan oivalluksia omaan tilanteeseen riippuen. Opinnot jatkuvat verkkokurssilla ja harjoittelukin loppuu syyskuussa. Sitten alkaa taas hiukan rennompi aika vapaa-ajan suhteen. Pitihän sitä jotain keksiä, ja nyt sitten aloitan ensi viikolla uuden harrastuksen. Alan pelaamaan tennistä valmennuksen alla kerran viikossa ainakin näin aluksi. Säästäjälle tuo kerran viikossakin tulee ihan tarpeeksi kalliiksi, laskin että pelkkään valmennukseen menee satanen kuussa, mutta luulisi ainakin että jotain tulee myös opittua. Siihen toki varusteet yms päälle. Mihinkäs muuhun sitä rahaa kannattaa käyttää kuin mukaviin harrastuksiin?

Koska työpaikalla niin moni pelailee varsinkin kesäisin tennistä ulkokentillä joita löytyy paljon ympäri pk-seutua, niin olisi itsekin kiva osata pelata. Ensi kesänä pitää sitten mennä pelailemaan enemmän ulos. Se on ihan mukavaa ulkoliikuntaa.

Mutta se oivallus mitä sain tässä kesän aikana oli, että ensi kesänä en aio olla töissä niin paljoa kuin tänä kesänä. Oli sää mikä hyvänsä niin kyllä Suomen kesässä on jotain mikä vetää minua puoleensa. Virtaa riittää tosi paljon enemmän kun on niin valoisaa ja kyllä se lämpökin on ihan mukavaa loskaan verrattuna, kunhan ei ole vaan liian kuumaa. Meidän kämpästä tulee nimittäin sellainen pätsi että välillä harkitsen ihan tosissani ilmalämpöpumpun ostoa. Se olisi sitten pelkästään viilennystä varten sillä meillä on taloyhtiössä kaukolämpö käytössä. En ole kuitenkaan vielä investoinut viilennyslaitteeseen. Ehkäpä ensi vuonna voisi tornituulettimen hommata.

Tässä taas huomaa miten käytän mieluiten rahaa elämyksiin, uskon että tenniksen opettelu tuo paljon mukavaa tekemistä. Olisihan sitä voinut ostaa vaikkapa 75 tuuman teeveen, mutta en usko että se toisi minulle yhtä paljon iloa. Minulle voisi myös sopi aika hyvin tuo Pohatan ja Downshiftaajan malli eli about 50% työaika ja loput sitten vapaa-aikaa. Tämä mahdollistaisi mukavan balanssin työn ja vapaa-ajan suhteen. Katsotaan sitten aikanaan kun palaa töihin että miten sopii asiat. Sijoittaminen ja osinkojen vastaanottaminen on mahdollistanut vapaammat suunnitelmat työn suhteen, joten suosittelen sinuakin aloittamaan sijoittamisen Nordnetin kautta!


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

8 kommenttia:

 1. Nimetön12.8.18

  Omalla työpaikalla mahdollista 4-päiväiseen viikkoon, mutta 2.5 päiväinen voi olla aika lailla mahdottomuus ainakin teknologisella alalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se joillain onnistuu. Esim Pohatta tekee 50 pinnasta työviikkoa.

   Poista
 2. Nimetön12.8.18

  Harrastukset ovat ehdottomasti paras kohde rahan käyttöön! Toisena tulee matkustaminen.

  Aina hyvä välillä muistutella itselleen miksi sitä rahaa haluaa niin paljon säästää ja sijoittaa. Luultavasti alitajunnassa junnaa pelko köyhyydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäköhän se oli itsellä. Varmaan turvallisuuden tunne.

   Poista
 3. Tennis kiinnostaa myös itseäni, eikä siinä voi pieleen mennä että uutta ryhmäliikuntaa (Tai no parilajia) harrastaa :) Varmasti tulee sparrauskavereita pelikavereista muillekin elämän osa-alueille. Itsekin olin koko heinäkuun oikeastaan töissä, ei sikäli harmittanut kun puolisokin oli. Mutta ensi kesänä ehkä uudet tuulet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä tosi hyvä opettaja tuolla. Kahdella kerralla oppinut jo vaikka mitä =)

   Poista
 4. Itsekin olen miettinyt tuota työajan vähentämistä. Joku 20 tuntia viikossa kuulostaisi kieltämättä aika hyvältä. Tosin muutama vuosi tässä varmaan pitää vielä tykittää vähän kovempaa, kun perheenlisäystä tulossa ja kulut myös väistämättä jonkin verran kasvaa sen mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne sanovat että kulut tuppaavat silloin hieman nousemaan :D

   Poista