4.8.2018

Kuukausikatsaus - heinäkuu 2018


Taas on kuukausi takana ja on aika tutustua lukuihin. Jäikö jotain säästöön vai menikö kaikki taivaan tuuliin? Jotta pysyisin kärryillä henkilökohtaisen talouteni tilasta pidän kirjaa tuloista, menoista ja nettovarallisuudesta. Kuukausikatsaus sisältää vain henkilökohtaiset kuluni kahden henkilön taloudessa. Katsotaan paljonko sain tässä kuussa säästöön tulevaisuuden varalle.

Tulot, menot ja säästösumma 7 / 2018
 • Nettotulot 1514 €
 • Menot 1554 € lainanlyhennyksen kanssa, 1246€ ilman lainanlyhennystä
 • Säästöön -40 € lainanlyhennys huomioon ottaen, 268€ ilman lainanlyhennystä


TULOT & MENOT


Tulot:

Nettopalkka 1109 €
Osinkotulot ennakonpidätyksen jälkeen 405 €
Lisätulot - €

Kuten kirjoitin jo viime kuussa niin tämän kuun pienet tulot olivat täysin odotettavissa. Odotan saman linjan jatkuvan myös elokuussa, jonkun verran pitäisi kyllä tulla blogituloja.

Menot:


Asumiskulut 518 € lainanlyhennyksen kanssa, 210€ ilman lainanlyhennystä
Ruoka 100 €
Puhelin 8 €
Ravintolat 44 €
Ostokset 590 €
Matkakortti - €
Matkailu 178 €
Auto 25 €
Vakuutukset - €
Vapaa-aika 71 €
Sijoitukset 20 €


Asumiskuluihin merkkaan puolet asuntomme vastikkeesta, asuntolainan koroista ja pankin palvelumaksusta, vesimaksusta, sähköstä, autopaikasta ja netistä. Tyttöystäväni maksaa tällä hetkellä hiukkasen enemmän ruokakuluistamme opiskeluni vuoksi. Aiemmin minulta meni ruokaan noin 150€ kuussa.

Ohhoh, taisi tulla melkein kulutusennätys tälle vuodelle. Se ei tosin haittaa sillä oli kyllä kivaakin. Oli hyvä sää ja menimme vielä ulkomaanmatkalle. Köpiksessä tuli käytyä ilmaisilla norskin lennoilla, mutta maissa ei sitten ollutkaan enää ilmaista. Korkea hintataso ei sinänsä tullut yllätyksenä, mutta on se pohjoismaissa matkustaminen kyllä selvästi kalliimpaa kuin tuolla etelässä. Nyt ei jaksa kyllä hetkeen matkustaa vaikka pisteitä odottelee taas 120 euron arvosta tilillä. No ehkä sitä Tallinnassa voisi piipahtaa syyskuussa.

Kuun iso ostos oli uusi sänky johon kului muutama saturainen. Onneksi Ikean kotiinkuljetus oli -50% tarjouksessa. No meninpä sitten vielä ostamaan uuden pyöränkin, se oli tosin halpa 3-vaihteinen mummopyörä 199€ tarjouksesta :D


VARALLISUUS


Nettovarallisuus 4.8.2018
153 546€, +2004€ viime kuusta

Sijoitusten arvo 4.8.2018
135 653€, +5222€ viime kuusta

Tasaista tahtia eteenpäin, sopii ihan passelisti minulle. Elokuulle ei ole suuria liikkeitä salkulle tiedossa. Ehkä yksi uusi yritys mahtuisi salkkuuni. Illinois Tool Worksia olen katsellut sillä silmällä. Katsotaan nappaako syöttiin.

Heinäkuussa ostin salkkuuni Altriaa ja heitin kryptovaluutat pois salkusta. Lopputulos oli voittoa 298€. Tuo oli taas yksi osoitus siitä etten ikinä osaa myydä huipulta joten parempi pysytellä vaan osingoissa :D Kevensin Canopya tonnilla. No siitä sentään tuli 100% voittoa.


OSINKOTULOT

 

 • Cisco Systems (CSCO) - $78.21
 • Digital Realty (DLR) - $39.39
 • Iron Mountain (IRM) - $102.81
 • Main Street Capital (MAIN) - $11.59
 • New Residential Investment (NRZ) - $224.00
 • Realty Income (O) - $13.20
 • W.P. Carey (WPC) - $86.70
 • Mintos - 72,43€
 • Fast Invest -  4,10€

Tässä kuussa sain yhteensä 404,86€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. Mukavaa kun kuusta toiseen tulee nykyään tasaisesti yli 400€ ylimääräistä tuloa.

Osinkoja saatu vuoden 2018 aikana yhteensä 3408,70€ ennakonpidätyksen jälkeen.


*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*


Minkälainen kuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

6 kommenttia:

 1. Osinkotulojen tasaisuus on suotavaa mikäli peruselämistä rahoitetaan pääomatuloilla koska ainakin omalla kohdalla osinkosalkun koostuessa kotimaisista osakkeista, tulevat osingot kokonaisuudessaan maksuun aina keväisin.

  Tasaisempaa tuloa tosin edustaa sijoitusasuntoni, mutta pidemmällä aikavälillä on selkeä tarkoitukseni vähentää riippuvuuttani niistä ja nostaa suorien osakkeiden painoa.
  Hienoa nähdä kuinka sinulla osingot muodostavat jo tärkeän osan tuloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kotimaisten osakkeiden osinkot voisi laittaa hetkeksi bn tilille säästöön ja käyttää niitä sitten tarpeen mukaan.

   Poista
 2. Miten tulet toimeen 100€ ruokabudjetilla. Itsellä menee meidän perheen ruokiin monen kertaisesti tuo ja vaimoni käy vielä tämän lisäksi reilusti itse kaupassa myös ostamassa ruokaa niin olisi todella kiva keksiä miten saataisiin tuota kustannusta tiputettua alemmaksi. Mitä te syötte oikeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten mainittua niin tyttöystäväni maksaa tällä hetkellä enemmän ruokakuluistani. Ennen kuin teimme tämän sopimuksen niin maksoin keskimäärin 150e kuussa ruoasta. Ruokavalio sisältää lounaaksi salaattia jossa on proteiinina soijapapuja tai muita papuja, iltaruoaksi esim tofukastiketta ja riisiä. Liha on yleensä naudan jauhelihaa. Ruokabudjettiin ei kuulu taloustavarat eikä ravintolaruokailu.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen blogi! Ja mainiota tuo tasainen kuukausittainen osinkotulo, taidan pyrkiä samaan. Pitänee siis ostella jenkkiosakkeita.

  VastaaPoista