5.9.2018

PeerBerry - hajauttaminen eri vertaislainapalveluihin jatkuu


Aiemmin olen sijoittanut vertaislainoihin Mintoksen, Fast Investin ja Bulkestaten kautta. Hajautus on kuitenkin myös vertaislainoissa vähintään yhtä tärkeää kuin osakkeissa, munia ei kannata laittaa samaan koriin. Riskiä voi laskea sijoittamalla useamman palvelun kautta (alustariski) ja minä olen myös tekemässä samaa, aloin nimittäin sijoittamaan jo neljännen palvelun kautta.

PeerBerry viettää kohta 1-vuotispäiväänsä, sillä marraskuussa 2017 Aventus lainafirma halusi avata oman vertaislainapalvelunsa ja he kehittivät PeerBerryn. Minä taasen törmäsin tähän palveluun pari kuukautta sitten ja aloitin sijoittamaan heidän kauttaan. Alla hieman kokemuksiani PeerBerrystä:


Positiivista

Lainoja hyvin tarjolla. Automaattisijoitustyökalu sijoittaa lainat nopeasti, kunhan filtterissä on 11% lainat. Buy back on aika normaali, 60 myöhästymispäivän jälkeen tapahtuva. Palvelussa on lähinnä lyhyitä lainoja, yleensä alle 1kk pituisia. Alusta on todella hyvää designia ja raporteista löytyy paljon hyödyllistä tietoa. Raha siirtyy nopeasti sijoitustilille ja tililtä takaisin pankkitilille.

Negatiivista


Ainut negatiivinen asia mitä olen tähän asti keksinyt palvelusta on se että korko on vain 11%. Toisaalta se on tarpeeksi korkea vertaislainauksen hajauttamiseen, mutta olisihan se mukava saada vielä korkeampaa korkoa. Jos pitäisi sijoittaa vain yhteen vertaislainapalveluun niin PeerPerry ei olisi minun ykkösvalintani muita palveluita pienemmän koron vuoksi.

Tähän asti hajauttamiseni eri alustoihin on toiminut ihan buenosti. Näihin sijoittamaani rahamäärää en ole lisännyt yhtään tippaa, olen pysytellyt kiltisti alle 5% salkusta hallitakseni riskiä. Aion ottaa hajautukseen vielä 1-2 palvelua lisää tässä tai ensi kuussa. Onhan tämä vertaislainaus ollut ihan hyvä pikkumauste salkkuun, mutta en minä näihin uskaltaisi isoja potteja laittaa. Parempi vain pysytellä tukevasti osakkeissa.

Päivitys 25.11.2019: En sijoita tällä hetkellä aktiivisesti Peerberryn kautta sillä olen keskittynyt lähiaikoina ainoastaan sijoituslainani lyhentämiseen.


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. Tehdessään sijoituksen on riskinä pääoman täydellinen menettäminen. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

4 kommenttia:

 1. Nimetön5.10.18

  Omat kokemukset parilta kuukaudelta: Lainoja todella vähän tarjolla, joskus ei lainkaan. Lähestulkoon kaikki lainat myöhässä, eli täällä kaupatut lainat lienevät alinta roskasakkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla vähä samaa kokemusta. Kyllä näissä palveluissa on isoja eroja. Mintoksesta saa taas yli 12% korkoa vuoden lainoista...

   Poista
 2. PeerBerry on ollut mainio vertaislaina-alusta parin kuukauden käytön jälkeen.

  VastaaPoista