27.11.2018

Sijoitus Invest jälkimainingitNyt kun messut on ohi niin ajattelin kirjoittaa muutaman mietteen tämän vuoden Sijoitus Invest messuista.

Esiintyminen messuilla oli itselleni ensimmäinen ja se meni omasta mielestäni todella hyvin. Aiheena piti olla amerikkalaiset osinkoyhtiöt, mutta kyllä se lähes kokonaan kului sitten omasta sijoitushistoriasta kertomiseen se oma puheenvuoroni. Toisaalta tuollaista pyyntöä oli tullutkin, haluttiin yksityissijoittajia kertomaan omasta sijoitustarinastaan.

Olihan siinä vähän teknisiä haasteita kun ei powerpointin vaihtamiseen tarkoitettu kapula toiminutkaan. Kävelin ees taas lavaa vaihtelemaan slideja. Myös mikrofoni toimi jostain syystä liian hiljaisella ja järjestäjät vaihtoivatkin sitten myöhempiin esityksiin käsimikkeihin.

Tilasta sen verran, että tällä kertaa tila tuntui aika kolkolta. Oltiin siirrytty yläkertaan messukeskuksessa. Valaistus oli aika himmeällä ja tilaa riitti yllinkyllin. Tuollaisen pohjan takia ääni kaikui aikalailla ja monesti esitykset sekoittuivat toisiinsa. Näin kävi myös minun esityksen aikana, yleisöllä oli välillä vaikeuksia kuulla tarpeeksi hyvin kun toisesta salista ämyrit kolisivat :D

Jostain syystä yrityksiäkin tuntui olevan aiempia vuosia vähemmän, kuten myös porukkaa. Torstaina kävijöitä vielä riitti mutta perjantaina messut tuntuivat tosi tyhjiltä. Nuoria oli vähemmän myös kuin viime vuonna, johtuikohan kryptojen hinnanlaskusta vai mistä? Jaa a.

Oli kyllä hauskaa kokeilla bemarin i8 roadsteria. Se oli sellainen kippo, että hyvä kun pois pääsi. Ihan kuin olisi ollut jossain kupissa. Myös karkkeja tuli haettua ihan urakalla, nyt voisi kyllä pitää makeasta pienen tauon.

Parastahan näissä on tuo verkostoituminen niin kuin aina. Tuli juteltua monelle tutulle ja tuntemattomalle kävijälle ja oli mukavaa vaihdella kuulumisia. Kyllä näille messuille on selvästi paikkansa, mutta jotenkin tuli tänä vuonna mieleen, että onko kaksi sijoitusmessua pk-seudulla parin kk sisällä liikaa? Oli yksipäiväiset uudet messut Sijoittaja 2018 syyskuussa ja sitten oli nämä Sijoitus Invest messut nyt marraskuussa. Riittäisivätkö vain yhdet messut ja kauan niiden pitäisi sitten kestää, päivän vai kaksi? No, valitettavasti minulla ei ole vastausta tähän kysymykseen.

Mukavaa kun on niin paljon samanhenkistä porukkaa samassa tilassa. Ensi vuonna menen taas messuille, se on varma se!

Olitko messuilla, mitä mieltä sinä olit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti