5.11.2018

Sijoituskatsaus - lokakuu 2018


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden markkinatapahtumia.

Blogrollistani löytyy kymmeniä blogeja joiden kirjoittajat kertovat tunnollisesti kuukauden tulot ja menot sekä säästöasteensa. Eikä siinä mitään, mielenkiintoistahan niitä on myös lukea. Itse aion tästä lähtien kirjoittaa kuitenkin vain sijoituksistani ja unohdan menoni sekä tuloni. Näistä olen pitänyt jo vuosikaudet kirjaa excelissä, mikä alkaa jo pikkuhiljaa kyllästyttämään. Vuosien saatossa on nimittäin tullut huomattua, että minulle jää säästöön lähes aina rahaa ilman mitään erikoisia ponnisteluja. Toinen asia minkä unohdan tällä erää on omaisuuden tarkastelu. Sijoitussalkku merkkaa minulle paljon enemmän kuin nettovarallisuus, sillä se tuo mukavaa lisätuloa palkan päälle. Nyt kun uudistukset on saatu pois tieltä niin mennään tutkimaan lokakuun sijoituslukuja ja tapahtumia:

Sijoitusten kehitys


Sijoitusten arvo 4.11.2018
140 372, -3327€ viime kuusta

Tuli vähäsen dippiä salkkuun. Ei auttanut vaikka lisäsi pääomaa salkkuun, kyllähän se silti vajosi alaspäin. Ei ihan kuin kivi, mutta kuitenkin. Sellaista se sijoittaminen tuppaa olemaan, välillä salkun arvo kasvaa ja välillä se menee alaspäin. Sellaisena aikana kun salkun arvo laskee tuhansia euroja, lämmittävät osingot mieltä. Ei kai siinä sijoittamisessa paljoa järkeä olisi jos pelkäisi salkun arvon laskua :D

 

Osinkotulot

 

 • Altria Group (MO) - $64.80
 • Cisco Systems (CSCO) - $78.21
 • Digital Realty (DLR) - $39.39
 • Iron Mountain (IRM) - $102.81
 • Illinois Tool Works (ITW) - $33.00
 • Main Street Capital (MAIN) - $11.90
 • New Residential Investment (NRZ) - $224.00
 • Realty Income (O) - $13.23
 • W.P. Carey (WPC) - $87.12
 • Envestio - 26,96€
 • Mintos - 11,39€
 • Fast Invest -  26,00€
 • Peerberry - 4,89€

Tässä kuussa sain yhteensä 553,81€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. 6000€ vuodessa lähestyy, mutta ei taida ihan tulla täyteen. Ehkäpä sitten ensi vuonna? :) Mutta hyvää rahaa kumminkin taas.

Osinkoja saatu vuoden 2018 aikana yhteensä 4681,69€ ennakonpidätyksen jälkeen.*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*

Kuukauden ostot/myynnit


Uutena positiona otin kyytiin BlackRock varainhoitotaloa 11 kpl. Vuoden osinkokertymä pitäisi lisääntyä 121 eurolla. Koneen heitin mäkeen salkusta. Miksi näin? Laatuyhtiöhän se on toki kyseessä joo, mutta alkoi ärsyttämään liikaa tuo liikevaihdon paikallaan pysyminen. Olisin halunnut nähdä enemmän kasvua.

BlackRock taasen kasvaa passiivisten indeksirahastojensa turvin hyvää vauhtia. Nykyosinko on yli 3% luokkaa, osinkoa on nostettu yhtäjaksoisesti 9 vuonna ja 5-vuoden keskimääräinen osingonkasvu on lähes 11% vuodessa.

Markkinatapahtumia


Vola lisääntyi lokakuussa ja mentiin ylös ja alas. Mielenkiintoisimpana juttuna jäi päähän lokakuusta suuret kurssiliikkeet tulosvaroitusten tai tulosten jälkeen kotopörssissämme. F-secure, Lehto, Loudspring, Next Games. Joku näistä taisi tulla marraskuun puolella mutta eniveis. Next Gamesin rökälelasku osui suurimpana omaan silmääni. Varmaan siksi, että pidin hetken osakkeita salkussani annin jälkeen ja myin ne aika pian muutaman kympin voitolla. Ei strategiaani oikein sovi osakkeet joilla ei ole pitkää osingonkasvatushistoriaa. Eipä noista peliyhtiöistä ikinä voi tietää miten ne tulee menemään.

Loudspring on myös toinen laskukeisari, tuota yritystä haluaisin omistaa joskus salkussa. Ongelma vaan on se etten tiedä missä pohja on, vajoaa osake nimittäin aika kovaa vauhtia. Vaikkei osinkoa maksetakaan niin olisi ihan kiva omistaa tuollaista cleantech firmaa. ResQ tulee toki käytettyä jonkin verran.

Fafa's:lla on anti menossa Invesdorissa. Melkein osallistuin antiin ennen kuin luin ehtoja tarkemmin: yhtiö jakautui kahtia ja sijoittajille tarjotaan ns. huonompaa palaa: Fafa´s Plats Oy:tä joka vastaa Suomen ravintolatoiminnasta, mutta parempi osa eli Fafa´s Trademark International Oy joka omistaa tavaramerkin ja ulkomaiset toiminnot jäisi sijoituksen ulkopuolelle. Sijoitan siis mieluummin rahani yhteen falafel pitaleipään :)

Minkälainen sijoituskuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

16 kommenttia:

 1. Hienoja omistuksia sinulla salkussa, ITW on yksi omia suosikkejani. Samoin MAIN ja varsinkin WPC ovat sellaisia yrityksiä, jotka ovat koko ajan tuloillaan omaan salkkuuni, mutta syystä tai toisesta en ole saanut ostonappia painettua. Näistä varsinkin WPC on tällä hetkellä seurantalistallani ykkösenä tuon äsken toteutetun CPA:17 "yhdistymisen" myötä. Yield on aika messevä ja payout silti kuitenkin hallinnassa. NAV/sharea olen yrittänyt selvittää/laskea, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Ja kokemuksen syvällä rintaäänella sanoisin, että älä vaan ikinä milloinkaan koske Cleantech Invest/Loudspringiin... köh köh...kröhöm... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset vielä joskus ostamaan noita mainitsemiasi osakkeita :)

   Poista
 2. Minä en uskaltanut sijoittaa mihinkään. Ostos piti tehdä, mutta en saanut aikaiseksi, kun kurssit vaan laski.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä paikkoja tulee varmaan vielä :)

   Poista
 3. Tulojen ja menojen seuranta käy todellakin pitkäveteiseksi, kun on luonnostaan säästäväinen, eikä suuria muutoksia tapahdu. Itsellä seuranta toki omaan käyttöön edelleen voimissaan, mutta tarkoituksena ainoastaan oma tilannetiedon ylläpito. Kerran vuodessa julkaisen koko vuoden kulutuskäyttäytymisen blogissa.

  Oman sijoitussalkun osalta lokakuussa saavutettiin torjuntavoitto, kun yli 14% lasku taittui ainoastaan 8-prosenttiin. Laskua euromääräisesti siis vain noin 14 500€.

  VastaaPoista
 4. Nimetön5.11.18

  Kone taitaa alkaa toimiin parantaakseen kannattavuuttaan. Viime viikolla ilmoittivat yt-neuvotteluista, joten kyllä siellä toimitaan asioiden eteen. Hyvällä vai pahalla tavalla, se jää nähtäväksi.

  Blackrock ihan mielenkiintoinen osto. Tässä muuten yksi hyvä syy miksi Vanguardin ETF:t olisivat parhaat. Eli Vanguardin omistavat itse rahastojen omistajat, jolloin hallinnointi palkkiot voidaan pitää alhaisina, kun ei tarvitse lihottaa muiden sijoittajien lompakkoja. Blackrockin yli 3% osinko saadaan tietysti rahastojen hallinnointipalkkioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuloksen pitäisi kasvaa hyvää tahtia, mutta katsotaan nyt :)

   Poista
 5. Mukavampi on tämä uusi, sijoituksiin keskittyvä tyyli 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma, joskus on vaan kehitettävä vähän tyyliä. Muuten ajaa aika ohi :D

   Poista
 6. Ei tuo vielä kovin kummoinen mahalasku ole. Itseltäni suli noin 10%, Vincit ottanut hittiä niin sanotusti. Eipä haittaa. Osto mahdollisuuksia vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tässä mitään hätää kärsimässä olla :)

   Poista
 7. Myin viime vuonna kaiken pois kun vaihdettiin asuntoa. Sen jälkeen rakennettiin asuntolainaa lyhellessä 20,000e käteispositio, missä max 20% osakeallokaatio ja sijoitussalkkuun 1500-2000e/kk lisää. Kurssit voivat rimpuilla 1-2v mihin tahansa, mitä pidempään, sitä parempi. Uskon että jos pääsen shoppailemaan 1-3 vuoden sisään 50-70t€ käteissalkulla, tulen pärjäämään mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia että budjetti on ylijäämäinen kuten teillä :)

   Poista
 8. Mitäs, aikasta paljon alaspäin tässä kuussa. Lisäsijoitukset eivät juuri auttaneet haavojen nuolemista ja iso osa niistä sattui päiviin juuri ennen laskun alkua. Samoin kuin viime helmikuussa. Ei kai tässä voi muuta tehdä kuin jatkaa entiseen malliin ja odottaa palautumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonkun verran ollaankin jo palailtu kursseihin.

   Poista