9.12.2018

Sijoituskatsaus - marraskuu 2018


Taas on kuukausi sijoittamista takana ja on aika tutustua lukuihin. Tutkin kerran kuussa paljonko sain osinkoja, miltä salkku näyttää ja tuliko tehtyä kauppaa. Käyn myös läpi kuukauden markkinatapahtumia.

Sijoitusten kehitys


Sijoitusten arvo 9.12.2018
138 864 €
125 137 € ilman sijoituslainaa

Pikkaisen oli laskua nyt sijoituksissa, mutta osingot tulevat sentään joka kuukausi.

 

Osinkotulot

 

 • AbbVie Inc. (ABBV) - $87.36
 • Hormel Foods (HRL) - $25.12
 • Main Street Capital (MAIN) - $11.90
 • Realty Income Corp. (O) - $13.23
 • Omega Healthcare Investors (OHI) - $154.44
 • Tanger Factory Outlets (SKT) - $78.75
 • Texas Instruments (TXN) - $38.50
 • AT&T (T) - $72.50
 • Envestio - 24,84€
 • Mintos - 9,82€
 • Fast Invest -  24,78€
 • Peerberry - 3,81€

Tässä kuussa sain yhteensä 424,07€ osinkoja ennakonpidätyksen jälkeen. 6000 euron vuosiosingot jäävät tänä vuonna harmillisen kauaksi. Ensi vuonna todennäköisesti mennään sitten tuon rajan yli että poksahtaa!

Osinkoja saatu vuoden 2018 aikana yhteensä 5105,76€ ennakonpidätyksen jälkeen.*Sijoita nyt Nordnet Superrahasto Suomeen täysin kuluitta*

Kuukauden ostot/myynnit


Valitettavasti ei ollut varoja tehdä marraskuussa ostoja, tuli ostettua nimittäin paljon tavaroita vauvaa varten. Jos nyt joulukuussa pääsisi osakkeitakin ostelemaan. Tai sitten ei... Pitää nimittäin seuraavaksi ostaa joululahjat :D

Vähän mietityttää josko ostaisi paria REIT osaketta vivulla salkkuun. Mietinnässä on Kimco Realty jossa olisi tarjolla 6,6% osinko ja Uniti Group jossa osinkoprosentti olisi 12,4. Uniti vaikuttaa riskisemmältä, mutta luulenpa salkussani olevan tilaa myös hiukan riskisemmälle paperille.

Markkinatapahtumia


Marraskuussa sahailtiin aikalailla ees taas osakekursseissa. Välillä kurssit huusivat punaista ja välillä vihreää. Sellaista se osakkeisiin sijoittaminen on, jos ei volatiliteettia kestä niin kannattaa pysyä talletustilisijoittajana. Jotenkin tuntuu, että on pikkuhiljaa alkanut kehittyä sijoittamisessa. Muutama vuosi siinä meni mutta nyt en ole pitkään aikaan tehnyt sellaista ns turhaa kauppaa. Käsien päällä istuminen on kannattanut.

Aiemmin suurin osa tekemistäni myynneistä osoittautui monesti täysin turhaksi. Ja jos olisin ollut noina hetkinä tekemättä mitään niin olisin todennäköisesti menestynyt paremmin :D Johtuneeko osakelaskun sietäminen siitä että on tässä pelissä vielä voitolla kun tuli aloitettua jo 2011? Voipi olla ettei olisi yhtä hauskaa jos olisi vaikka 15% miinuksella heti kättelyssä.

Minkälainen sijoituskuukausi sinulla oli?


Tämä kirjoitus sisältää affiliate linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.

10 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä olla hieman kateellinen sun osinkotuloille :) Itselläni vielä tuo 100k salkkukin aika pitkän matkan päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se sieltä hiljalleen kasvaa kun tekee sinnikkäästi töitä :)

   Poista
 2. Täällä vastaavasti hyvä käsien päällä istumisen harjoitus meneillään, kun otin loppukesästä kiinni OMXH25:een itselleni merkittävällä panoksella... Lokakuun jälkeen päätin, että mennään sitten vaikka pohjan kautta, mutta tappiolla en ota varoja sieltä ulos. Sinänsä salkku on kohtuullisessa tasapainossa, kun olen (mm. tämän blogin innoittamana) latonut salkkuun defensiivisiä osinkolappuja, joiden toivon tuovan balanssia ison romahduksen aikana. Tällä hetkellä kerään käteistä hyviin ostonpaikkoihin ja toisaalta osinkolaarin laventamiseen. Vielä ei ole ajankohtaista raapia kasaan "puuhasalkkua", johon siis noita mainitsemiasi hyvin riskisiä/spekulatiivisia lappuja voisi pudotella. Vaikka sitten selvästi normaaleja ostoeriä pienempinä siivuina. Oletko itse pohtinut tällaisen jokerisalkun kasaamista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä aina välillä tulee mietittyä. Jotenkin pelottaa että sitten vain häviäisin kaikki osingot sillä pelisalkun pyörityksellä :D

   Poista
 3. Jos riskisemmät, todella korkeaa osinkotuottoa maksavat REITit on mietinnässä, niin aika hyviä vaihtoehtoja on myös American Capital Agency (AGNC / 12.1%) ja Annaly Capital Management (NLY / 11.9%). En tiedä kuinka hyvin soveltuvat vivutettaviksi tällä hetkellä, mutta ainakin ilman vipua ovat mielestäni kelpo papereita myös nykyiseen markkinaan ja pidempään holdiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, jotenkin tuntuu että noissa high yield osakkeissa voi polttaa näppinsä jos yhtiö yhtäkkiä laskeekin osinkoaan. Toki NRZ löytyy salkusta, mutta todennäköisesti saa siihen jäädäkin :)

   Poista
 4. Et taida kuukausikuluja enää julkistella mutta täällä olisi ainakin yksi ketä kiinnostaa tulevan vauvan kulut.
  terv. perheellinen joka kateellisena tsekkailee lapsettomien sijoitusvaroja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oli ihan tietoinen päätös lopettaa niiden julkaisu. Toisaalta vuosikausien toiston takia ja toisaalta tämän ajanjakson takia kun rahat ovat vähän kuin yhteiset puolison kanssa. Voisihan sitä harkita, että tekisi joskus vauvan kuluista postauksen :)

   Poista
 5. ...niin ja sijoituskuukausi meni hienosti. Sain vihdoinkin avattua tilin nordnettiin sekä alotettua oikeasti pitkän tutkailun jälkeen. Että jos on antaa ihan nollasalkun vinkkiä ensiostoon niin vielä ehdit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni aloittaa indeksin ostolla, niin tekisin varmaan itsekin jos olisin aloittelija.

   Poista