21.1.2019

Bondora Go & Grow tekee vertaislainoihin sijoittamisen helpoksi


Kaupallinen yhteistyö: Bondora

Sijoittajanurallani olen kerinnyt kokeilemaan jos jonkinmoisia sijoitustyylejä. Olen kokeillut osakkeiden arvolla spekulointia, high yield -rahastoja, kryptovaluuttoja, osinkosijoittamista ja vertaislainoihin sijoittamista. Nykyään näistä kokeiluista on jäänyt jäljelle oikeastaan enää osingonkasvattajiin ja REIT-yrityksiin -sijoittaminen, sekä mausteena salkussa, harrastan myös vertaislainoihin sijoittamista. Kaikki salkkuni omistukset löytyvät salkku-sivulta. Nyt päätin sitten kokeilla helpon ja matalan aloituskynnyksen Bondoran uutta P2P (peer-to-peer) -lainanvälityspalvelua.

Bondora on toiminut alalla jo 10 vuotta, tässä muutama fakta Bondorasta:

  • Yli 42 000 sijoittajaa
  • Palvelun kautta sijoitettu yli 150 miljoonaa euroa
  • Sijoittajille maksettu tuottoja yli 20 miljoonaa euroa
  • Sijoittajia 85 eri maasta

Yleensä vertaislainoihin sijoittaminen vaatii sijoittajalta enemmän tai vähemmän perehtymistä erilaisiin filttereihin ja lainavalikoimaan tutustumista. Bondoran Go & Grow minimoi sijoittajalta vaaditun työn ja automatisoi koko prosessin. Siten sijoittamisesta tulee helppoa ja vaivatonta:

  • Go & Grown tavoitetuotto on – 6,75% p.a.*. On mahdollista, että tuotto jää tämän alle, mutta tuotto ei voi mennä tuon yli.
  • Palvelun käyttö on maksutonta, mutta pyytäessäsi maksua varoista, maksaa se 1 euron per kerta. Varojen likvidointi onnistuu nopeasti ja haluttaessa voit likvidoida, joko osan sijoitusten arvosta, tai sitten kaiken kerralla.
  • Erona moneen muuhun vertaislainapalveluun on se, ettei tarvitse itse valita lainoja manuaalisesti tai konfiguroida laina-automaattia. Ohjelma hoitaa kaiken puolestasi. Et siis tiedä mihin tarkoitukseen rahasi lainataan. Haluaako joku lainata rahaa jääkaappiin tai autoon, tätä ei sijoittaja saa tietää mutta eipä kaikkia tällainen tieto erityisesti kiinnostakaan.

Kokeilin rekisteröityä palveluun ja se oli tehty erittäin helpoksi: Palveluun rekisteröintiin riitti sähköpostiosoitteen, nimen ja puhelinnumeron antaminen:
Sen jälkeen kun sähköpostiosoite on varmistettu (peruskauraa) pääsee valitsemaan sijoitustoiminnan tavoitetta:Itse valitsin tähän tarkoitukseen eläkkeelle jäännin, vaikka se ei taida ainakaan ihan vielä olla ajankohtaista. :D Vauvan vaipat ja korvikejauhe maksavat yllättävän paljon.

Tämän jälkeen määritellään laskuriin tilin nimi, aloitussumma ja kuukausisäästö. Minä halusin testata palvelua pelkällä könttäsummalla, joten valitsin suoraan vaan pelkän aloitussumman, 100 euroa. Sitten vain lähetin tilisiirrolla sivulta löytyvien tietojen avulla 100 euroa Bondoralle. Rahat siirtyivät jo seuraavaksi päiväksi.

Ei tainnut helppous olla pelkkää markkinointipuhetta, mietin etukäteen että kai tässä nyt jotain pitää säädellä sijoittamaan päästäkseen. Mutta ei, mitään muuta ei tarvinnut tehdä, jotta raha alkoi tehdä työtään minulle ihan itsestään noin 6 % vuosituotolla:


Satasella on helppo hahmottaa, kuinka paljon tuottoa palvelusta voisi tulla. Jos lainat maksetaan ajallaan, niin vuodessa tuottoa kertyisi 6,75* euroa ja se tekee taasen kuukausitasolla noin 56 snt riihikuivaa. Senttipeliksihän se menee, mutta mitä muutakaan voi olettaa satasen sijoituksella. Mielenkiintoista nähdä miten senttejä alkaa tilille pikkuhiljaa ropisemaan.

Suomalaisilla on iso kasa rahaa pankkitilillä tuottamattomina. Ehkä osan tästä rahasta voisi allokoida tämän tyylisiin sijoituksiin. Pitää tietysti muistaa, etteivät tämän tyyppiset sijoitukset nauti samanlaista talletussuojaa kuin pankkitili, tai tarjoa kiinteää korkotuottoa, joten ei tällainen vertaislainasijoitus ole pankkitiliin verrattavissa.


Go & Grow -palvelu on helpompi avata kuin pankkitili, se vaatii ainoastaan 18-vuoden ikää, eli täysi-ikäisyyttä ja asumista jossain EU-maassa, eli pankkitiliä.  Palvelu toimii suomen kielellä, mutta halutessasi voit käyttää palvelua vaikka englanniksi, eri kielivaihtoehtoja löytyy peräti 24 kappaletta. Jos haluat testata helppoa vertaislainausta ilman ylimääräistä häsläystä, niin klikkaa tästä itsesi Bondoran sivuille. 


Vastuuvapautuslauseke: Tämä juttu on tehty yhteistyössä Bondoran kanssa.


*Kuten minkä tahansa sijoituksen kohdalla, pääomaan kohdistuu riski, eikä sijoitusten arvoa taata. Tuotto on enintään 6,75%* vuodessa. Ennen sijoituspäätöksen tekemistä, lue riskilausumamme tai keskustele tarvittaessa rahoitusneuvojan kanssa.

Tämä kirjoitus sisältää affiliate-linkkejä. Jos tilaat tavaraa tai palveluita niiden kautta niin saan siitä palkkioksi pienen komission. Tämä ei kuitenkaan maksa sinulle mitään ylimääräistä. En anna sijoitusneuvontaa enkä ole vastuussa sijoitustesi voitoista tai tappioista. Teet sijoituspäätöksesi täysin omalla riskilläsi. Sijoitustoimintaan liittyy aina riskejä jotka pitää ottaa huomioon sijoituspäätöksen tehdessään. En vastaa myöskään sivujeni kautta tilaamiesi tuotteiden tai palveluiden laadusta. En ole vastuussa kolmansien osapuolien aiheuttamista vahingoista.